Sert çocuklar fırtınada kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Sert çocuklar fırtınada kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2004 00:16

Siz misiniz, sıcaktan kavrulup su dilenen festival seyircisi? Önce yağmur, ardından şiddetli rüzgar, Eminem’den sonraki en iyi rap yıldızı olarak gösterilen ‘50 Cent’in damardan parçalarının tam orta yerinde festivali bastı. Bez afişler parçalandı, elektrikler kesildi ve sert çocuklar ‘Özür bile dilemeden’ sahneyi terk etti.

Rock’n Coke’un ikinci ve son gününe aşırı sıcak bir havada başlandı. Yaprak kıpırdamayan bu günde, seyirci ‘Su.. su’ diye inledi durdu. Ve belki de bu yüzden sahneden en fazla su atılan festival olaark tarihe bile geçildi!

Müzik ziyafeti, rock müziğin sevilen gruplarından Rebel Moves ile başladı. Aşırı sıcak yüzünden izleyicilerden pek ilgi görmeyen Rebel Moves’un ardından, saat 14:10’da ünlü rock yıldızı Özlem Tekin sahneye çıktı.

Şarkıcı, yüzündeki maske, başındaki tüyler ve siyah kostümüyle Venedik’te bir maskeli baloya çıkmış gibiydi.

Festival geleneğini bozmayıp Özlem Tekin de söze, konserlerin ortak tümcesi olan ‘F..king Rock’n Coke’ la başladı ve ‘F..king Rock’n Coke’la bitirdi.

‘Bu bir Özlem Tekin konseri değildir’ diyen sanatçı, önümüzdeki aylarda OZZ grubuyla çıkaracağı sert rock albümünden de parçalar seslendirdi.

Athena’dan jest

Saat 15.30’da Grammy Ödül canavarı Norah Jones’un da kaşifi olan, ünlü saksofoncu İlhan Erşahin ve Grubu ‘Wax Poetic’ izleyicilerle buluştu. Grup, Afrika müziğinden doğu ezgilerine uzanan geniş bir yelpazeyle dinleyenleri kucakladı.

Önceki gün iki parçada eşlik ettiği Athena grubundan Gökhan, İlhan Erşahin’in konserine çıkarak hoş bir jest yaptı. Saatler 16.50’yi gösterdiğinde ise İngiliz alternatif rock grubu 3 Colours Red sahnedeki yerini almıştı.

Performanslarıyla büyük beğeni toplayan 3 Colours Red’in ardından saat 18:10’da 90’lı yıllarda Britrock’ın patlamasıyla ortaya çıkan Deus grubu sahneye çıktı. ‘Türkiye’ye gelmekten çok mutlu olduklarını belirten’ Deus grubu düşük performansıyla izleyicilerden fazla ilgi görmedi. 19:30’da ise beyaz Hip-Hop’ın sevilen ekiplerinden Fun Lovin’ Criminals rockseverlerle buluştu.

En iyi ikinci rap yıldızı

Saat 20.05’de ise izleyicilerin merakla beklediği festivalin ağır toplarından Finlandiyalı Rasmus grubu sahneye çıktı. ‘In the Shadows’, ‘First Day of My Life’ gibi hit şarkılarını seslendiren Rasmus izleyicilerden en çok ilgi gören gruplardan biri oldu. Saatler 22.20 gösterdiğinde ise beklenen an geldi ve sahneyi, Eminem’den sonra en iyi Rap yıldızı gösterilen 50 Cent devraldı.

50 Cent, festivalin ilk gecesine damgasını vuran ünlü Iggy Pop’u bile gölgede bırakacak yoğun bir ilgiyle karşılandı. ‘50 Cent sen bizim her şeyimizsin’, ‘Alemin kralı geliyor... Geliyor’ gibi tribün sloganlarıyla karşılanan 50 Cent, hip-hop salgınının Türkiye’deki stadyumlara da sıçradığını kanıtladı. 50 Cent, ‘P.I.M.P’, ‘In Da Club’ gibi hit şarkılarla izleyenlerini adeta çılgına çevirdi.

