SORU VE CEVAPLAR 52

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 52
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 31, 2007 14:51

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
2 seneden beri kalçamdan topuğuma kadar ağrı çekiyorum belimde ve kuyruk sokumundada ağrı var.gitmedğim doktor kalmadı.4 emar 1 emg çektirdim.bazıları küçük bi fıtık var dedilert ama bu ağrıyı yapmaz.bazılarıda fıtık falan yok dediler.çok zor durumdayım lütfen yardımcı olun.
CEVAP
Kalçanızdan topuğunuza kadar olan ağrı siyatik denilen ağrıdır.Bu ağrıya neden olan şey her ne ise sinirin omurgadan çıkış yerinde sinire bası yapmaktadır. ve sinirin yolu boyunca bu ağrı hissedilmektedir.Buna neden olan şeyin ne olduğunun anlaşılabilmesi için MR incelemesi yapılır.Neden bir fıtık olabilir.Fıtık bu kadar ağrıya neden olmaz denilmiş olabilir fakat kişinin ağrı eşikleri farkı olduğu için çok fazla ağrı hissediyor olabilirsiniz. MR incelemenizin uzman bir beyin ve omurilik cerrahı tarafından değerlendirilmesi ve gerekli tedavinin düzenlenmesi uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
merhaba ben 25 yaşındayım. çocuklugumdan beri büyük tuvaletime iki üç günde çıkıyorum şimdi meme gibi şişlik var şişliğin iç kısmında çizik varmış gibi sızlıyor dışkımda çok sert ve kalın.böyle bir imkanı sağladığınız için teşekkürler.
CEVAP
Basur tedavilerinde öncelikle kabızlıktan korunmak önemlidir.Dışkılama sırasında ıknmaktan kaçınmak gerekir. Alkol , acı biber , baharatlı yiyeceklerden uzak durmak faydalı olacaktır.Uzun süre hareketsiz kalmak yada ızın süre oturmaktan sakınmalıdır.Düzenli egzersiz yapılmalıdır.Tedavide kullanılan bir çok fitil , merhem , krem mevcuttur. Bunlar şişmiş damar ve çevresinin şişliğini azaltmaya yardımcı olurlar.Özellikle dışkılamadan sonra günde bir kaç defa ılık oturma banyoları yararlıdır.(şiddetli kanama durumları hariç) Aşırı kanama olduğu zaman ve çok ağrı varsa , tıbbı tedaviye rağmen hasta rahatlamıyorsa bazı girişimsel yöntemlere başvurulabilir.Skleroterapi hemoroid paketinin içine hemoroidal damarların ve dokunun büzüşmesine neden olacak bir takım kimyasaal maddeler enjekte edilerek yapılır.İlaçla tedaviye cevap vermeyen hemoroid hastalarında tercih edilebilir. Band ligasyonu Hemoroid pakelerinin lastik bir band ile bağlanması sonucu bir müddet sonra boğulan parça düşer.Bu tedavi biraz daha ileri derecelerde iç hemoroid tedavilerinde kullanılabilir.Ülkemizde en sık tercih edilen yöntemdir.Son olarak cerrahi tedavi bir seçenektir.
   Â
SORU
sağ böbreğimin altında kuyruk sokumuna doğru sürekli bir ağrı var aralıklı olarak sanki bıçak saplanmış gibi ağrı yapıyor arasırada ağrı kasıklarıma doğru yayılıyor // buna bağlı olarakada aralıklı tüm eklemlerimde ağrı oluyor
CEVAP
İdrara yollarında enfeksiyon yada böbrek taşı ile ilgili bir sıkıntı olabilir.Bİr idrara tahlili yapılması ve bir ultrason incelemesi uygun olacaktır.Bol su tüketmek fadalıdır.
   Â
SORU
52 yasındahenuz menopoza gırmeyen bır bayanım yapılan tahlıllerde A.F.P 11.10 gıbı yuksek cıktı nedenı ne olabılır
CEVAP
AFP karaciğeri ilgilendiren bir takım hastalıklarda bakılan bir markırdır.YÜksek çıkması durumunda tomografi , Biopsi gibi bir akım iler tetkiklere ihtiyaç duyulabilir.
