SORU VE CEVAPLAR 25

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 25
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 12:44

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
19.senelik şeker hastasıyım ayaklarımı kremliyorum normal yağlı krem bunun özel bir kremi varmı 45 yaşındayım
CEVAP
Diyabet hastalarinin ayak bakimi onem tasiyan bir konudur.  Herhangi bir sekilde meydana gelen ayak yaralanmalari veya ayakta olan bir takim hastaliklar vakit gecirilmeden tedavi edilmelidir.  Ancak, bahsettiginiz yontemler ayak zedelenmesini onlemeye yonelik uygulamalardir.  Diyabet hastalarinin ayak bakimina yonelik ozel kremler bulunmamaktadir.
 
SORU
YAKLAÅžIK 10-15 GÃœNDÃœR ZAMAN ZAMAN KAFAM UYUÅžUYOR ACABA SEBEB NE OLABÄ°LÄ°R ? TEÅžEKKÃœR EDERÄ°M
CEVAP
Yakinmaniza yonelik ileri tetkik ve tedavi amaciyla bir noroloji uzmanina danismanizda fayda olacaktir.


SORU
sigortalı çalışanlar için muayene ve tahlil ücretleri hakkında bilgi almak istiyorum.teşekkürler.
CEVAP
Bu konuda bilgi almak icin 444 55 44 ALO ACÄ°BADEM'i arayiniz.

SORU
10 yaşında dikkat dağınıklığı olan oğluma NEUROBIOFEEDBACK"tedavisi yaptırmak istiyorum yan etkileri nelerdir kesin sonuç alabilirmiyim teşekür ederim
CEVAP
Neuro-Biofeedback"te (sinir geribildirimi), bilgisayar ortamında beyin dalgalarının gözlenmesi ve kişinin bunları geribildirim aracı olarak kullanması sağlanabilmektedir. Merkezimizde de psikoterapi süreci içerisinde uygulanan bu teknikle, kişilere stresi kontrol etme becerisi kazandırılmaktadır.

Haberin Devamı

Neuro-Biofeedback çocuklarda da özellikle Dikkat Eksikliği Hiperaktivite (DEHB) bozukluğunun tedavisinde, çocuğa dikkatini yoğunlaştırma ve sürdürebilme becerisi kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu teknik DEHB bozukluğu olan çocukların aceleci, sabırsız, dikkatsiz davranışlarının farkına varıp, bunlar üzerinde kendi kendilerine denetim kurmalarını sağlamaktadır.

Beynin yaydığı dalgaları bilgisayar ortamında görmek ve dikkatini yoğunlaştırarak buna müdahale edebilmek (çocuklarda bu amaçla uçak uçurma, yarış yaptırma vb. gibi hedefler içeren programlar kullanılmaktadır), çocuğun kendisine güvenini arttırmaktadır.

Bu teknik, bireylere stresli ortamda soğukkanlı kalabilme becerisini kazandırmada ilaçsız bir yöntem olarak önem taşır.


SORU
KÄ°STE FAYDALI OLABÄ°LECEK BÄ°R OT NE OLABÄ°LÄ°R ?
CEVAP
Kist rahatsızliğinda en uygun yaklaşım takip ve tedavilerin doktor kontrolünde yapılmasıdır.
Geçmiş olsun..

SORUÂ
68 yaşında annannem var karaciğer rahatsızlığı geçirdi şu anda gayet iyi ama doktorunun yazdığı idrar söktürücüleri kullanıyor.aşırı derecede halsizlik yorgunluk var sizin de yazdığınız gibi potasyum kaybı ,yağ kaybı var.bunun dengelenmesi için ve durumun düzelmesi için ne önerirsiniz .cevabınızı bekliyorum teşekkürler.
CEVAP
İdrar söktürücü ilaçların yalnızca bir kısmı potasyom kaybına yol açmaktadır. Annanenizin kullandığı ilacın potasyum kaybettirip kaybettirmediği dikkate alınmalıdır. Potasyum kaybettiren bir ilaç dahi olsa , kan potasyum seviyelerine bakmak gerekir. Mevcut potasyum düzeyi vücudu için yeterli değil ise o zaman uygun düzenlemeler yapılır. İdrar söktürücü ilaçların vücut halsizliği yapma nedeni genellikle sıvı kaybından kaynaklanır.Sİzi takip eden doktorunuz ile irtibata geçip hastanızın günlük hangi miktarlarda su alması gerektiğini sormanız , eğer sıvı alımında doktorunuz tarafından herhangi bir kısıtlamanız yok ise idrar söktürücü ilacını aldığınız zaman bol su içmesi uygun olacaktır. Halsizlik şikayeti eğer sıvı kaybından kaynaklanıyor ise şikayetlerinde gerileme olacaktır.
Hastanızın takip ve tedavisini yapan doktoruna danışmadan hareket etmemek en doğru olanıdır.Geçmiş olsun...

Haberin Devamı

SORU
Merhaba benim sorunum kilolarla.. aslında fazla kilolu değilim ama.. boyum 1,64 kilom şu anda 61. sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve bu kilomu korumak için neler yapmalıyım. piyasada satılan zayıflama tozları (flax )zararlı mı ? tavsiyelerinize ihtiyacım var.. ilginiz için teşekkürler..
CEVAP
Sağlıklı bir şekilde kilo vermek bünyeye gerekli olan enerjiyi kısmadan harcanan enerji miktarını bir takim egzersizer ile artırıp mevcut kiloları enerji olarak kullanmaya yöneliktir. Bunun en sağlıklı şekilde ayarlanabilmesi bir beslenme uzmanının yardımı ile olacaktır.

SORU
Benim sorum terleme şikayeti ile ilgili. Yazın avuç içlerim ve ayak tabanlarım çok fazla terliyor.Ellerim sürekli ıslak halde ve bundan çok rahatsız oluyorum. Acaba iç hastalıklar ile ilgili bir sorun mu?
CEVAP
Terleme vücut sıcaklığının dengeli olarak ayarlanmasında çok önemli bir mekanizadır. Ayrıca bazı toksinlerin atılmasında kullanılan fizyolojik bir yoldur.  El ayak gibi bölgesel olarak terleme genellikle bir nedene bağlı olamayan kişinin bünyesel yapısına bağlo olarak gerçekleşir. Bİr hastalık belirtisimi acaba diye  düşünmek için terlemenin yaygın olarak tüm vücutta olması beklenir. Terlemeleriniz çok rahatsız edici ve tüm vücutta yagın ise dahiliye polikliniğine başvurmanız uygun olacaktır.

SORU
merhabalar normalde ben çabuk kilo alıp çabuk kilo verebiliyorum ama bu aralar rejime girdiğim halde kendimi kontrol edemiyorum.
CEVAP
İştah konusunda kendinizi kontrol edememeniz pisikolojik olabileceği gibi hormonal bir dengesizlikten kanaklanıyorda olabilir. Bir endoriniloji uzmanına başvurmanız uygun olacaktır.
   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!