Tetik Parmak Kendiliğinden Geçer Ve İyileşir Mi? Tedavi Gerektirir Mi

Güncelleme Tarihi:

Tetik Parmak Kendiliğinden Geçer Ve İyileşir Mi Tedavi Gerektirir Mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 12:09

Günümüzde birbirinden farklı hastalıklar bulunmaktadır. Bazı rahatsızlıkların etkileri ise daha farklı olabilir. Özellikle de tetik parmak problemi yaşam kalitesini de doğrudan etkilemesi ile bilinir. Tetik parmak kendiliğinden geçer ve iyileşir mi? Tedavi gerektirir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Tetik parmak genellikle parmakların aniden kilitlenmesi ile meydana gelir. Parmaklar belli nedenlerden dolayı kasılıp kalır. Parmaklarda ise belli ağrılar ortaya çıkar. Bu sorun genel olarak küçük parmak, başparmak ve yüzük parmağında oluşabilir. 

 Tetik Parmak Kendiliğinden Geçer ve İyileşir mi? 

 Tetik parmağı genellikle parmakların aniden kilitlenerek kasılı kalması ile ilgili bir problemdir. Tetik parmak rahatsızlığı da olumsuz etkiler. Tetik parmak rahatsızlığı çoğu zaman yüzük parmağı, küçük parmak ve başparmakta meydana gelebilir. Genellikle sağ el parmağında tetik parmak rahatsızlığı çok sık görülür. Tetik parmağı hastalığı kendiliğinden geçebilir. Kendiliğinden geçse de tetik parmak rahatsızlığı için mutlaka doktora gitmek ve doğru tedaviye başlamak gerekmektedir. Gereken durumlarda ameliyat ve cerrahi müdahale de gerekir. 

Haberin Devamı

 Tedavi Gerektirir mi? 

 Tetik parmak rahatsızlığı ameliyatlı ve ya ameliyatsız olarak tedavi edilebilir. Tetik parmak tedavisinde amaç şişliği indirmektir. Parmaklara eski yakalama hareketinin kazandırılması gerekir. Bu nedenle öncelikle ameliyatsız yöntemlere başvurulur. Bu yöntem işe yarar ise ameliyata gerek kalmayacaktır. Bunun yanı sıra tetik parmak ameliyatı da yapılarak rahatsızlıkların önüne geçilecektir.

 Tetik Parmak Belirtileri Nelerdir?

  Günümüzde tetik parmak rahatsızlığının birbirinden farklı belirtileri bulunmaktadır. Özellikle sabahları uyanıldığı takdirde parmaklar sert olacaktır. Bunun yanı sıra parmaklar hareket ettirilirken tık sesi duyulabilir. Parmaklar sık sık düz ve ya ortadan bükülür şekilde kitlenir. Bu sırada parmakların hareket ettirilmesi de güçleşir 

 Tetik parmak rahatsızlığı oluştuğunda avuç içi hassasiyeti ve nödüller oluşacaktır. O nedenle bu rahatsızlığın belirtilerine mutlaka dikkat edilmelidir. Tetik parmak rahatsızlığı tek bir parmakta oluşabildiği gibi tüm parmakları da etkileyebilir. Genellikle sağ el parmaklarında rahatsızlık oluşabilir. Bazı durumlarda sol elde de ortaya çıkacaktır.

  Tetik Parmak Rahatsızlığı Kimlerde Görülür?

Haberin Devamı

  Tetik parmak rahatsızlığı genellikle 40 ile 60 yaş arası kişilerde yoğun olarak görülür. Tetik parmak rahatsızlığı daha çok kadınlarda görülür. Özellikle diyabet, romatoid ve gut gibi hastalıklar da tetik parmak hastalığına yol açabilir. Meslek seçimi de çok önemlidir. Genellikle çiftçiler, sanayi çalışanları ve müzisyenler de parmaklarını çok kullanırlar. Bu nedenle tetik parmak rahatsızlığına yakalanma oranları da artacaktır. Rahatsızlık meydana geldiğinde mutlaka önlem alınması gerekmektedir

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!