   Â
SORU
midemin yantarafında 2 gün süren her zaman değil seyirme gibi bir şey atar gibi yapıyor misket gibi bir şey seyirme gibi yapıyordu doktura gitmem lazımmı saygılar teşekürler
CEVAP
Bİr mide barsak hastalıkları uzmanı tarafından şikayetlerinizin artması durumunda değerlendirilmeniz uygun olacaktır.
  Â
SORU
4 yıldır gebelikten korunmak üzere spiral kullanıyorum. Son dönemde akıntı ve koku sıkıntısı yaşamaktayım. Spiralimi çıkartırmak için hangi dönemlerde doktora başvurmalıyım? Çıkartılma işlemi sonrası ne tür sıkıntılar yaşayabilirim? Bu operasuon pahlı mıdır? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
CEVAP
Sİpralin çıkartılmasında takılmasında olduğu gibi özel bir zamana ihtiyaç yoktur.Herhangi bir zamanda çıkartılabilir.Çıkartılma işlemi çok sıkıntılı değildir.Kokulu akıntı iltihabi bir durum olabilir.İlaç tedavisine ihtiyaç duyulabilir. 
Â
SORU
1 aylık bir bebeğim var.gaz sancıları oldukca cok oluyor.acaba bu sancıları dindirebılmek adına alternatif tıptan faydalanabılırmıyız? otlar ıyı gelırmı? gelıyorsa hangı otları kullanmalıyım? tesekkur ederım.
CEVAP
Bebeğin ilk aylarda gaz problemi çok olabilir.Bunun için ilk olarak annenin gaz yapıcı bir takım gıdalardan uzak durması faydalı olacaktır.Onun dışında çocuğunuzu takip eden çocuk hastalıkları uzmananınızın tavsiyesi ile kullanacağınız bir takım bitkisel destekler uygun olabilir. 
  Â
SORU
merhaba ben sevda 21 yaşındayım 1 yıllık evliyim ve 3 aydır korunmuyoruz fakat gebelik oluşmadı. eşimle evlenmeden öncede birlikte oluyorduk ve bir defa kürtaj olmak zorunda kaldım acaba bununla bir ilgisi varmıdır.şimdiden teşekkür ederim
CEVAP
Kürtaj yapılan yerde gebelik tutunmuyor olaabilir fakat bu gebe kalamamak açısından bir neden değildir.Bir takım tetkiklerin yapılması ve hormon seviyelerinin kontrol edilebilmesi açısında bir kadın hastalıkları uzmanına danışmanız uyugn olacaktır. 
Â
SORU
Ben 10 yıldır epilepsi hastasıyım ve depakin kroni kullanıyorum bunun başka degişik tedavisi yokmu.
CEVAP
Epilepsi hastalıkları nöbetlerin sıklıklarının ve şiddetlerinin azaltılması amacı ile ilaç tedavileri ile takip edilmektedirler.
   Â
SORU
gözbebeği çevresinde yağlanma var bu bir hastalığın belirtisimi?ilk zmanlar tek gözümdeydi şimdi 2 gözbebebği çevresindede var.Aydınlatırsanız sevinirim. TEŞEKKÜRLER.
CEVAP
Bir takım kolesterol hastalıklarında bu gibi şikayetler olabilir.Kolesterol seviyelerinin kontrol edilip gerkli tedavinin yapılması ve diyet programının uygulanması faydalı olacaktır.
  Â
SORU
merhabalar ben 23 yaşındayım..kollarımda yanağımda vücudumun çeşitli yerlerinde kırmızı benler çıkmaya başladı sebebi ne olabilir acaaba tehlikelimidir bunlar kırmızı ile mor rengi arası bişey..ilginize tşk ederim
CEVAP
Benlerin değerlendirilebilmesi için muhakkak bir cilt hastalıkları uzmanı tarafından dörülmesi uygun olacaktır. GÜneş ışığından sakınmanız faydalı olacaktır.
  Â
SORU
ONCELIKLE DAHA ONCEKI SORUMA CEVAP VERDIGINIZ ICIN COK TESEKKUR EDERIM BENIM SORUNUM RAHMIMIN SAG TARAFINDA KIST OLMASI DOKTOR 3 AY BEKLEME SURESI VERDI DEKRAR GIDIP ULTRASOUND CEKTIRECIM SIZE SORUM RAHIMDEKI KISTLERIN BUYUKLUKLERI EN FAZLA NE KADAR OLMALIDIR? ILLAKI AMELIYAT SARTMI? HAMILELIGE BIR ETKISI OLURMU? TESEKKURLER
CEVAP
Bu kistlerin boyutlarından ziyade takiplerineki büyüme hızları operasyon kararınını verilebilmesinde etkilidir.Gebeliğe etkisi olarak gebeliğin oluşabilmesinde sıkıtı yaratabilir.
