SORU VE CEVAPLAR 34

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 34
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 16:04

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
Özellikle zaman zaman burunda kaşıntı,kuruluk ve ateş bunun yanında kaşımaktan dolayı burnumda kasılma oluyor.Yediklerime göre burun çevresinde yağlanma veya terleme oluyor.Makatta kaşıntı... var.Tahlil yaptırdım 3-5 kez maya hücresi çıktı tablet şeklindeki ilacından kullandım geçici olarak rahatlama sağladı ama tekrar tekrar nüksediyor.Eger bir yorum alabilirsem sevinirim.Teşekkür ederim. Kolay gelsin
CEVAP
Burunda kaşıntı ve makatta kaşıntı bir arada bağırsakta bir parazit olabileceğini akla getirmektedir. Bunun için tahlil yapılması uyun olacaktır. Bunun dışında sadece orada bir mantar enfeksiyorunuda olabilir ve zaman zaman yenilemsi olabilen bir durumdur. 

SORU

Merhaba,daha önce de yazmistim fakat bir cevap alamadim.Lütfen bana bir yol gösterin.Su anda Avusturya´da yasiyorum ve buradaki doktorlara artik güvenemiyorum.Bir yildan beri sol ayagim sürekli sis.Özellikle ayak bilegi cevresi ve dis yan tarafi.Damarlarimda bir tikaniklik olup olmadigina bakildi fakat yok.Kan ve idrar tahlilleri yapildi,böbrekerime da ultrasonla bakildi.Hipertiroid tespit edildi.Ilac kullaniyorum,normale döndü fakat ayagim hala ayni.Baska hangi tetkikleri yaptirmaliyim?
CEVAP
Ayagınız ile ilgili lokal bir problem olabilir. Eğer damar problemi yok ise ve vücudun tamamını etkileyen herhangi bir sistemik hastalık böbrek kalp şeker gibi tesbir edilmemeiş ise ayağın kendine ait bir iltihabi durumu olabilir.Bir dermatolojı uzmanına danızmanız yararlı olacaktır. Çok fazla ayakta durmamak ve oturduğunuz zaman ayağınızı yüksekte tutmak uygun olacaktır.
  Â
SORU
mrhb. rahim girişinde çeşitli yaralar oluşmaya başladı. denize girdikten sonra kurumaya başladılar..ancak yenileri çıktı.önemli bir rahatsızlık olabilirmi.teşekkürler
CEVAP
Rahim girişindeki yaralar dikkat edilmesi ve mutlaka tedavi edilmesi gereken durumlardır. Bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavileri yaptırmanız uygun olacaktır.
 Â
SORU
2006 yaz aylarında sol göğsümde kol altından giren ve 5-10 sn. süren şiddetli yanmalar vardı elle muayene ettiğimde sol göğsümün sağ alt tarafında çok küçük bir beze hissettim. Doktor elle muayene ve ultrasonla baktı ve birşey bulamadılar.yaşım 32 memografinin 35 yaş üstüne çekildiğini söylediler. aradan 1 sene geçti ve şimdi kitle daha iri olarak (fındık büyüklüğünde)elime tekrar gelmeye başladı ağrı ve yanma hissetmiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim ne yapmalıyım. TEŞEKKÜR EDERİM
CEVAP
Yeniden doktorunuza başvurmanız ve gerekli tetkikleri yaptırmanız uygun olacaktır. Takipler özen gösterilmelidir.
   Â
SORU
merhaba ben 11 yaşındayım.sorum şu:55 kiloyum sizce yaşıma göre normalmi birde koltuk altımda kıllanma başladı.sizce bu normalmi.sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.iyi günler.teşekkür ederim.
CEVAP
Yaşınıza göre kilonuzun normal sınırlarda olup olmadığı boyunuza göre değişebilmektedir. TÜylenmede yaşınıza göre normal.

