SSPE hastası Cihan yardım bekliyor

Güncelleme Tarihi:

SSPE hastası Cihan yardım bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 13:41

Taşköprü'ye bağlı Çambaşı köyünde yaşayan Cihan Özsoy'a, 2004 yılında köylerine gelen sağlık ekipleri kızamık aşısı yaptı. Aşıdan 1 yıl sonra ilkokula gitmek için gün sayan Cihan, ani denge kayıpları, düşmeler ve ayak bileklerindeki titremeler nedeniyle ailesi tarafından Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Muayene sonucu herhangi bir teşhis konulamayan Cihan Özsoy, acil olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Yoğun tetkik ve tahliller sonucu Cihan Özsoy'un kızamık aşısının eksik dozundan dolayı SSPE'ye yakalandığı tespit edildi.

Baba Nazım Özsoy, bunun üzerine köydeki arazilerini ve bütün varlığını satarak ilçe merkezine yerleşti. Baba Özsoy, her geçen gün ölüme bir adım daha yaklaşan çocuğunu tedavi ettirmek için başta Ankara olmak üzere değişik hastanelere gitti.

Doktorların “bu hastalığın tedavisi bulunmuyor” sözleri üzerine yıkılan baba Özsoy, yaklaşık 3 yıldır yatağa bağımlı yaşayan çocuğunun iyileşmesi için dua ediyor.

Anne Gülsüm Özsoy, şu anda Cihan'ın konuşamadığını, hiçbir ihtiyacını yardım almadan gideremediğini söyledi.

Daha önce köyde çiftçilikle geçimlerini sağladıklarını ifade eden anne Özsoy, eşinin şu anda işsiz olduğunu ve malvarlıklarını ise çocuklarının tedavisinde harcadıkları için yardıma muhtaç duruma düştüklerini kaydetti.

Baba Nazım Özsoy da geçen yıl Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a durumunu anlatan bir mektup yazdığını ve Başbakan'dan İş ve İşçi Bulma Kurumu'na başvuru yapmasını içeren bir cevap geldiğini ifade ederek “başvurumu yaptım, ancak bugüne kadar herhangi bir kurumdan cevap alamadım. Ailemin geçimini sağlamak için işe ihtiyacım var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!