Uzman Çavuş'un böbrekleri hayat verdi

Güncelleme Tarihi:

Uzman Çavuşun böbrekleri hayat verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2008 16:40

SAMSUN'da hayvan hırsızları tarafından vurularak şehit olan Uzman Çavuş 33 yaşındaki Serdar Dağ'ın böbrekleri 2 kişiye hayat verdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen nakille 45 yaşındaki Hasan Sönmez ile 50 yaşındaki Menevşe Akkaya, bağış böbreklerle sağlıklarına kavuştu.

Geçen Pazartesi günü Çarşamba İlçesi Dikbıyık Beldesi'nde hayvan hırsızları ile girilen çatışmada şehit olan evli ve bir çocuk babası şehit Uzman Çavuş Serdar Dağ organlarıyla yaşayacak. Dün 5 saatlik operasyon sonucu böbrekleri, korneaları, kalbi ve karaciğeri alınan Uzman Çavuş Dağ, Samsun'da yıllardır böbrek bekleyen 2 yaşam verdi. 10 yıldır böbrek hastası olan Recep Sönmez ile 5 yıldır böbrek hastalığı tedavisi gören Menevşe Akkaya'ya bu sabah yapılan ameliyatla bağış böbrekler nakledildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Yakupoğlu tarafından yapılan ameliyatla hayata tutunan Sönmez ile Akkaya'nın mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Uzman Çavuş Serdar Dağ'ın hayatını kaybetmesine çok üzüldüğünü söyleyen Recep Sönmez, “Ailesine başsağlığı diliyorum. Bizlere hayat verdikleri için de teşekkür ediyorum. Uzman Çavuş'un hayatını kaybettiği gün organlarını bağışladığını öğrenince çok umutlandım. Doktorlar bana böbrek bulunduğunu söyleyince çocuklar gibi sevindim” diye konuştu.

Menevşe Akkaya ise şehide çok üzüldüğünü belirterek, ailesine başsağlığı diledi. Yrd. Doç. Dr. Kamil Yakupoğlu ise operasyonun çok başarılı geçtiğini, her iki hastanın da sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Bu arada Uzman Çavuş Dağ'ın diğer organları dün Ankara'dan gelen özel ekip tarafından alınarak götürülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!