Terapi merkezi açan sahte doktora suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Terapi merkezi açan sahte doktora suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2007 13:22

BURSA’da sahte doktor 41 yaşındaki Sebile Türksoy, 3 altın Adana burma bileziği karşılığında zayıflatmayı vaadettiği, ancak başarılı olamadığı Hanife A.'nın şikayeti üzerine yakalandı.

Aşırı kilolarından rahatsızlık duyan Hanife A., bir süre önce Altıparmak Caddesi’ndeki Işık Terapi Merkezi'ne gitti. Merkezi çalıştıran ve kendisini doktor olarak tanıtan Sebile Türksoy, Hanife A.'ya diyet programı hazırladı ve iddiaya göre bunun karşılığında 3 Adana burma bileziği aldı. Tedaviye başlayan ve diyeti uygulayan, ancak hiçbir faydasını görmediğini savunan Hanife A., polise giderek şikayetçi oldu. Harekete geçen polisin gözaltına aldığı Sebile Türsoy'un doktor olmadığı ortaya çıktı.

Türksoy, ifadesinde Bulgaristan’da tıp eğitimi gördüğünü ve harç parasının yüksek olması nedeniyle okulu bitiremediğini öne sürdü. Amacının açtığı işyerinde bir hekimin diploması altında çalışmak olduğunu belirten Türksoy, kendisine gelen hastalara sağlıklarına zararlı diyet uygulamadığını, Hanife A.’nın verilen diyete uymadığı için zayfılayamadığı söyledi. Sorgusu süren Türksoy'un ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!