Talasemi hastaları Finike'de kampa girdi

Güncelleme Tarihi:

Talasemi hastaları Finikede kampa girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 12:05

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen talasemi hastaları için, Antalya'nın Finike ilçesinde kamp düzenlendi.Antalya Batı İlçeleri Talasemi Derneği tarafından düzenlenen kampa, 58 talasemi hastası katıldı.

Finike'deki bir turistik tesiste düzenlenen kampta havuza giren, oyunlar oynayan talasemililer, ilçenin tarihi yerlerine düzenlenen gezilere de katıldılar.

Her yaş grubundan hastaların bulunduğu kamp süresince gruba, Finike 112 Acil Servis ambulansı da eşlik etti.

Kampta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alphan Küpesiz tarafından hastalıkla ilgili tıptaki son gelişmeler de anlatıldı.

Yrd. Doç. Dr. Küpesiz, talasemi hastalığının sadece Türkiye'de olmadığını, dünyada her yıl 365 bin talasemili bebeğin dünyaya geldiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Küpesiz, şöyle konuştu:

“Dünyaya baktığımızda Afrika'dan Orta Asya'ya, Çin'den Pasifik Adaları'na kadar pek çok ülkede bu hastalık görülmektedir. Türkiye'deki görülme sıklığı ise yüzde 2'dir. Ama dönüp İtalya'nın güneyindeki Sardunya Adası'na bakarsak, buradaki oran yüzde 30'lara kadar yükseliyor.”

Talaseminin tedavisi için araştırmaların umut vadettiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Küpesiz, “Hastalar, 5 ya da 10 yıl içinde hastanede birkaç gün kalıp damardan bir enjeksiyon şeklinde gen tedavisi alıp bu hastalıktan kurtulmuş olabilecekler. Dünya bunu umut ederek yaşıyor” dedi.

Kamp sırasında gezilere sponsor olan bazı firmalara, Antalya Batı İlçeleri Talasemi Derneği Başkanı Hüseyin Zeybekoğlu, Dernek Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Aytekin tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kampın, 5 gün süreceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!