  Â
SORU
merhaba ben her banyodan çıktığımda vücudumun heryerini çok feci bir kaşıntı sarıyor 10 dakika geçtikten sonra kaşınta geçiyor ve genelde terlediğimde bu kaşıntılar oluyor beni çok rahatsız ediyor ve işim icabı çok sıcak yerde çalışıyorum yardımcı olduğunuz için teşekür ederim...
CEVAP
ALlerjik bir raksiyon olabilirceği gibi terlemekten kaynaklana ürtiker durumuda olabilir.Bunun anlaılabilmesi ve gerekli olan tedavinin yapılabilmesi için bir cilt hastalıkları uzmanına danışmanız uygun olacaktır. 
 Â
SORU
9 ayda aralıklarla 3defa idrar tahlili yaptrdım kan çıktı direk film ultrason çekildi taş görülmedi daha önce bir çok defa taş düşürdüm idrar kültürüm temiz çıktı doktor mesameden girip ışıkla böbrekleri incelememiz gerek dedi ne dersiniz ssk yagidiyorm kanama neden olabilir bu işlemi yaptırayımmı başka neler yapılabir
CEVAP
Rontgende dörülmeyen bir takım taşlarda olabilir.Bunun dışında bir takım mesane hastalıkları , Paraziter hatalıklar , polip gibi hastalıklarda bu sıkıntılara neen olabilir.Sİze önerilen sistoskopi işleminin yapılması uygun olacaktır. 
  Â
SORU
Merhaba benim sorum cildimle ilgili;beyaz tenliyim,cildimde bazı dönemlerde sivilceler çıkıyor ama bunlardan sonra kırmızı lekeler kalıyor ve geçmeleri uzun zaman alıyor.Bunun için doğal maskeler önerebilir misiniz?Sizin tavsiye edebileceğiniz başka birşey var mı?TEŞEKKÜR EDERİM.
CEVAP
Bİr cilt hastalıkarı uzmanınıa danışmanız uygun olacaktır. Bol bol su tüketmeniz bu konuda çok faydalıdır.
  Â
SORU
mrhb bne sızze panık atak olan bı arkadasımın kullandıgı faverın ılac hakkında bılgı almak ıstıyorum bu ılac cok sıddettlı bas agrısına neden oluyo sersemletıyo ne yapılmalı kendı doktoru suanda ızınde ve bı cok doktora bas vurdu bu ılacı kullanmaya devam etmesını ıstedıler ne onerırsınız sız tessekkurler
CEVAP
Baş ağrıları açısındn başka bie ğarı kesici alabilir fakat lacının devam etmesi değiştirilmesi gerekiyor ise takp eden doktorunun değştirmesi uygun olacaktır.
Â
SORU
iyi günler benim sorum şu sigara kullanıyorum tansiyon problemim yok ama ara sıra nefesim yetmiyor gibi oluyor.nefes almakta zorlanıyorum.ama çok kısa sürüyor.bunun sebebi sigara içmeme bağlı olabilir mi?bunu öğrenmek istiyorum.teşekkürler.
CEVAP
Tıp dilinde dispne denilen nefes darlığı önemli bir hastalığın belirtisi olabilir. Spor yaptıktan, koştuktan veya yorucu bir iş yaptıktan sonra nefes darlığı normal sayılabilir. Ancak ortada neden yokken nefes darlığından şikayet etmek mutlaka üzerinde durulması gereken bir konudur. Çünkü kansızlık, kalp hastalıkları, mide hastalıkları, bronşit, tiroid bezinin büyümesi, akciğer hastalıkları, zatürree, astım, zehirlenme, şişmanlık, nefes darlığına neden olabilir. nefes darlığından şikayet edenlerin sigarayı kesinlikle bırakmaları, ağır yemekleri de terk etmeleri gerekir. 
