SORU VE CEVAPLAR 33

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 33
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 15:52

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
merhaba ben 25 yaşında 1 yıllık evliyim.son zamanlarda akıntım çok fazla olmaya başladı ve koyu kahve renginde olmaya başladı.ayrıca ilişki sonrasında çok açık renkte pembe kanama oluyor nedenini öğrenmek istiyorum..
CEVAP
Akıntınızın nedenini öğrenmek için bir kadın hastalıkları uzmanına başvurmanız uygun olacaktır. Kontrollerinizi rutine bindirmeniz sizin için faydalı olacaktır.
 Â
SORU
merhaba ben 27 yaşındayım ve 4 yıllık evliyim evlendiğim ilk yıl gebe kaldım fakat düşük yaptım daha sonra tekrar gebe kaldım ve onu doğurdum kızım şu anda 3 yaşında fakat yaklaşık 8 aydır çocuk yapmaya çalıştığımız halde olmuyor 30 yaşına gelmeden birtane daha çocuk istiyorum ayrıca enfeksiyon olabilirmi diye gittim fakat gayette sağlıklıyım hiç bir sorunum yok sizce neden hamile kalamıyorum doktora gitme vaktimiz gelmişmidir?
CEVAP
Gebeliğin istendiği fakat olmadığı durumlarda eşlerin birlikte bir uzmana başvurmaları uyugun olacaktır.
  Â
SORU
64 yaşında 15 yıldır şeker hastası ve 7 yıldır insülün kullanan annem.doktorların dediğine göre şeker idrar kesesindeki kaslara zarar vermiş ve mesane tam olarak çalışmıyor bu sebeple baöberkte idrar kaçağı var,diyaliz söz konusu, lütfen bana yardım edin bir çok müdahale yapıldı ama sonuç başarısız 2 yıldır mesaneden sondalı annem için bana yardım edin saygılar
CEVAP
Diabet hastalarında zaman içerisinde diabete bağlı bir takım komplikasyonlar gelişir. Gözlerde , böbreklerde. damarlarda ve sinirlerde bir takım harabiyetlere yol açabilmektedir. Annenizin şeker hastalığına bağlı olarak böbrek roblemi gelişmiş olabilir.Böbrek yeterince işlevini yapamıyor ise atık maddelerden kanın temizlenmesi amacı ile diyaliz yapma gereksinimi doğabilir. Mesane sondasıda idrarı dışarı almada faydası vardır. Dİabet hastaları çok komplike hastalardır ve sıkı bir takip ve tedaviye ihtiyaç duyarlar.Doktorunuz ile bağlantıda omanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
merhabalar. eşimin penisinde son birkaç aydır sık sık olmakla birlikte soğukluk var. sıcaklarda bile buz gibi soğukluk hissediyor. kendisinde varikosel var. onunla bir ilgisi olabilir mi, yok sa ciddi bir rahatsızlığın belirtisi midir? onu öğrenmek istemiştim soruma yardımcı olursanız memnun olurum. teşekkürler ediyorum,iyi çalışmalar diliyorum.
CEVAP
Şikayetin varikoselden kaynaklanıp kaynaklanmadığının anaşılabilmesi içim bir uzman degerlendirmesi uygun olacaktır. Bİr ürology uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavileri yaptırmanızda fayda vardır.
  Â
SORU
mrb.ben 25 yaşında bi bayanım.benim koltuk altımda tüylenme yok denecek kadar az.bunun dışındaki herşey normal.adet düzensizliğim falanda yok.bunun hormanlarla ilgisi olabilirmi?
CEVAP
Herhangi bir problem oluÅŸturmaz.
 Â
SORU
merhaba dün akşamdan beri denge sorunu yaşıyorum.başımı yukarı doğru baktığımda her yer dönüyor gibi.birde ani hareket ettiğimde yine aynı sorun oluyor.daha önce kan testinde kolestrol sorunu çıkmıştı.yine aynı sorundan dolayımı oluyor.teşekkürler
CEVAP
Baş dönmesi problemi yaşayan hastalar için üç ana merkez vardır. Bİrincisi göz ikincisi iç kulak üçücüsüde beyinciktir. Bu üçünden birinde herhangi bir problem olması yada bu üç merkez arasındaki iletişimde problem olması denge sorununa yol açabilir.  Bunların dışında tansiyon ve kan şekeri düşüklüğüde baş dönmelerine yol açabilmektedir.Tetkiklerinizin ve kontrollerınızın yapılabilmesi için uzmana başvurmanız uygun olacaktır.
   

Haberin Devamı

SORU
2004 YILININ EYLÜL - EKİM DÖNEMLERİNDE BARTHOLİN KİSTİ ALINDI . KISA BİR SÜRE SONRA YİNE AYNI NOKTADAN ( SOL BÖLGE ) İKİNCİ OPERASYON İLE BÖLGE TEMİZLENDİ . YİNE AYNI NOKTADA AYNI PROBLEMİM VAR . DAHA KÜÇÜK BİR YÜZEYDE AMA BEN BİLİYORUM . İLK KONUDA HİSSEDİLİR ÖLÇÜDEYDİ . AĞRI VEYA ATEŞ YOK . AMA KÜÇÜK BİR YÜZEYDE OLDUĞU İÇİN YİNE BİR OPERASYON İSTEMİYORUM . BU ZAMAN İÇİNDE RİSKLİ BİR BOYUTA GELİR Mİ ? EVLİ DEĞİLİM .
CEVAP
Bartholin kisti tedavi edilsede yeniden tekrarlama olasılığı vardır. Kistin büyümemesi için bir takım ilaç tedavileri olabilir ama buna sizi takip eden doktorunuza danışmanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
MERHABA, YAZIN DENIZE GIDIP BRONZLASTIGIMDA KARNIMIN USTUNDE KUCUK YUVARLAKLAR HALINDE BRONZLASMAYAN KISIMLAR KALIYOR. KARNIMIN UZERINDE BENEK BENEK BEYAZLIKLAR ILE DOLASMAKTAN RAHATSIZ OLUYORUM. ONEREBILECEGINIZ BIR SEY VAR MI? SIMDIDEN TESEKKURLER. AYDAN BALCIOGLU
CEVAP
Karnınızın üzerindeki lekeler bir mantar enfeksiyonu olabilir.Mantar kaynaklı olup olmadıgımım anlaşılabilmesi vere gerekli tedavilerin yapılabilmesi için bir dermatoloji uzmanına başvurmanız uygun olacktır.
 
SORU
Merhaba, ben haziran başında tatile gitmiştim. ve genelde havuze girdim. o tatilden geldikten sonra ve bu ay da regly bittikten bir hafta sonra yani iki aydır 10 gün süren bir kahverengi akıntım oluyor. bazen kan gibi oluyor. acaba havuzdan mı mikrop kaptım. yoksa bundan 5 sene önce rahim ağzında yara yaktırmıştım. o yara mı tekrar nüksetti bilmiyorum. kahverengi akıntının sebebi ne olabilir?
CEVAP
Kahverengi akıntı ve beraberinde idrar yolunda yanma ağrı gibi bulgularda eşliik ediyor ise bir infeksiyon olması muhtemeldir. Bir uzmana başvurarak gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması uygun olacaktır.

SORU
Sag gözümde devamli agri kanlanma ve segirme oluyor sorun varmidir.
CEVAP
Bir göz hastalıkları uzamanına muyene olmanızda fayda vardır.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!