SORU

merhba bn 14 yaşındayım 1.55 boyum var kilomda 52 bn her geçn gün kilo alıyorum yemek ymemeye çalışıyorum ama aksine tam tersini yapıyorum acaba bn napmalıyım sizce bnm boyuma göre killumuyum?
CEVAP
Düzenli ve dengeli beslenmeniz uygun olacaktır. Yememek çözüm değildir. Az az ve sık sık yemeniz faydalı olacaktır.
Â
SORU
merhaba benim sivilce problemim var 10 yaşında başladı ve haaln sürüyo şu anda 15 yaşındayım herşey ikullandım ama geçmedi ancak bbnm sivilcelr diğer sivilcelre benzemiyo sanki leke kalmış gibi kırmızı renkli napmam lazım sizce?teşekkür ederim
CEVAP
Öncelikle cilt temizliğinize özen göztermeli ve sivilcelerinizi arttırabilecek çekirdek kuruyemiş gibi bir takım gıdaları az tüketmenizde fayda olacaktır. Bİr takım lokal antibiotikli kremler tedavide kullanılabilir. Ancak bir Dermatoloji uzmanına danşmanız ve size uygun olan ilacı düzenli bir şekilde kullanmanız uygun olacaktır. 
  Â
SORU
benim iki yildir ayaklarimin oynar kismi yani semiklerim agriyor ve ayaklarmin tabanlari cok agriyor kimseyi inandiramiyorum ben hollandada kaliyorum burda doktorlar bile inanmiyor cunku film de bir sey cikmadi yazinda agriyor kisinda kisin tabiiki cok agriyor sordum bana romatizma yok dediler bende ne olabiliryururken fazla agrimiyor geceleyin yatarken beni agridan uyutmuyor eger sorunuma yardimci olursaniz cok memnun olurum saygilrimla
CEVAP
Gerekli tetkiklerin yapıldığı ve bir sonuç alınamadığı bir takım agrılarda B vitamini kompleksleri kullanılabilmektedir. Doktorunuza danışarak B1 B6 vitamin komplekslerı kullanmanızı uygun görebilir.
    Â
SORU
slm ben 16 yaşındayım fakat hala 40 kiloyum bunun nedeni sizce ne olabilir sürekli vitamin hapıda kullanıyorum
CEVAP
Düzenli beslenme çok önemlidir. Sadece vitanimler ile desteklemek bu anlamda yetmeyebilir. Kan değerlerinizin durumu ve zayıf olanıza yol açabilecek her hangi bir hormonel bozukluk olup olmamasıda araştırılmalıdır. 
Â
SORU
Eşimde karaciğer yağlanması var doktor 3 derece yağlanma olduğunu söyledi.Karaciğer büyümüş (160 ) 3 seneden beri yağlanma olduğunu biliyorduk.besinlerine dikkat ediyordu. Arada sırada alkol alan bir insandır.Karaciğer fonksiyon testleri yapıldı. Ast ve alt gibi değerler 2 katı gibi yüksek çıktı. Bu arada triglisert ölçümlerde 300 civarında çıktığı için 3-4 aydır lipid düzenleyici ilaçlar (ator-lopid) alıyordu. Doktorumuz karaciğer değerlerinin bu yüzden yükselmiş old.söyledi.Ne yapmalıyız.
CEVAP
Kolesterol için kullanılan ilaçlar karaciğer enzimlerinde yükselmelere yol açabilmektedir. Bu nedenle bu tarz ilaçlar kullanan hastalara üç ayda bir karaciğer enzimlerinin kontrol ettirilmesi önerilir. Karaciğerdeki yağlanma nedeni ile beslemneye son derece önem vermeniz ve mümkün ise alkolden uzak durması uygun olacaktır. 
   Â
SORU
ben yazın sıcaklara gelemiyorum sıcaklar beni felç edercesine etkiliyor nedenini merak ediyorum suanda da bes aylık gebeyim ne yapmam gerekiyor
CEVAP
Normalde Gebelerin çok sıcaklara tolerasları azalır. Sizin daha öncesindede böyle bir sıkıntınızın olması şikayeti gebelikle dahada artmasına neden olmuş olması muhtemeldir. Hamile olduğunuz için gerekli tetkik ve tedaviler yapılamayabilir.Ama doğumdan sonrasında bir dahiliye uzmannına danışarak tiroid hormon seviyelerinizi kontrol ettirmeniz uygun olacaktır.
   Â
SORU
Göbek deliğimde oluşan kızarıklığın sebebi ne olabilir? Uzun zamandır geçmedi.(kaşıntı yok ve üzeri kabuk bağlamış gibi)
CEVAP
Geçmişte farkına varamadığınız bir yara oluşmuş olabilir. İltihabi bir durumda olabileceği unutulmamalıdır. Eğer iltihabi bir durum var ise kızarık , şiş ağrılı olabilir. O bölgeyi temiz yuyarak bir cildiye uzmanına danışmanız uygun olacaktır. 
  Â
SORU
öncelikle kolay gelsin benim şikayetim cildimle ilgili yüz kısmımda kaşıntı ve kızarıklık oluşuyo temizleniyorum bir iki gün cildim kızarık halde daha sonrasında ise pullanmaya başlıyor ve yüzüm resmen çorak bir toprak gibi çatlıyor. ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.......
CEVAP
Çok hassas ve allerjik bir cildinizin olması özel bir bakım gerektirir. Her temizleyiciyi ve her nemlendiriciyi kullanamazsınız. Bir dermatoloji uzmanı tarafından cildinizin değerlendirilmesi ve ona göre bir takım ürünler tavsiye etmesinde fayda olacaktır. 
    Â
SORU
metabolizmayı hızımızı hangi yiyeceklerle arttıra biliriz
CEVAP
Metabolizma hızı öncelikle düzenli beslenme ile çok alakalıdır.Az az ve sık sık beslenmek bunun yanında gün içerisinde su tüketmek çok faydalı olacaktır.Baharatların metabolizmayı hızlandırıdığıda düşünülmektedir ancak iştahı arttırdığıda unutulmamalıdır. Beslenme uzmanları ellerindeki bir takıp aletler ile metabolizma hızını hesaplamakta ve ona göre bir beslenme programı oluşturmaktadırlar. 
   Â
SORU
yaşa ve cinsiyete göre kalori hesabı nasıl hesaplanır
CEVAP
Yaşa göre kalori hesapları bor faktöründende etkilenmektedir. Kalori hesaplarınında bezlenme uzmanlarına göre belirli skalaları vardır. Ayrıca kişinin sosya ve spor yaşantısıda göz önünde bulundurularak bir geğer öngörmek uygun olacaktır. Bir beslenme uzmanına danışarak değerlerinize göre uygun bir plan almanıda fayda vardır. 
   Â
SORU
bazen nefes almakta zorlanıyorum burnumdan aldıgım nefes sankı yetersız.gece yatınca yastıksı< yatarsam daha da zorlanıyorum nefes alıp vermekte ayrıca kıloluyum ıgı bı dıyetısyene gıtmek ıstıyorum bursada oturuyorum yardımcı olursanız sevınırım
CEVAP
Uzman bir doktordan yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

