Stres Kilo Verdirir Mi Aldırır Mı? Sinir Stres Zayıflatır Mı

Güncelleme Tarihi:

Stres Kilo Verdirir Mi Aldırır Mı Sinir Stres Zayıflatır Mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 12:55

İnsanların yaşamış oldukları rahatsızlıkların birçoğu stresten dolayı olmaktadır. Çünkü stres insanların hayatını kabusa çevirebilir. Bazı insanlar stresten dolayı kilo alırken bazıları ise kilo vermektedir. Yani sinir stresin herkeste ortaya çıkardığı etki farklı olabilir. Stres kilo verdirir mi aldırır mı? Sinir stres zayıflatır mı? İşte, sizler için merak edilenleri derlerdik.

Haberin Devamı

Günümüzde sinir ve stres yapmayan kişi sayısı oldukça azdır. Çünkü yaşamın içerisinde strese neden olacak çok sayıda unsur bulmak mümkündür. Tabi sinir stres yaşayan kişilerde kilo değişiklikleri görmekte mümkündür. Bazıları hızla kilo kaybederken bazıları ise hızla kilo alır. 

 Stres Kilo Verdirir mi Aldırır mı? 

 Stres genel olarak kilo verdirir. Çünkü stres yaşayan kişi gün geçtikçe iştahsız olur ve hayattan kopmaya başlar. Bunun neticesinde kişideki kilo kaybı giderek artar. Ancak bazı kişilerde bu durum tam tersidir. Stresten dolayı kişinin kendini bir anda yemek yerken bulması mümkündür. Doğal olarak stresten dolayı kilo alma süreci başlar. Buda kilo vermek isteyen kişilerin rahatsız olacağı bir durumdur.

  Görüldüğü üzere stresin net olarak kilo verdirdiğini veya aldırdığını söylemek oldukça güçtür. Bu durum birazda kişilere bağlıdır. Bazı kişiler stres altında kalmaktan oldukça çok etkilenebilir. Buda kısa süre içerisinde kilo değişiklikleri olmasına yol açar.

Haberin Devamı

  Sinir Stres Zayıflatır mı? 

 Sinir ve stres kilo için iyi olmayan unsurlardır. Çünkü ani kilo değişimleri inşa sağlığı için zararlı bir durumdur. Özellikle stres ve sinir yaşadığı için yemek düzeni değişen çok kişi vardır. Bu kişiler sağlıksız gıdalara yöneldikleri için kilo alırlar. Kısa süre sonrasında ise çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. 

 Sinir ve stres yaşayıp da zayıflayan kişiler görmekte her zaman mümkündür. Çünkü sinirden ve stresten dolayı üzüntü yaşamak ortaya çıkabilir. Bu durum yemek yememe ve hayatı boşlama gibi sorunlara neden olur. Doğal olarak da kişinin kilo alması zordur. Aksine bu kişiler ilk başta yavaş yavaş, daha sonra ise hızlıca kilo verirler. 

 Sinir ve stresin insan hayatında etkilemediği bir durum neredeyse yoktur. Doğal olarak kilo durumu da bundan nasibini almıştır. Stresin olumsuz bir etkisi de yeni yağ hücrelerinin oluşmasına neden olmasıdır. Bundan dolayı kilo almak yavaş yavaş kendini hissettirir. Yani stres çoğu zaman kilo aldırır. 

 Stres ve sinir yaşayan kişiler için kilo konusunda her şey olabilir. Stres ve sinir yaşayanların buna hazırlıklı olması lazımdır. Ayrıca sürekli stres olduğunuzda glükokortikoid hormonu oluşur. Buda yağ hücrelerine dönüşerek kilo almanıza neden olur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!