Yaşamayacak bebeği doğurmaya teşvik

Güncelleme Tarihi:

Yaşamayacak bebeği doğurmaya teşvik
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 12:05

İngiltere’de Ulusal Sağlık Servisi (NHS)’in bebeklerinin şu veya bu nedenle “ölü doğacağını” ya da çok kısa süre yaşayabileceğini öğrenen hamile kadınlara kürtaj yaptırma ya da fetüsü 9 ay boyunca karınlarında taşıyıp, doğumdan sonra ölen bebeğin organlarını “başka çocuklara yaşama şansı vermeleri için” bağışlama seçeneğini sunacağı açıklandı. 

Haberin Devamı

Daily Mail gazetesi konuyla ilgili haberinde NHS’in bebekleri ölecek annelerin, kürtaj yerine fetüsü doğuma dek taşımaya teşvik etmeyi planlamasının “bağışlanan organ sayısındaki yetersizliğe bağlı olduğunu” söyledi. 

YAŞAMAYACAK BEBEKLERİ DOĞURMAYA TEŞVİK

Birleşik Krallık genelinde son iki yılda iki aylık ya da daha küçük sadece 11 bebeğin organ bağışı yaptığı ancak kadınların “yaşamayacak” fetüsleri doğurmaya teşvik edilmesi durumunda bu sayının yılda 100’e yükselebileceği belirtildi.

ORGAN NAKLİ BEKLEYEN ÇOCUKLAR İÇİN UMUT

Uzmanlar, bebeklere ait organların başka bebeklere nakledilemediğini ancak organ nakli bekleyen çocuk ve gençler için umut olabileceğini söyledi. 

ETİK TARTIŞMASI

NHS projesi bazı doktorlar tarafından “etik dışı” olarak tanımlanırken, kimi uzmanlar da “yaşamayacak” bebeklerinin organlarını bağışlamanın bebeğini kaybetmenin tramvasını yaşayan kadınlara huzur verebileceğini söyledi. Konuyla ilgili Daily Mail’e konuşan Leeds St James Üniversite Hastanesi cerrahlarından organ nakli uzmanı Niaz Ahmet, “Biz bu uygulamanın ülke genelinde önemli bir organ kaynağı yaratabileceğini düşünüyoruz” dedi. Ahmet sözlerine “NHS için çalışan bazı görevliler bu organların kullanılabileceğinden haberdar değil. Bunu öğrenmeleri gerekiyor. Bu organlar nakledildiğinde çalışıyor, hem de uzun süre çalışıyor” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!