  Â
SORU
merhaba ben 35 yaşında 1 çocuk annesiyim.aybaşlarım yaklaştığında bir kaç gün kala aşırı bir baş ağrısı başlıyor ve iki gün sonra hastalık başladığınla onunla beraber toplam 5-6 gün sürüyor.yani hasta olmadan önce2 sonrasındada 4 gün.agrı kesici alıyorum oda kesiyor.ne yapmalıyım.bu arada doğumkontrol hapı alıyorum ve sol yumurtalığımda da kist var.ilacı kesmiştim sonra tekrar başladım yumurtalık kistini hafiletiyormuş doktor söylemişti.ama ilaç yokkende baş ağrısı vardı.teşekkür
CEVAP
Baş ağrılarınız için adet düzeninize etki etmeyen bir takım ağrı kesiciler tercih edilebilir.
 Â
SORU
yüzümde,kulak memesi ve civarında içerisinden koku gelen sıvı oluşuyor dokunmakla bile kokuyor. ayak serçe parmağımda nasır var bant ve merhemler kullandım napayım
CEVAP
Cİlt hastalıkları uzmanınıa danışarak yüzünüzdeki bezeler le ilgili bir tadavi almanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
33 YAÅžINDAYIM Ä°LK COCUÄžUM NORMAL DOÄžUMLA OLDU.Ä°KÄ°NCÄ° BEBEK SEZERYANLA Ä°STEYEREK YAPTIRABÄ°LÄ°RMÄ°YÄ°M
CEVAP
Normal doğuma engel olacak herhamgii bir durum olamsı halinde sezeryan tercih edilebilir.
Â
SORU
33 yaşındayım ve kilo sorunum var68 kiloyum göbek mide ve bel etrafında oluşan yağlanmayı liposuctıon ile aldırmayı düşünüyorum fakat endişe duyduğum bazı konular var -bu operasyon gerçekleştikten sonra aynı şekil bozukluğu tekrarlanırmı -yağlar alındıktan sonra ciltte çukurluklar oluşma riski varmış doğruluğu nedir -doktorumu nasıl seçmeliyim nelere dikkat etmeliyim -bu operasyon kesin sonuçmudur -ortalama fiyat aralığı nedir şimdiden teşekkürler CEVAP
Liposuction operasyonu ile yağları alınan kişiyi 24 saat denetim altında tutar sonra evine göndeririz. Hasta 48 saat sonra da normal hayatına döner. Liposuction'ı hastanın düşerek bir yerinin morarmasına benzetebiliriz. Nasıl morluğun iyileşip o bölgenin normale dönmesi için zaman geçmesi gerekiyorsa burada da durum aynıdır. Liposuction operasyonlarında bu süre iki aydır. Bu iki ay süresinde korse, ultrasonografik masajlar ve LPG cihazı ile vücudun forma girmesi sağlanır. Ayrıca kişiye özel bir diyet verilir. Tüm bunlara uyulduğunda sonuç başarılı olur. 
  Â
SORU
dogumuma iki gün kaldı hiç sancım yok ama gece ağrım çok nasıl bir doğum olur çok korkuyorum cevap yazarsanız sevinirim
CEVAP
doğum sancılarınızın başlaması halinde doktor kontrolünde olmanız uygun olacaktır.SAncılar ile beraber bir takım muayene takiplerinin yapılması nasıl bir doğum olacağı konusunu aydınlatacaktır.Eğer normal doğum için sıkıntılı bir durum var ise o zaman sezeryan tercih edilebilir. 
  Â
SORU
merhaba, Annem de yaklaşık 15 - 20 gündür aralıklarla tekrarlayan yüksek ateş - titreme nöbetleri ve bacaklarda uyuşma var....adım tarken zorlanıyor.... iki gün iyi ise, üç gün rahatsız....ayrıca sırt kısmında ve bacaklarında ağrı var. kendisi 20 yıllık diabet hastası... 6 yıl önce de kalp krizi geçirdi.... safra kesesinde de taş var....şuan ayağında açık diabet yarsı var..... Doktara götürdük solunum yolu enfeksiyonu dediler....Aydınlatıcı bilginiz için şimdiden teşekkür ederim
CEVAP
Bunca sıkıntının altında şeker hastalığının yattığının söylenilmesi doğru olacaktır.Çünkü şeker bir takım dolaşım ve iltihabi durumlara zemin hazırlamaktadır.TEkrarlayan yüksek ateşleri titremeleri ayağındaki açık diyabet yarasınını iltihaplanmasından kaynaklanıyor olması muhtemeldir. Bacak ağrıları ve uyuşmmaları diyabet hastalığında duysal sinirlerin etkilenmesi ile alakalıdır.Sİzi takip cve tedavi eden doktorunuza danışarak bu uyuşmalar ve ağğrılar konusunda dozajı biraz arttırılmış B vitamin komplekleri isteyebilirsiniz.