SORU
6 aydır sağ kolumun dirseği ağrıyor Antalya Tıp fakültesine gittim tenisci dirseği olmuş dediler ilk olarak krem verdiler ama gecmedi daha sonra tekrar gittim dirseğime sıvı enjekte ettiler 1 ay boyunca ağrı olmadı ama tekrar ağrılar başladı sağ elimle caydanlık bile kaldıramıyorum parmak uclarına kadar ağrı iniyor dirseklik kullan dediler oda fayda etmedi son care olarak ameliyatmı olmam gerekiyor? yoksa bunu böyle cekecekmiyim.Saygılarımla
CEVAP
Tenisçi dirseği hastalığı, 24 saatte kendi kendine geçen hassasiyetten oluşan basit formdan, gece uyandıran hareket kısıtlılığına neden ciddi forma kadar geniş bir yelpazede görülebilir. Hastalığın düzeyine göre ilaç tedavileri, soğuk uygulamalar, fizik tedavi ajanları, dirseklikler, dirseğe yapılan iğneler ve son olarak da hiçbir tedaviye yanıt vermeyen hareket kısıtlılığına neden olan ilerlemiş hastalarda cerrahi tedaviler uygulanmaktadır .İlaç tedavilerine ve lokal uygulamalara rağmen ağrı geçmiyor ve hastanın rehabilitasyonu amacıyla egzersiz yapılamıyorsa; hızlı ve dramatik düzelme elde etmek amacıyla dirsek bölgesine kortizon enjeksiyonları yapılabilmektedir. 
    Â
SORU
merhaba..son dönemlerde aşırı bir kilo kaybı yaşadım.hastanede yaptırdığım gerek kan testi gerekse diğer testler sonucu bir rahatsızlığım çıkmadı.52 kilodan 43 kiloya düştüm.diyetisyen gözetiminde şu an 46 kilo civarındayım.tekrar eski kilolarıma kavuşmak için düzenli beslenmeye ve bazı takviye ler alıyorum.daha farklı neler yapabilirim bir an önce kilolarıma kavuşmak için.
CEVAP
Gerekli olan bütün takip ve tadaviler yapılmakta. Bu aşamada geriye moral seviyeleriniz yüksek olması, sıkıntılı ve stresli ortamlardan uzak durmanız kalmakta. Yüksek moral ile mevcut tedavilerinizin devam etmesi uygun olacaktır. 
 Â
SORU
mrb.ben 24 yaşındayım.benim sorunum üst solunum yolları.balgam şikayetim var.Özellikle sabahları.öksürük yok.2 sene önce ciger filmi çekildi.temiz çıktı.doktorlar bronşit teşhisi koydular.sadece balgam söktürücü şurup veriyolar.ama hiç bi gelişme olmadı.sigarada içmiyorum.bunu nasıl önleyebilirim.teşekkürler.
CEVAP
Balgam söktürücülerin faydalı olabilmesi çin bol bol su tüketmek ve sekresyonları içerden yumuşatmak gerekmektedir. Bunun dışında her hangi bir allerjiniz var ise o da bu tarza şikayetlere yol açabilmektedir. Yapılan tedavilerin düzenli olması ve yarım bırakılmamış olması yeniden tekrerlememsı ve şikayetlerin gerilemesi açısından çok önemlidir.

