Vücut estetiğinin tam zamanı

Güncelleme Tarihi:

Vücut estetiğinin tam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 10:51

Hamilelik, aşırı kilo alıp verme, hareketsiz yaşam gibi sebepler karın kasları gevşemesine neden olabiliyor. Tüm bu sebepler nedeniyle karın bölgesinde yağ birikir ve ardından da karnın aşağı sarkması ile karın sarkması sorunu ortaya çıkar. Bu gibi vakalarda en iyi tedavi karın germe ameliyatıdır. Karın germe ameliyatı, karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun alınarak karın duvarı kaslarının onarılması ile eski gerginliğine ulaştırmayı hedefleyen bir ameliyattır.

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen, vücut estetiği operasyonları hakkında bilgilendiriyor.

 

AŞIRI KİLOLARDAN KURTULMAYI SAĞLAR MI?

Vücut estetiğinin tam zamanı

 

Aşırı kilolu yani morbid obez hastalarında karın germe ameliyatı etkili sonuçlar vermez. Bu operasyon öncesinde hastaların öncelikle kilo vermesi önerilmektedir. Kilo vermek amacıyla böyle bir ameliyat yapılması hem etkili bir sonuç vermez hem de hasta açısından sağlık riski oluşturur. Hastanın önce diyetisyen ve uzman eşliğinde diyet ve egzersiz yaparak kilo vermeyi denemesi, başarısız olunduğu durumlarda ise morbid obezite cerrahisinden faydalanması gerekir.

 

Haberin Devamı

VÜCUT ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

Vücut estetiğinin tam zamanı

 

Vücut estetiği operasyonlarında etkili sonuçlar elde edilebilmesi için liposuction ile kombine edilmiş karın germe ameliyatı yapılmalıdır. Karın germe operasyonu genel anestezi altında, alanında uzman bir estetik cerrah tarafından hastane ortamında yapılan bir ameliyattır. Ameliyattan sonra hastanın durumuna göre 1-2 gün hastanede yatış gerekebilir. Ameliyattan sonra hastaya korse giydirilir. Belli bir süre hastanın bu korseyi kullanması tavsiye edilir. Günümüzde ameliyatlarda kendiliğinden kaynayan dikişler kullanılır. Dikiş izi iyileştikçe belli belirsiz bir iz kalır. Zaten dikiş izi bikini bölgesi denilen alanın içine saklanır. Hasta 5 – 6 gün sonra normal hayatına devam edebilir. Ameliyat öncesinde ve sonrasında sigara kullanılmaması iyileşme sürecini hızlandırır. Spor, egzersiz benzeri güç ve efor gerektiren aktiviteler için cerrahınız size özel bilgiler almanız gerekir. Karın bölgesinde sarkma olan ve tekrar hamile kalmayı düşünmeyen bütün hastalara uygulanabilen, oldukça sık uygulanan başarılı bir operasyondur.

 

Haberin Devamı

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

BAKMADAN GEÇME!