  Â
SORU
sürekli baş ağrısı çekiorum gitmediğim doktor kalmadı mr tomografi röntgen herşey denendi ilk psikolojik deyip antidepresan hap verildi hiçbir etki alamadım sonra konkalar dolmuş sinüzit dendi tomografi çekildi kesinlikle sinüzit deil dendi guatr yada migren dendi kan testi yapıldı oda yok mr da herşey çıkmazmı sizce de nedir devamlı bu ağrının sebebi.sağ omzumdan boynuma doğru da bi ağrım var devamlı.kulak arkalarımda devamlı bi ağrı baş ağrısı nedeni sizce nedir teşekkür ederim...
CEVAP
bu kadar tetkiklerin yapılması ve de organik olarak bir hastalık saptanamaması nedeni ile gerilim tipi baş ağrısı olarak değerlendirilmesi uygun olacaktır.
 Â
SORU
sabah kalktığımda 2 böbreklerimde ağrı hissediom ama haraket edince geçio. böbreklerimde taş mı war? yoksa geçici birşey mi?
CEVAP
Böbrakalerinizde herhangi bir taş problemi yada başka bir sıkıntı olup olmadığıın anlalaşılabilmesi için bir idrar tesri ve bir ultrason incelemesi uygun olacaktır.Ağrının devam etmesi yada artması halınde bir nefroloji uzmanınıa danışmanız faydalı olacaktır.Bol su tüketin.
 Â
SORU
saçım sürekli dökülüyor.hemde çok .bunun neyden kaynaklanabilir ve bunun için hastanenin hangi bölümüne başvurmalıyım
CEVAP
Cilt hastalıkları uzmanınıa danışmanız ve bunun yanında tiroid hormon seviyelerinizin ve çinko seviyelerinizin kontrol edilmesi uygun olacaktır.
 Â
SORU
slm.biz tüp bebek tedavisine başlamak istiyoruz fakat eşimin sperm sayısı düşük,eşim erişkin dönemde kabakulak geçirmiş bu neden bize ne kadar zarar verir.Benim yaşım 37 bu sonuçlarla bizim tüp bebek tedavisi almamızı önerirmisiniz.
CEVAP
TÜp bebek tadavilerinde sperm sayısından ziyade spermin sağlıklı olup olmadığı konusunda araştırlması daha uygun olacaktır.TÜp bebekte tedavi şansınızı arttıracaktır.

Haberin Devamı

SORU
MERHABALAR BEN 21 YASINDA 1.60 BOYUNDA 54 KİLO BİR BAYANIM. HANİ DERLER YA YEMEK YEMİYORUM AMA ZAYIFLAYAMIYORUM EVET ARTIK BENDE DİYORUM HEP SAGLIKLI BESİNLER TÜKETİYORUM SEBZE MEYVE VE AŞIRI DERECEDE YOGURT YİYİYORUM FAKAT SU İÇSEM KİLO ALIYORUM VE BU DA BENİ PSİKOLOJIİ OLARAK ETKİLİYOR. METABOLİZMAM BOZULDU SÜREKLİ KABIZLIK PROBLEMİ ÇEKİYORUM. NE OLUR BANA YARIDIMCI OLUN KABIZLIKTAN KURTULMAK VE SAGLİKLI KİLO VERMEK İSTİYORUM. YARDIMCI OLDUGUNUZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
CEVAP
Kilo vermek için yememek çözüm değildir.Az az sık sık beslenemek ve bir şekilde metabolizmanızı hızlandırmak uygun olacaktır. Bİr belenme uzmanınıa danışarak gereken ölçümlerin yapılması ve size en uygun olan besleneme programına karar verilebilmesi için faydalı olacaktır. 
