Ağda tüylerde batığa neden olur mu?

Güncelleme Tarihi:

Ağda tüylerde batığa neden olur mu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 10:38

Tüyler kadınların en fazla sorun yaşadığı konular arasında gelmekte. Tüyler için yapılan uygulamalar ise batığa neden olmaktadır. Peki, ağda tüylerde batığa neden olur mu?

Haberin Devamı

Güzellik uğruna kadınlar pek çok ürün kullanmakta ve pek çok uygulamaya maruz kalmakta. Özellikle bacaklarda ve vücudun diğer bölgelerinde çıkan tüyler en sıkıntı yaşanan konular arasına gelmektedir. Tüy dökücü kremler, jilet uygulamaları, ağda ve daha pek çok yöntem ile istenmeyen tüylere karşı geçici çözümler yer almakta. Ancak yapılan uygulamalar durumu daha vahim hale getirmektedir. Tüylerle baş edemeyen kadınlar bir de batık problemi ile yüz yüze gelmekteler. Bacaklarda estetik güzelliği gölgeleyen batıklar zaman zaman tüylerden daha can sıkıcı hale gelmekte.

Ağda tüylerde batığa neden olur mu

Peki, batık neden oluşur?

Kılın deri altında kıvrılmasıyla ortaya çıkan batık, kıl kökünün şişmesine ve kızarıklık oluşmasına sebep olarak özellikle bacaklarda istenmeyen görüntülerin oluşmasına sebep olmaktadır. Sivilce görünümündeki batıklar özellikle jilet uygulamaları ve tüy dökücü krem kullanımı ile meydana gelmektedir. Genetik yatkınlık ve kıl yapısının da etkili olduğu batıkta akıllara ‘’Ağda tüylerde batığa neden olur mu?’’ sorusu belirmektedir. Ağda batık oluşumunda en az etkiye sahip olan yöntemdir. Ağdanın acele acele ve yanlış uygulanması batık oluşmasına neden olmaktadır. Bu yüzden ağda uygulamasında ağdanın sürekli sıcak kalması için ağda makinaları kullanılmalıdır. Bunun yanında kullanılan ağda çeşidi de batığı etkilemektedir. Sir ağda batık oluşumunun önüne geçtiği gibi düzenli kullanılması ile tüylerin azalmasını da sağlamaktadır. Ağda yaptıktan bir hafta sonra ve sonraki haftalarda düzenli olarak kese yapmanız ve peeling uygulamanız batık oluşmasını engelleyecektir.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!