SORU VE CEVAPLAR 49

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 49
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 23, 2007 15:26

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
goz kapaklarımda derısı soyulmus gıbı kucuk lekeler olustu neden olabılır bılgı verırsenız sevınırım
CEVAP
Allerjik bir durum olabileceği gibi güneşin etkileride olabilir.Bir cilt hastalıkları uzmanın tarafından dğerlendirilmesi uygun olacaktır.
  Â
SORU
Merhaba..24 yaşındayım,3 ay önce evlendim eşim ve ben bebek istediğimizden her hangi bir korunmada bulunmuyoruz ve halen hamile kalamadım fakat bu arada bademciklerim şişti ve ben hamile olmadığım düşüncesiyle 1000 mg lık 10 adet antibiyotik kullandım ve günüm bir hafta gecikti,şu an müthiş bir endişe içindeğim inanın doktora gitmeye bile cesaretim yok eğer hamileysem kullanmış olduğum antibiyotik bebeğime zarar vermişmidir?Lütfen beni bilgilendirirmisiniz?.Teşekkür ederim.
CEVAP
Şu durumda kanda gebelik testi yaptırara gebelik olup olmadığının kontrol edilmesi ardından kulşlanılan ilacın çeşidinin değerlendirilerek gebeliğe bir zararının olup olmayacağının düşünülmesi ygun olacaktır.Endişe edilecek bir durum yoktur.
   Â
SORU
bel fıtığının ameliyat harici bir tedavisi varmıdır?
CEVAP
Fizik tedavi uzmanınızda değerlendirmesi ve öncelikle bunun denemesi bazı durumkarda uygun olabilmektedir.
  Â
SORU
Göz altı morluklarım geçmek bilmiyor. Doktorum durumun genetik olduğunu, gözaltımda bulunan damarların yüzeye yakın olmasından kaynaklandığını söyledi. Tedavi konusunda önerilerinizi rica ederim.
CEVAP
Bir takım lazer tedavileri denenilebilir.Fakatbuna uygun oluğp olunmadığının bir dermatoloji uzmanı tarafından değerlendirilmesi uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
benim, sol elimin serçe parmagı uyuşuyor 2 haftadır geçmedi. dr gittim sinire baskı olmuş dedi ne yapa bilirim
CEVAP
Sinire neyin baskı yaptığının araştırılması ve bunun ortadan kaldırılması faydalı olacaktır.Ayrıca kalp grafinizin çekilerek kalbinizin durumununda değerlendirilmesi faydal ıolacaktır.
 Â
SORU
Sürekli nefes sorunu yaşıyorum. Bilinçdışı olmak üzere, derin nefes alıp, kesik kesik serbest bırakıyorum. Bunu engellemekte zorlandığım için de kaygı hali ve stres artıyor. burnumda bir deviasyon var ve geceleri sıkıntı veriyor. Saygılar,
CEVAP
Deviasyon için kulak burun boğaz uzmanı tarafından değerlendirilmeniz uygun olacaktır.Nefes sorununuz bu şekilde düzelebilir.Düzelmez ve sıkıntınız devam eder ise gögğüs hastalıkları bölümünün değerlendirmesi uygun olacaktır. 
 Â
SORU
merhabalar benim sorum şu olcaktı sizlere kendim hemşireyim ilk gecemde birleşme esnasında kan gelmedi tam olarakta bir birleşme oldu diyemem acaba kızlık zarım bozulmusmudur?vajina bölgesi boşalma ile gebe kalırmıyım mümkünmü?
CEVAP
Kadın hastalıkları uzmanınıa danışmanız ve gerekli muayeneleri olmanız uygun olacaktır.Gebelik için adetin gecikmesi durumunda kanda gebelik testi yapılması uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Erken boşalma durumu nasıl ortadan kalkar? Uzun sürer mi? Hastaneye gitmem gerekiyorsa hangi bölüme gitmem gerekiyor? Teşekkürler
CEVAPÂ
Üroloji bölümüne danışarak gerekli tetkik ve tedavileri yaptırmanız uygun olacaktır.