Â
SORU
ben 19 yaşındayım ve erkek arkadaşımla ilişkiye girmekten korkuyorum bir kaçkez denedik ama olmadı istem dişi kendimi kasıyorum ve birşry yapamıyorum bu da bana acı veriyor vajinismus olduğumu düşünüyorum ve ileride daha büyük sorunlar yaşamaktan korkuyorum bana yardımcı olurmusunuz ??? İyi çalişmalar dilerim...
CEVAP
VAjinusmus olup olmadığınız konusunda bir uzman değerlendirmesi ve yardımı uygun olacaktır.
 
SORU
sayın hocam tıp 1 diyabet ile ilgli ne gibi calışmalar var 2007 hücre yılı olacak diye sürekli haberler aldık bu konuda ne zaman sevinecegiz teşekkür ederim.
CEVAP
GEnetik araştırmalar devam etmektedir fkaat bu çalışmaları faydaları henüz denek aşamasındadaır.
    Â
SORU
iyi günler.yaklaşmakta olan ramazan ayı münasebetiyle şeker hastalarının bu aydaki oruçla ilgili tavırları hakkında bilgi almak istiyorum.oruç tutmalı mıdırlar?kendi seçimlerine göre tutmalı ya da tutmamaları durumunda nasıl beslenmelidirler?neler yiyip neler içmeli nasıl bir diyet uygulamalılardır? ilginize şimdiden teşkkür eder saygılar sunarım. ercan ekşi ege üniversitesi ing.dili ve edeb.1.sınıf öğrencisi
CEVAP
Şeker hastalıklarında şekerin yükselmesinden çok şekerin düşmesi daha çekindiğimiz bir durumdur.Bundan dolayı şeker hastalarının  takip eden doktorları tarafından kendi hastalıklarının gidişatlarına göre oruş tutabiilmeleri konusunda bilgi almaları uygun olacaktır.Şker yükselmesinden çok şekeriniz düştüğü zaman yani oruçlu iken daha sıkıntılı durumlar ortaya çıkacaktır.
Â
SORU
iyi günler ben 29 yaşındayım göz altlarımdave çevresınde aşırı kırışıklıklar oluştu herhangi bir krem flan kullanmadım fondetende kullanmıyorum ama 45 yaşındaki bir insan yaşında görünüyorum salyangoz özlü kremler ne kadar iyi bilmiyorum burda güzellik merkezleride fazla yok olsa bile insan daha kötü olurmu diye korkuyor sureklı göz cevreme masaj yapsam etkili olurmu dogal ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
CEVAP
Bol sıvı tüketmeniz ve doğal olmayan besinlerden uzak durmanız uygun olacaktır.Onun dışında cildinize uygun bir bakım yapabilmeniz için cilt hastalıkları uzmanınıa danışmanız uygun olacaktır.
 
SORU
sag diz kapagim ayakbilegim surekli agriyor eklemlerimde kayma varmis doktor genetik oldugunu soyledi kesin tedavisi varmi tesekkur ederim
CEVAP
Genetik kastalıklarıda tedavi sadece destek tedavileri olarak yapılabilmektedir.
 
SORU
benim sorunum terleme ile ilgili antalyada yaşıyorum herhangi bir iş yaptığımda hemen yüzüm ve koltuk altım terlemeye başlıyor kışında uyurken terliyorum herhangi bir doktora gitmedim hangi bölümün doktoruna gitmeliyim siz ne tür operasyonlar önerirsiniz ben bu durumdan çok sıkılıyorumm
CEVAP
Cilt hastalıkları uzmanınıa danışmanız uygun olacaktır.Botok denilen bir toksin enjeksiyonu ile geçici bir tadavi denenebilir.
   Â
SORU
benim 10 haftalık hamileyim ve doktor idrar yollarımda iltahap olduğu için ampisina adlı bir antibiyotik verdi bu ilacın bebeğin gelişimine zararı olurmu ilacı kullanıp kullanma konusunda terettütlüyüm kullanmasamda idrar yollarındaki enfeksiyondan dolayı düşük olabilir dedi.ne yapmalıyım
CEVAP
Gebelikte ilaç kullanımı ilacın yararlarının vede zararlarının artılması ile kullanılmalıdır.Bebk açısından zaralı olup olmadığı kanıtlanmamılştır özellikle kadın doğum doktorunuz bu ilacı verdı ise takibinide yapacaktır. 
