Tıraş olmadan saç ekimi yapılabildiğini biliyor muydunuz?

Güncelleme Tarihi:

Tıraş olmadan saç ekimi yapılabildiğini biliyor muydunuz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2023 07:55

Tıraşsız saç ekimi aslında farklı bir teknikten ziyade, kişinin tercihine bağlı olarak yapılabilen, Robotik DHI saç ekimi veya Safir Fue saç ekimi gibi farklı yöntemlerin, saçları tıraş etmeden uygulanabilen halidir. Saçlarını tıraşlayarak saç ekimi yaptırmak istemeyen kadın ve erkek hastalara uygulanabilen yöntemdir.

Haberin Devamı

Tıraşsız saç ekiminde de normal saç ekim teknikleri kullanılıyor. Kısmi saç ekimi ve tam tıraşsız saç ekimi olarak iki şekilde yapılabiliyor. Kısmi saç ekiminde sadece ense bölgesinden küçük bir alan tıraşlanıyor ve bölgesel tıraşlama sayesinde buradan 1000–1500 civarı greft çıkarılıyor. Bu şekilde seyreklik sorununa çözüm sağlanabiliyor. Ancak yoğun saç dökülmesi ve kelleşmeler için ya tam tıraş yapılması ya da işlemin tamamının tam tıraşsız olarak sürdürülmesi gerekiyor.

Tıraş olmadan saç ekimi yapılabildiğini biliyor muydunuz

İstenilen uzunluktayken saç ekimi

Tıraşsız saç ekiminde kişinin saçı, istediği uzunluktayken ekim işlemi gerçekleştiriliyor. İşleme, hastanın saç köklerinin alınacağı bölgenin belirlenmesiyle başlanıyor. Bu bölgenin, saçların güçlü bir şekilde yeniden çıkacağı bir bölge olması önem taşıyor.

Haberin Devamı

Daha sonrasında ise kişinin donör bölgesinden belirlenen saç kökleri tek tek toplanıyor. Saç kökleri temizlenerek ekime hazır hale getiriliyor. Saç köklerinin, istenen bölgeye ekilmesiyle operasyon sonlanıyor. Operasyon, donör bölgeden saç kökleri teker teker alındığı ve aynı şekilde teker teker ekildiği için, büyük bir özveri, zaman ve sabır gerektiriyor. Bu nedenle de traşlı saç ekiminden daha uzun sürebiliyor.

Tıraş olmadan saç ekimi yapılabildiğini biliyor muydunuz

Robotik DHI yöntemi ile tıraşa gerek duyulmuyor

Tıraşsız saç ekiminde üç farklı yöntem kullanılabiliyor. Robotik DHI (Tamamen tıraşsız yöntem), Safir Fue (Kısmi traşlı yöntem) ve normal saç ekimi (FUT).  Dünyada kullanılan güncel ekim yöntemi ise tıraşa ihtiyaç duyulmayan Robotik DHI saç ekimidir.

Donör bölgeni tıraşlandığı Safir Fue ve FUT yöntemlerinde saçlar, ekim yapılacak bölgede açılan kanala ekiliyor. Kıl köklerinin choi implant kalemiyle tek tek ekildiği Robotik DHI saç ekimi yönteminde de kanal açılmadan boşluklar sıklıkla doldurulabiliyor.

Haberin Devamı

Tıraş olmadan saç ekimi yapılabildiğini biliyor muydunuz

Tıraşsız saç ekimi ile sosyal hayata hızlı dönüş

Tıraşsız saç ekimi uygulamasında genellikle hasta saç ekimi sonrası sosyal hayatına hemen dönebiliyor.

Tıraşsız saç ekimi, saç ektirmek isteyen ancak bu sırada da uzun saçlarından vazgeçmek istemeyen, kısmi kellik veya seyreklik yaşayan kadınlar için de kullanılıyor.

Diğer saç ekim yöntemlerine nazaran işlem saçlar tıraş edilmeden yapıldığı için çok daha fazla dikkat ve zaman gerektiriyor. Tıraşsız saç ekim yönteminde kıl kökleri, hedeflenen bölgeye daha sık bir şekilde ekilebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!