Seni kim kral yaptı?

Güncelleme Tarihi:

Seni kim kral yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2002 10:52

Şehir Tiyatroları’nın yeni Genel Sanat Yönetmeni dekoratör Nurullah Tuncer’in estirdiği “öze dönüş” rüzgarlarının köy oyunlarıyla ve karate kurslarıyla sınırlı olduğunu zannetmeyin sakın. Yeni kadro, millî değerlerimizin yanında, manevî değerlerimize de son derece bağlı.

Haberin Devamı

24 Haziran 2002 tarihli bir yazıda, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda folklor ve karate kursu açıldığını, telifle çalışan sanatçıların folklor kurslarına davet edildiğini, yakında uzak doğu dövüş sanatlarını öğreneceklerini anlatmıştım.

Recep Tayyip Erdoğan
belediye başkanı seçildiğinde, Şehir Tiyatroları’ndaki ilk icraatlarından biri, boş bir odayı mescit haline getirmek olmuştu. Eskiden Teşvikiye Camii’ne kadar gitmek zorunda kalanlar, artık vakit namazlarını burada kılıyordu.

Yakın bir geçmişte, bir cuma günü, modern Türk tiyatrosu, tarihî bir gün daha yaşadı : Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni, yanına Genel Müdür ve bir iki idareciyi daha alarak, mescitte cuma namazını eda etti.

Ve bu vazifeye verdiği önemi göstermek için, sekreterine (yeni sekreterine herhalde, çünkü yıllardır Genel Yayın Yönetmeni Sekreterliği görevini yürüten hanımı “haber sızdırır” endişesiyle başka bir göreve tayin ettiklerini duydum) evet, sekreterine “Sakın 12’ye randevu verme, gelen namazdan sonra gelsin!” diye herkesin duyacağı şekilde tembih etmeyi de ihmal etmedi.

Haberin Devamı
"Seni kim kral yaptı?" diye bir tiyatro repliği hatırlıyorum!

(Haberin spotunda Nurullah Tuncer yerine, yanlışlıkla, Nurullah Yücel yazılmıştı. Bir okurum uyardı, düzelttik. Özür diler, teşekkür ederim.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!