Haberin Devamı

SORU
troid her iki submandibuler ve parotis bezlerinormal büyüklükte ve homojen parankim ekosundadır.Boyun yumuÅŸak doku ve vasküler yapılarına ait belirgin bir pataloji saptanmamıştır.Büyüğü solda 18x6mm bilateral submandibüler bölgede birkaç adet lenf nodu izlenmÅŸtir.Ayrıca solda posterior servikal zincirde büyüğü 17x7mm boyutunda multıpl lenf nodları mevcuttur.Yeni ultrason sonucmu açıklarsanız sevinirim.saygılarımla....teÅŸekkürler.. Â
CEVAP
Ultrason sonucunuza göre çenenizin lt tarafında ve buyun kısmınızda bir kaç adt lenf bezi büyümesi mevcut imiş. Lenf nodu büyümelerinin sebeplerinin araşyırılması gerekir. Büyük birkısmı infeksiyona bağlı olarak büyüsede başka sebeplerin olup olmadığına bakılmalıdır.Bİr uzmana danışarak gerekli tetkik ve tedavilerinizin yapılması uygun olacaktır.
 Â
SORU
mide ca İHSY ve koledokta dilatasyon pankreas başı olu şturan solid lezyon 41x26 son sonuç bu kusma devam ediyor doktorlar artık yapacak bir şey yok dedi sizce artık sonamı yaklaşıldı ltf cevap bekliyorum bundan sonra ne yapalım tşk edr.
CEVAP
Hastalığın terminal döneme yani son döneme girip girmediğine hastayı takip eden doktorlarının başka bulgularada bakarak karar vermeleri uygun olacaktır.
 