Â
SORU
uzun suredir boyun agrisi cekiyorum doktara gittim ama faydasi olmadi surekli kasiliyor bana evde yapabilecegim seyleri anlatirmisiniz tesekkurler
CEVAP
BOynun sıcak tutulması ve düzenli olarak bie takım kültür fizik hareketlerinin yapılması faydalı olacaktır.
   Â
SORU
benim sorunum kilo alamamam yaşım 23 boyum 1.82 ve 68 kiloyum. o kadar cok yememe ragmen bir türlü sonuç alamadım ne yapmalıyım lütfen yardım edin bana yardımınız için şimdiden teşekkürler
CEVAP
Kilo vermek gibi kilo almakta uzmana kontrolünde olması uygun olacaktır.
  Â
SORU
doktor bey fsh değerinin bir kez test yapılarak 30 larda çıkması erken menepoz için kesin bir tanımıdır.yoksa doktor bir kaç test dahamı istemeliydi.yani erken menopoza tanı için sadece fsh yaptırmak yeterlimidir.2005 yılında laporoskopi olmuştum o zaman fsh değerim normal idi 2 yıl içinde 30 lara kadar çıkabilirmi.şimdiden teşekkürler.birde fsh değeri 39.99 olan bir kişi tüp bebek ile ikiz sahibi olmuş.mantıken tüp bebek için bir sperm yetiyorsa bir tek yumurta neden yetmesinki.teşekkürler
CEVAP
ERken menapoz tanısının konabilmesi için bir takım seri takip testlerinin yapılması uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
41 yaşındayım HB taşıyıcısıyım aynı zamanda diyabet hastasıyım HB'nin tedavisi mümkün mü teşekkürler
CEVAP
Taşıyıcılıkta takıplerin düzenli yapılması ve karaciğer enzim lerinin yükselmesi genel durumun düşmesi halinde tedavinin yaılması uygun olacaktır.
 Â
SORU
merhabalar ben 25 yaşındayım bende iltihaplı romatizma var sol tarafım komple ağrıyor bacağım tutuluyo bazen yürüyemediğim oluyo ilaç kullanıyorum ama buna rağmen ağrılarımda azalma olmadı geceleri yatamıyorum sürekli bacağım çekiliyo ben nasıl kurtulabilirim bu ağrılardan
CEVAP
İltihaplı romatizma, eklemlerde ağrı, sıvı artışı, eklem hareketlerinde kısıtlılık tablosu ile ortaya çıkan hastalıklara verilen genel isimdir. Ancak eklemlerde iltihaplanma ile seyreden birçok romatizmal hastalık tablosu vardır. En sık görülen eklem iltihaplanması hastalığı olan romatoid artritte çok sayıda eklemde simetrik olarak, ağrı, şişlik, hareket kısıtlığı vardır. Eklem bulguları tedavi edilmezse kalıcı şekil ve hareket bozukluklarına yol açar. Eklem bulguları yanı sıra bazen cilt bulguları, göze ait sorunlar, iç organ tutulumları, el-ayaklarda soğukluk gibi bir takım sistemik belirtiler de bulunur. Romatoid artrit kronik bir hastalıktır ve uzun süre ilaç tedavisine gereksinim vardır. Bazen eklem içine kortizon enjeksiyonu fayda sağlar. Tedavide uzun etkili "hastalığı modifiye edici" ilaçlar, antienflamatuarlar ve kortizon kullanılır.

Haberin Devamı

SORU
benim erkek bir kardeşim var.8 yaşında.tekvandoya göndermek istiyoruz.ancak yakın bir dostumuzdan yaşı küçük olduğu için ilerde boyunun kısa olabileceğini söyledi.bunun doğru olup olmadığını öğrenmek istiyoruz.ilgilenirseniz sevinirim
CEVAP
Halter dışında yapılan sportif faliyetlerinin boy kısalığında etkisi olmayacak sağlık açısından faydalı ıolacaktır.