SORU
42 yaşındayım (Bayan).38 yaşında kötü beslenme kaynaklı kemik erimesi teşhisi koyulmuştu. Bu sene yapılan kontrol sırasında kemiklerde az da olsa bir iyileşme bulundu. Son 2 aydır hangi tarafıma dönerek yattıysam sağ veya sol kolumda uyuşma ve karıncalanma ile uyanıyorum ve uzun bir süre kan dolaşımı sağlanamıyor. Bunun sebebi kemik erimesi olabilir mi ? Veya başka bir sorun olabilir mi ? Nasıl bir kontrolden geçmeliyim ? Teşekkürler Ugur
CEVAP Â
B12 vitamini ve folik asit seviyelerinizin kontrol edilmesi uygun olacaktır.
  Â
SORU
merhaba.. yaşım 34 aort damarımda genişleme var 4.1 bu aradada sol ayagımda da varis var arada bir sol ayagımdaki kaval kemigimin altındaki damarda şişlik oluyor çok şiddetli agrıya sebep oluyor ve basamaz hale geliyorum bu agrıların aortla alakası varmı beloc ve coraspirin kullanıyorum iyi günler
CEVAP
Aort damarınızdaki genişleme ile varislerinizin alakalı olup olmadığı bir kap yetmezliği sikintinizin olup olmadığına bağlı olabileceği gibi birbirinden bağımsız iki rahatsızlıkta olabilir.Bunun araştırılması ve tedavisinin düzenlenmesi için sizi takip eden kardioloğunuza danışmanız uygun olacaktır. 
    Â
SORU
Ayaklarımda üşüme oluyor
CEVAP
Ayaklarda üşüme özellikle sigara kullanıyor iseniz dolaşım problemi olabilir.Bir uzmana danışarak gerekli tetkik ve tedavileri yaptırmanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
iyi günler hocam. daha önce yazmıştım size. hamilelikte lustral kullanımı ile ilgili. şu an 3 haftalık hamileyim. ilacı kesinlikle bırakamıyorum. ama azalttım. 2-3 güne bir 100 mg alıyorum. cok zor durumdayım. bebeğime kötü bir etkisi olur mu bu dozun. ilacın bebeğe olabilecek etkilerini en aza indirmek için bir besin öneriniz var mı. neleri daha cok tüketmeliyim. acil cevaplarsanız sevinirim. tesekkürler
CEVAP
Gebelikte bu ilacın kullanımı faydaları ile zararlarının tartılması ile ilgili bir konudur.Bunada en iyi sizi takip eden kadın hastalıkları uzmnınız ve psikiatriniz karar verecektir.
     Â
SORU
adetlerimde düzensizlik var 2 ayda bi adet oluyorum ve olduğum zaman az kanamalarım oluyor jinekoloj tedavisi görüyorum ama sonuç alamadım verdiği ilaçlar kilo aldırdı ne yapmam lazım cvp yazarsanız cok sevinirim tesekkürler. CEVAP
Jinekolojik tedavilerde bir takım değişiklikler yapılabilir.Düzene binmesi zamana alabilir.Sıkıntılı ve stresli durumlardan uzak durmanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
eşimin büyük tansiyonu düşüyor küçük tansiyonu yükseliyor bunu önlemek için ne yapmalıyım yada o duru olduğunda neler yapabilirim
CEVAP
Bu durum bir takım damarsal rahatsızlıklardan kaynaklanabilir.Uygun olan bir kalp hastalıkları uzmanınına danışıp gerekli olan tetkik ve tedavilerin yapılmasıdır.

Haberin Devamı

SORU
merhabalar benim sorum kızlık zarıyla ilgili parmakla bozulma riski yüzde kaçtır yada bikısmında az bişey yırık olursa tam anlamıyla bozulmuş mu olur kendim muayene yapabilirmiyim anlayabilirmiyim teşekkr ederim
CEVAP
Bunun için bir kadın hastalıkları uzmanınıa danışmanız uygun olacaktır.
    Â
SORU
merhaba ben 25 yaşındayım. benim sorunum göğüslerişm çok küçük. bende bir sorunmu var acaba. yada büyümesi için ne yapmalıyım.
CEVAP
Göğüslerin küçük olması sağlık açısından herhangi birrahahatsızlığın göstergesi değildir.Bunun için bir plastık cerrah danışabilirsınız.
  Â
SORU
oglumda sacin arka kisminda sac dokulmesi oldu para gibi bir dokuntu anmapisya gibi bir terim soylendi gecermi bu hastalik devam edermi bulasicimi ilaci varmi lutfen bilgilendirin
CEVAP
Saçta para gibi döküntüler saç kıran olabilir.Çeşitli mantar enfeksiyonlarıda buna neden olabilir. Nedene yönelik tedavi edilmesi uygun olacaktır.
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!