SORU
merhaba 2 gün önce yazmıştım ama ceveplamadınız cevaplarsanız sevinirim.adetim ayın 1 inde yani 6 gün var kanda gebelik testi yaptırsam belli olurmu şimdiden .teşekürler.
CEVAP
Adetiniz gecikir ise kanda gebelik testi yaptırmanız uygun olacaktır.
Â
SORU
48 yaşındayım.Lipitor kolesterol ilacı CPK değerimi 3 kat artırdı.İlacı kestim.Başka bir ilaç mı kullanmalıyım,yoksa devam mı etmaliyim.
CEVAP
İlacı başlaya doktorunuza danışarak kolesterol seviyelerinizi kontrol ettirmeli ve enzim yüksekliğinizde haberdar etmeniz uygun olacaktır. Gerekli  görür ise ilacınızı değiştirebilir yada kesebilir.
 Â
SORU
tsh degerlerim yüksek 34 yaşındayım 20 gündür tefor kullanıyorum troid bezlerim çalışmıyor bu hastalık taşam kalitemi nasıl etkiler
CEVAP
Tiroid bezinin az çalışması hastada bir uyku hali , deride kuruluk , kabızlik , kilo alma gibi sıkıntılara yol açabilmektedir.
Â
SORU
Merhaba, Saçlarım seyrek ve az oldugu icin 10 seansık mezoterapi tedavisi gordum ve iyi yonde ilerleme kaydettim.Şimdi bu iyi yonde gelisimin surdurulmesi icin ne yapmaliyim.Doktorum ETG(elektrik dalgalari sac koklerine iletiliyormus)isimli bir tedavi seklini onerdi.Bense internette yaptigim arastirmalarda Hair laser comb(Lazer taragi)adli bir urunle karsilastim ve ETG'den daha iyi bir yontem oldugunu iddia ediyorlar.Siz bu konuda ne oneririsiniz.Yardimlarinizi en kisa zamanda bekliyorum.
CEVAP
Her iki yöntem içinde dikkate alınacak olan sizi doktorunuzun ne tavsiye edeceğidir. Çünkü her yöntem her saça uygun olmayabilir.Aynı şekilde yapılsa bile  her kişinin bir tedaviye aynı yanıtı vereceğide kesin değildir. Sizi takip eden doktorunuza danışmanız uygun olacaktır. 
  Â
SORU
ben tansiyon hastasıyım tansiyonumun 24 lere kadar çıktığı da oluyordu ama ben bunu hissetmiyorum hastaneye gittim bana tansiyon ilacı verdiler şimdi ise tansiyonum 15 e 8 civarlarındA tansiyonumu düşürmek için
CEVAP
Tansiyon rahatsızlıklarındaesas prensip uygun olan ilaca doktorunuz tarafından karar verildikten sonra ilacın düzenli kullanılması ve tansiyon takiplerinin düzenli yapılmasıdır.