 Â
SORU
merhabalar benım kızım 4yasında temmuz ayında kalbının etrafında sıvı bırıkmesı sebebıyle sıyamıersek hast 15gun tedavı gorerek tedavı oldudaha sonra 15 gun sonra ateslenıp ınlemeye baslayınca tekrar goturduk fılmler cekıldı tahlıller yapıldı bırsey olmadıgı yanlız bıraz crp sının yuksekoldugu cıktı antbyk verdılerduzeldı fakat 10 gunbazen 15 gunde bır tekrar hafıf ates cıkıyo bızde dr goturuyoruz aynıseyler yapılıp bırsey olmadıgı soylenıp crp si bıraz yuksek deyıp antbytk verıyolarne yapabılı ;
CEVAP
CRP enfeksiyon hastalıklarında yükselen bir durumdur.Enfeksiyonun tam olarak tedavi edilmesi ve takip edilmesi uygun olacaktır.
 
SORU
BRONSGENISLEMESI NEDIR TEHLIKELIMIDIR NASIL TEDAVI EDILIR SAYGILARIMLA
CEVAP
Sigara tüketen insanlarda karşımıza çıkmaktadır.Sİgaranın bırakılması ve takip edilmesi uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Merhaba.Küçük yaştan beri tırnaklarımda beyaz lekeler oluşuyor.Bu bazen artıyor ve bazende azalıyor .Bunun nedeni ne olabilir ? Beslenmemle ilgili bir problemden kaynaklanabilir mi ? Eğer öyleyse hangi vitamin veya mineral eksilkliği olabilir? Şimdiden çok teşekkürler
CEVAP   Â
Bir takım vitamin ve mineral eksikliklerinden kaynaklanıyor olabilir.Bunun anlaşılabilmesi için uzman doktora danışarak tatlillerinizin yapılması uygun olacaktır.
  Â
SORU
sorun benim esimde biz basurla ilgili neler yapilabilecegini ve hastaligin caresini ögrenmek istiyoruz
CEVAP
Basur tedavilerinde öncelikle kabızlıktan korunmak önemlidir.Dışkılama sırasında ıknmaktan kaçınmak gerekir. Alkol , acı biber , baharatlı yiyeceklerden uzak durmak faydalı olacaktır.Uzun süre hareketsiz kalmak yada ızın süre oturmaktan sakınmalıdır.Düzenli egzersiz yapılmalıdır.Tedavide kullanılan bir çok fitil , merhem , krem mevcuttur. Bunlar şişmiş damar ve çevresinin şişliğini azaltmaya yardımcı olurlar.Özellikle dışkılamadan sonra günde bir kaç defa ılık oturma banyoları yararlıdır.(şiddetli kanama durumları hariç) Aşırı kanama olduğu zaman ve çok ağrı varsa , tıbbı tedaviye rağmen hasta rahatlamıyorsa bazı girişimsel yöntemlere başvurulabilir.Skleroterapi hemoroid paketinin içine hemoroidal damarların ve dokunun büzüşmesine neden olacak bir takım kimyasaal maddeler enjekte edilerek yapılır.İlaçla tedaviye cevap vermeyen hemoroid hastalarında tercih edilebilir. Band ligasyonu Hemoroid pakelerinin lastik bir band ile bağlanması sonucu bir müddet sonra boğulan parça düşer.Bu tedavi biraz daha ileri derecelerde iç hemoroid tedavilerinde kullanılabilir.Ülkemizde en sık tercih edilen yöntemdir.Son olarak cerrahi tedavi bir seçenektir.
  Â
SORU
merhaba.ben 4 ay önce dogum yaptım bebegımı emzırıyorum doğumdan sonra hızla kılo kaybı,halsizlik,saç dökülmesi,uykuya düşkünlük,baş dönmesi,denge bozukluğu olmaya başladı bu konuda bana yardımcı olurmusunuz,teşekkürler...
CEVAP
Kan değerlerinizin kontrol edilmesi uygun olacaktır.
 Â
SORU
İyi Günler, 10 Yıl önce hemorait ve fistül tedavisi için ameliyat oldum. Aradan geçen yıllarda zaman zaman kış aylarında kabız olduğum günlerde makatımdan kan geliyordu.Ve 2-3 gün sonra geçiyordu. Ancak 15 gün önce başlayan, makatımdan kan gelmesi hala durmadı. Büyük Tuvaletimi yaparken kanama oluyor. Ne yapmalıyım. Selam ve saygılarımla
CEVAP
Kanamanın devam ettiği dönemde bir genel cerrahi uzmanına danışmanız uygun olacaktır.
   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!