TSH yüksekliğine iyi gelen bitkiler nelerdir? TSH yüksekliğine iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

TSH yüksekliğine iyi gelen bitkiler nelerdir TSH yüksekliğine iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 17:54

TSH, tiroid uyarıcı hormon anlamına gelmektedir. Vücutta TSH çok yüksek olduğunda birtakım sorunlar ortaya çıkmaktadır. Kişiler kendilerini halsiz, düşük enerjili, yorgun hissetmektedirler. Mental olarak da insanlar kendilerini olumsuz bir durum içerisinde bulmaktadırlar. Bu gibi aşamalarda tıbbi tedaviler şart olmaktadır. Ancak buna ek olarak birtakım bitki çayları da TSH yüksekliğine iyi gelebilmektedir. Hangi çaylar TSH yüksekliğinde işe yarıyor ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

TSH insanlarda birçok farklı sebepten yükselmektedir. Bunlar arasında stres, asabiyet ve yanlış beslenme gibi durumlar yer almaktadır. Sağlıklı bir vücut dengesine sahip olmak için mutlaka yüksek TSH değerlerinin düşmesi gerekmektedir. Dere otu, zencefil, rezene, papatya, aslan pençesi ve yeşil yapraklı bitkiler TSH üzerinde düşürücü etkiler meydana getirebiliyorlar.

TSH Yüksekliğine İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Tiroid, tüm vücut üzerinde yönetici etkiye sahip olan önemli organlardan biridir. Onun tam manasıyla vücutta görevini başarıyla yerine getirmesi gereklidir. Düşük olması nasıl birtakım sorunları ortaya çıkarıyorsa tam tersi durum olan yüksekliği halinde de insanlar olumsuz bazı problemlerle yüz yüze gelirler.

Yüzyıllar boyunca bitkiler üzerine birçok araştırma yapılmıştır. Her bir bitkinin kendi nezdinde vücuda fayda sağlayıcı yönlerinin olduğu keşfedilmiştir. Tiroid problemleri ve bilhassa TSH yüksekliğinde de etkinlik gösteren bazı bitkiler tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

Sarı kantaron önemli bir ölçüde TSH değerlerini düşürmeye fayda sağlamaktadır. İçerisinde yer alan bazı etken maddeler insanların sakinleşmelerine yardımcı olmaktadır. Ruh halinde olumlu yönde değişimler olması aynı zamanda tiroidi de doğrudan etkilemektedir.

Kişiler sakinleştikçe değerler biraz daha düşmeye başlamaktadır. Mental açıdan insanlara bu önemli bitki oldukça yardımcı olmaktadır. Diğer bir yararlı bitki ise meyan köküdür. Avrupa ve Asya bölgelerinde bu bitki bolca yetişmekte ve bulunmaktadır.

Tiroid bölgesindeki inflamasyonu azaltma noktasında işlevsel birtakım etkileri vardır. Zencefil bitkisi de tiroid sorunları için en vazgeçilmez harika bitkilerden biridir. Düzenli kullanımlarda insanların TSH değerlerini düşerek ideal seviyelere getirebildiği gözlenmiştir.

Aynı zamanda zencefilin antienflamatuar bir etkisi de vardır. Bu da mevcut bulunan iltihap problemlerini azaltmaya yardımcı olan bir işlevsellik gösterir. Kullanımı konusunda farklı seçenekleri vardır. Uzun sürelerdir insan yaşamında yer alan rezene bitkisi de yine tiroid fonksiyonları üzerinde olumlu etkileri olan en şifalı bitkiler arasındadır.

Haberin Devamı

Bu önemli bitki, içerisinde ‘’progesteron’’ adı verilen bir madde barındırmaktadır. Onun sayesinde tiroid bezindeki hormonlarda birtakım düzelmeler ve iyileşmeler meydana gelmektedir. Bu da TSH üzerinde beklenen düzeylerde bir düşüş olmasına olanak vermektedir.

Tüm bunların dışında adaçayı, karahindiba, papatya ve çörek otu bitkileri de tiroid fonksiyonları düzenlemede insanlara fayda sağlamaktadırlar. Her biri metabolizmanın çalışma hızını artırmakta ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bundan en önemli faydayı tiroid hormonu görmektedir.

TSH Yüksekliğine İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

TSH değerlerini düşürme noktasında zencefil çayına daima insanların yaşamlarında yer vermeleri gerekmektedir. Onun hazırlanması işlemi oldukça kolaydır. İlk olarak birkaç parça zencefil dış kabuğundan ayrılmalıdır.

Haberin Devamı

Sonrasında bir demlik içerisine atılmalıdır. Ardından uygun miktarda su eklenmeli ve 10 ila 15 dakikalık sürelerde kaynamaya bırakılmalıdır. Sonrasında biraz demlenince tüketilmelidir. Yine faydalı bitkilerden olan rezene bitkisinin de demlenmesi son derece basittir.

2 ila 3 çay kaşığı rezene bir demliğe atılır. Ardından içerisine 1-2 bardak içme suyu eklenir. Sonrasında 10 dakikaya kadar tam kaynaması beklenir. Bununla birlikte şifalı rezene bitki çayı tüketime hazır bir duruma gelir. TSH yüksekliğinde etkinlik gösteren bitki çaylarından biri de papatya çayıdır.

Onun da vücutta sakinleştirdiği bilinmektedir. Hormonlar üzerinde düzenleyici yönleri bulunmaktadır. 2 ila 3 tatlı kaşığı papatya bir demliğe konulur. 1-2 su bardağı su bu demliğe eklenir ardından çay 10 dakika boyunca demlenir ve sonra tüketilir.

 

BAKMADAN GEÇME!