Uzun süre emzirilen bebekler daha çok kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Uzun süre emzirilen bebekler daha çok kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 11:55

Brezilya’da 1982 yılında doğan, farklı gelir seviyelerinden 6 bin bebeği hayatları boyunca takibe alan bilim insanları, daha uzun süre emzirilen bebeklerin hangi sosyal sınıfa mensup olurlarsa olsunlar daha zeki olduğunu, daha uzun süre eğitim aldığını ve daha çok para kazandığını ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Pelotas Federal Üniversitesi doktorlarından Bernardo Lessa Horta, deneye başlamadan önce emzirmenin bebeklerin IQ seviyesinde ufak bir artışa neden olduğunu bildiklerini ancak bu etkinin bebeklerin yetişkinlik hayatına ne şekilde yansıdığını görmek istediklerini söyledi.

UZUN SÜRE EMZİRİLENLER DAHA ZEKİ

Araştırma kapsamında inceledikleri 6 bin bebekten, 3 bin 500’ünün 30’lu yaşlarına geldiklerinde bir IQ testine girmeyi kabul ettiğini belirten Horta “ Bebekken uzun süre emzirilen kişilerin, anne sütünden yeterince yararlanamayan yaşıtlarına göre daha yüksek IQ’lara sahip olduğunu gördük” dedi.

HAYATTA DAHA BAŞARILILAR

İngiliz Guardian gazetesine konuşan doktor, bebekken uzun süre emzirilmiş olan deneklerin eğitim hayatlarının daha uzun sürdüğünü, onların daha çok para kazandığını ve genel olarak hayatta daha başarılı olduklarını gördüklerini de belirtti. Araştırmacı bir bebek ne denli uzun süre emzirilmişse, emzirilmenin yarattığı pozitif etkilerden o denli çok yararlandığını da belirtti. Araştırma sonuçları Lancet Globel Health Journal isimli akademik dergide yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!