Türkiye'de 35 milyon hemoroit hastası var

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede 35 milyon hemoroit hastası var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 11:00

TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İrfan Coşkun, Türkiye'de en az 35 milyon kişinin Hemoroit hastalığı ile mücadele ettiğini savunurken, “Özellikle ayakta çalışan kişilerde hemoroit görülüyor. Meslek kuruluşlarına ayrıldığında bu rahatsızlık, en çok asker, doktor, berber ve gazetecilerin başına geliyor” dedi.

Prof. Dr. İrfan Coşkun, çalışanların büyük bölümünün hemoroit hastalığı ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Prof.Dr. Coşkun, uzun süre ayakta kalan, sürekli öksüren, ağır yük taşıyan, beslenmesine dikkat etmeyen ve büyük idrarını tutanlarda bu hastalığın görüldüğünü vurgularken şöyle dedi:

“Özellikle sürekli ayakta çalışmak zorunda kalan, asker, doktor, berber ve gazeteciler bu hastalıktan yakınanlar arasında yer alıyor. Erkeklere oranda daha az bu şikayet oluşan bayanlarda ise Hemoroit doğum sonrası ortaya çıkabiliyor.Dört evreden oluşan bu hastalığın bir ve ikinci evreleri ilaç ile tedavi edilebiliyor. Ancak üç ve dördüncü evreler cerrahi operasyon gerektiriyor. Operasyonun ardından tedavi tamamlanıyor. Ancak ilerleyen yıllarda yeniden ortaya çıkabiliyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!