Haberin Devamı

SORU
ya benım yasım 23 saclarım dokuluyoo ne yapmam lazım..onerecegınız bı ılac warmı?
CEVAP
Saç dökülmenizin tipinin değerlendirilmesi ve en uygun tedavinin başlanabilmesi için bir dermatoloji uzmanına danışmanız uygun olacaktır.
 Â
SORU
bnm kardesim 13 yasındada ve altına kacırıyo geceleri bunun sebebi ne olabilir?
CEVAP
13 yaşında altına kaçırması muhakkak ürolog tarafından muayene edilmesini gerektirir. 
   Â
SORU
2 senedir mide fıtığı (boyu 3 - 3,5 cm) ve reflü teşhisiyle mide asitini azaltıcı ilaç kullanıyorum. Doktorum bu ilaçları ömür boyu kullanacağımı söyledi. Şu an ilaçlarımı kestiğim zaman eskisi gibi olmazsa da 4-5 gün sonra mide sancılarım başlıyor. Ameliyat konusunda olumlu ve olumsuz epey görüş var. Ameliyat olmamı tavsiye edermisiniz. (Yaşım 30) Ayrıca ilaç kullanmaya devam edersem belli zaman doktor kontrolüne gitmek gerekiyor mu? Bu hastalığın kanser riski var mı? Teşekkürler.
CEVAP
Operasyon endikasyonununz belirlenebilmesi için fıtığın yerinin çeşidinin ve ne derece normal yaşantınızı etkilediğinin bereber değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Temel düşünce idare edilebildiği kadar ilaç ile takip edilmesi dha sonra operasyon düşünülesidir. 
 Â
SORU
iyi günler 4 veya 5 senedir ağızda iltihap kokusu oluşmaktadır bunun için ne yapabilirim
CEVAP
Bu durum diş ve diş eti hastalıklarından , mide bağırsak hastalıkarından kaynaklanıyor olabilir. Dİş hastalıkları uzmanına ve gastroenteroloji uzmanına danışmanız uygun olacaktır.
   Â
SORU
erkek arkadaşımla kısa bir süre önce ilişkiye girdim.ilişkiye girdiğimde hastalığımın son günüydü ve daha sonra penisinin üzerinde kan olduğunu gördük.ve daha sonra benden bir kan boşaldı 2-3 dakika sonra tekrar kan boşaldı ve üstelik içimede boşaldı kızlığımın bozulma ve hamile kalma ihtimali nedir yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
CEVAP
Bİr kadın hastalıkları uzmanına danışmanızda fayda olacaktır.
   Â
SORU
Sn:hocam, Yaklasik 15 yildir hemoroid problemi ile karsikarsiyayim konuyla ilgilide herseyi okudum.tedavi yontemleri arasina litarature yeni giren longo teknigi(Stapler) ile operasyonun guvenilirligi ve nekahet doneminin cok kisa oldugu gorusu ile operasyon sonrasi komplikasyonlarinin neredeyse olmadigi konusundaki goruslere katiliyormusunuz, yaklasimlariniz nelerdir .konuyla lgili aydinlatirsaniz sevinirim . Iyi calismalar dilerim. Ali Pehlivan
CEVAP
Bu yeni tetkik endikasyonları ve komplikasyonları konusunda bir genel cerrehi uzmanı ile görüşmeniz uygun olacaktır.
  Â
SORU
merhaba oglum 5 yasinda hicbir sorunu yokken burnundan kan geldi günese maruz kalmadi düsmedi bunun sebebleri ne olabilir tesekkürler
CEVAP
Sebep olamadan olqan burun kanamalarından ziyede bu burun kanamalarının devam edip etmemesi önemlidir.Tek bir sefer burun kanamasını değerlendirmek çok anlamlı olmayacaktır.
Â
SORU
slm bnim oglum 15 yasında we geceleri yatarken altına kacırıyo bunun sebebi ne olabilir????
CEVAP
Yatarken altına kaçırma bu yaşlarda normal değildir ve bir doktor tarafından muhakkak kontrol edilmesi gerekir.Rahatsızlığın altında her hangi bir fizyolojik rahatsızlık yatıp yatmadığı önemlidir.Bir uroloji uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması uygun olacaktır. 
 Â
SORU
Merhabalar ben 10 aydır nişanlıyım ve önümüzdeki ayda düğünüm var.ama halen hangi yöntemle korunacağıma karar vermedim.hergün doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum.3 aylık iğneler olduğunu öğrendim.Sizce hangisinin yan etkileri daha azdır.bizler için önerileriniz nelerdir.Şimdiden teşekkürler.Hoşçakalın
CEVAP
Öncelikle bir kadın doğum uzmanına danışmanız uygun olacaktır. Çünkü uygun doğum kontrol yönteminin tesbit edilebilmesi için bir takım tatkiklerin yapılması ve hastanın fiziksel durumu göz önünde bulundurularak karak verilmesi gerekebilmektedir. 
  Â
SORU
öncelikle daha önce sorduğum sorulara son derece açıklayıcı cevaplar verdiğiniz için teşekkür ederim. sizden varis ve lazerli varis ameliyetları,sonuçları,başarı oranları hakkında bilgi almak istiyorum.ameliyattan başka yapılacak birşey olmadığı söylendi.ameliyat kesin çözümmüdür?sonrasında tekrarlarmı?ve ameliyat sonrası sıkıntıları nelerdir? cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum..saygılar
CEVAP
Varis tedavisinde amaç yaşam kalitesini artırmaktır. Hastalık genellikle iyi huylu seyir gösterip hastaların çoğunda ameliyat gerekmez ve konservatif tedavi yöntemleriyle iyi sonuçlar alınır. Bu nedenle semptomlar, çok ciddi değilse girişimsel tedavilerden kaçınılmalıdır. Semptomlar hastanın yaşam kalitesini ciddi olarak etkiliyorsa tedavi düşünülmelidir. Bazen büyük varisleri bulunan hastalarda, kanama veya ülserasyon gibi komplikasyonlar gelişirse daha agresif cerrahi tedavi yöntemleri denebilir. 
  Â
SORU
benim sorunum ayağımdaki egzema bi kaç kere gittim doktora ama kesin bi çözüm bulamadım tamamen nasıl yok olur.iyi çalışmalar.
CEVAPTamamen yok olmanın yerine bu rahatsızlık zaman zaman söner ve strese sıkıntıya yenilen yemekler vs. bağlı olarak zaman zamanda alevlenir. Sadece alevli dönemlerinde rahatlatma amaçlı tedaviler verilmektedir.
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!