Uçuk tedavisinde en etkili yöntem

Güncelleme Tarihi:

Uçuk tedavisinde en etkili yöntem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 13:57

Halk arasında uçuk olarak bilinen ve tıp dilinde herpes simplex diye literatüre yerleşmiş olan hastalık hemen herkesin çok nefret ettiği ve sık sık yaşadığı bir problemdir.

Haberin Devamı

Uçuk virüsü araştırmalardan anlaşıldığı kadarıyla insanların genetik sisteminde yani Dna içinde yer alan ve kalıtsal olarak süregelen bir hastalıktır.

İnsanların yüzde 80’i hayatları boyunca en az bir kez uçuk çıkartırlar. Bu rakam genellikle çok daha fazla olur. Çünkü uçuk çıkartan bir kişi mutlaka tekrar çıkaracaktır.

Uçuk virüsü araştırmalardan anlaşıldığı kadarıyla insanların genetik sisteminde yani Dna içinde yer alan ve kalıtsal olarak devamlılık gösteren bir hastalıktır.

Uçuk tedavisinde en etkili yöntem

UÇUĞUN ÇIKMASINA NEDEN OLAN EN YAYGIN FAKTÖRLER

 - Aşırı sıcağa ve soğuğa maruz kalmak

 - Kuvvetli güneş ışığı

 - Soğuk algınlığı

 - Stres

Haberin Devamı

 - Yorgunluk ve bitkinlik

 - Regl

 - Yetersiz beslenme

UÇUK TEDAVİSİNDE EN ETKİLİ YÖNTEM "SARIMSAK"

Eğer uçuk çıkardıysanız ve ilaç kullanarak bağışıklık sisteminizi zayıflatmak istemiyorsanız kullanabileceğiniz hem hiç bir zararı olmayan hem de her zaman etkisini koruyan yöntemler vardır.

Örneğin uçuğun üstüne buz koyun ve ara ara bunu yineleyin. Bu uçuğun ağrısını azaltmada ve etkisini zayıflatmada yardımcı olacaktır.

Uçuk tedavisinde en etkili yöntem

Doğal antiviral içerikli olan ve ilaçlarla hemen hemen aynı etkiyi göstererek uçuk tedavisinde etkili bir şekilde kullanılan bir diğer yol ise “sarımsak” kullanmaktır. Sarımsak ile uçuk üstüne fazla bastırmadan masaj yapın ve suyunun her yere dağıldığından emin olun. Bunu sık sık uygulayın ve uçuğunuzun iyileşmeye başladığını göreceksiniz.

Uçuk tedavisi için ayrıca kullanılabilecek doğla yöntemler bulunmaktadır. Aynı sarımsak gibi bazı bir kaç bitki de uçuk tedavisinde ve ağrısının azaltılmasında etkili olmaktadır.

Burada asıl önemli olan nokta doğal beslenmektir. Yani hayat boyu doğal beslenmek sadece uçuk değil bir çok hastalığın önlenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlü olmasında çok önemli bir rol oynar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!