Seks idolümüz Mazhar Abi’dir

Ünlü şovmen Cem Yılmaz, festivalin ikinci günü de 50 Cent için alandaydı. Yılmaz, ‘50 Sent için şunu söyleyebilrim. Gayet psikopat arkadaşlar! İlk gün izlediğimiz Iggy Pop da önemli bir abimiz. Seksi diyorlar ama bizim onun gibi çok arkadaşımız var. Mazhar Fuat Özkan’ın da yaş ortalaması 55. Onlar da güzel bir teşkilat. Ben Cem Yılmaz olarak şunu söylüyorum. Iggy Pop benim açımdan seksi değil. Aslında Mazhar abi de seks idollerindendir’ dedi.

Büyük fırtına geliyor

Festivalin ağır topu 50 Cent‘in damardan parçalarıyla konser tam doruk noktasına ulaştığında ise sıcaktan kavrulup su dilenen festival izleyicisi yağmur sürpriziyle sevince boğuldu. Fakat bu sevinç artan şiddetli rüzgarla büyük bir kabûsa dönüştü. Önce bez afişler parçalandı ardından dev ekranlardaki elektrikler kesildi ve en sonunda da grubun menajeri olduğunu düşündüğümüz dev bir adam ağır adımlarla sahneye girip boğazıyla bir kesme işareti yaptı ve her şey o anda bitti. Sisteme karşı sert söylevleri ve gangster tavırları, bir rüzgar esintisiyle maalesef yerle bir oldu. Ve sert çocuklar ‘Özür bile dilemeden’ sahneye terk etti.

Ardından pet şişeleri ve ‘Yuh olsun.. Verdiğimiz paralar gitti... Yapılır mı lan bu’ gibi serzenişler de festival yetkililerinin ‘Büyük bir fırtına yaklaşıyor’ sözleriyle bir anda ortadan silindi. Herkes, koşarcasına festival alanını terk etti.

TARKAN’IN SEVGİLİSİ ROCK’N COKE’TA EĞLENDİ

Tarkan’ın sevgilisi Bilge Öztürk ve kardeşi Belda Öztürk, önceki gün Rock’n Coke Festivali’ndeydi. İki gün boyunca süren etkinliği takip eden Bilge Öztürk, gecenin bitimine kadar eğlendi. Ünlü manken Cansu Dere de festivali izleyenler arasındaydı. VIP çadırına gelen Cansu Dere’yi gören Athena Grubu’ndan Gökhan, uzun uzun samimi bir sohbete başladı. Festivalin ikinci gününe gelen diğer ünlüler ise Levent Yüksel, Cem Yılmaz, Mercan Dede ve Burhan Öçal’dı.

GAZETECİLERE BURN DOPİNGİ

Her türlü iletişim desteğinin sağlandığı basın çadırında medya çalışanlarına yiyecek ve içecek servisi de yapıldı. Akşam 20.00’dan sonra ise bira servisi yapıldı. Fakat festivalin ilk günü bu bira servisi haber peşindeki medya çalışanlarının performanslarını etkileyince festivalin ikinci günü bira yerine enerji içeceği Burn dağıtıldı.

Festival alanında acil durumlar için kurulan SOS sağlık merkezine yaklaşık 900 kişi başvurdu. Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre fazla alkol alımı, güneş çarpması, aşırı yorgunluk ve böcek sokması gibi sağlık sorunları yaşayan izleyicilere acil müdahale yapılmış.

Iggy Pop, ilk geceki konserinden önce sahne arkasında sevgilisiyle birlikte MFÖ’yü izleyip grubun performansını çok beğendiğini belirtti. Konserde çılgın hareketleriyle dikkatleri çeken Iggy Pop’un konser öncesinde son derece sakin olduğu, sigara ve alkol almadığı belirtildi.

Aşırı sıcakların (son anda çıkan fırtınayı saymazsak) damgasını vurduğu konserde Arçelik firmasının kurduğu serinleme odası, sıcaktan kavrulan izleyicilerin yardımına koştu. Serinleme odasını bir saat içersinde ortalama 125 kişi kullandı.

ÖZÜR

Dün yayınladığımız Rock’n Coke sayfasında yer alan ‘Bush için de şarkı söylendi’ başlıklı yorumlar, aynı gün İstanbul Sarıyer’de düzenlenen ‘Barışa-Rock Festivali’ne aittir. Bu yanlışlıktan dolayı özür dileriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!