Vali aşı skandalına darbe vurdu

Güncelleme Tarihi:

Vali aşı skandalına darbe vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2013 12:36

Mamak’taki Alper Tunga İlkokulu’nda bir ay önce yapılan karma aşının sağlık ekipleri tarafından 1. sınıf öğrencilerine tekrar yapılması ile ilgili olarak Ankara Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada, "Sorumlu sağlık ve milli eğitim personeli hakkında derhal inceleme ve soruşturma başlatılmış, ikisi doktor 4 sağlık görevlisi ile Okul Müdürü görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.



Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklama şöyle : "İlimiz Mamak İlçesi Alper Tunga İlkokulunda Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince birinci sınıf öğrencilerinden 51’ine 20 Şubat 2013 tarihinde karma aşı (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Polia) uygulanmıştır. Ancak okulda karma aşının 24 Aralık 2012 tarihinde yapıldığının anlaşılması üzerine, aşılama çalışmaları durdurulmuş ve diğer 1. Sınıf öğrencilerine aşı yapılmamıştır. 21 ve 22 Şubat 2013 tarihlerinde Çocuk Sağlığı ve Hastalığı uzmanı dahil bir sağlık ekibi okula giderek aşılanan öğrencilerileri muayene etmiş, kolunda kızarıklık olduğu tespit edilenlere soğuk pansuman uygulanmış, velilerle toplantı yapılarak aşıya bağlı lokal etki dışında bir yan etki beklenmediği bilgisi verilmiştir. Sorumlu sağlık ve milli eğitim personeli hakkında derhal inceleme ve soruşturma başlatılmış, ikisi doktor 4 sağlık görevlisi ile Okul Müdürü görevden uzaklaştırılmıştır. Konu yakından ve büyük bir hassasiyetle takip edilmektedir."

Haberin Devamı



İddiaya göre sağlık ekipleri tarafından 1. sınıf öğrencilerine yapılan karma aşı, bir ay sonra aynı öğrencilere yanlışlıkla tekrar yapılmıştı. Aşınınn ardından bazı öğrenciler rahatsızlandı. Vücudunda kızarıklık, ateş ve şişlik tespit edilen öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Veliler, yetkililere büyük tepki göstermişti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!