SORU VE CEVAPLAR 24

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 24
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 12:02

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
babam parkinson hastası bu hastalıkla ilgili titremeyi durdurucu bir tedavi yöntemi varmı.
CEVAP
Parkinson hastalığında beynin derinliklerinde bir takım çekirdeklerde yeterli miktarda Dopamin denilen bir madde yapılamaz.Bundan dolayı uzuvlarda istirahat halindeyken titreme, kas sertliği , hareket yavaşlığı ile giden bir takım şikayetler meydana gelir. Tedavinin bir ayağıda İhtiyaç duyulan dopaminin dışardan verilerek hastanın şikayetlerinin en aza inrilirmesini sağlamaktır. Babanız zaten bu tedaviyi alıyordur. Bazı hastalar ilaç tedavisinin yanında fizik tedavi desteğinden son derece fayda görmüşlerdir. İlaç tedavisinin düzenli bir şekilde devam etmesi ve mümkün olursa fizik tedavi desteği alınması uygun olacaktır.
     Â

SORU
11 aylık bebeğim var ağlarken 30 saniye kadar bininç kaybı oldu cimcik atarak kendine geldi bu dönemde su çiçeği geçiriyordu ateşide 40 kadar çıkmıştı bu durum havale olabilirmi belirtileri nelerdir.
CEVAP
Anlattiklariniz havale seklinde yorumlanabilir.  Muhtemelen de febril; yani atesli havale sinifindadir.  En kisa zamanda cocuk hastaliklari uzmaniniza danismanizda fayda olacaktir.
 

Haberin Devamı

SORU
alveolar mikrolitiazis tedavisi ile ilgili son gelişmeler varmıdır.saygılarımla...
CEVAP
Pulmoner Alveolar Mikrolitiazis ailesel bağlantısı olabilen yavaş ilerleyen bir hastalıktır.Hastalığın spesifik bir tedavisi bulunmamaktadır ve tedaviye gereksinimi olup olmadığı da tam olarak bilinmemektedir. Genel durum ve solunum fonksiyon testleri yaptırılara takip edilmesi uygun olacaktır. Geçmiş olsun..

SORU
15 gündür ayak başparmağımın ikisinde de uyuşukluk hissi var. Bu 15 günlük süreçte çok ayakta kalıp yoruldum ve stresli günler geçirdim. Kilolu değilim, hatta bu sürede 2-3kiloda verdim. Zayıf sayılırım. Bel ağrım ayakta ( özellikle aynı nokta da kalınca artıyor. Yazın günde iki saat yüzünce bu sıkıntıları atıyordum.)uzun süre kalınca oluyor. Yaşım 42 .
CEVAP
Uzun süre aykta kalmak bilhassa yüksek topuklu ayakkabı kullanmak bu gibi rahatsızlıklara yol açanilmektedir. Belde ağrı ve ayak parmaklarında uyuşukluk akla ufak bir bel fıtığı olabileceğinide getirmektedir. En uygun yaklaşım bir bel MR ı ile kontrol eymek gerekli takip ve tadavileri yaptırmak olacaktır.

Haberin Devamı


SORU
mrb bnm sorunum gözlerim aslında çok gzeller ama açamıorm güldüğümde kısılıyor bir çizgi haline gelior rengi mavi ve gözlerim çok küçük ne yapabilirim ya da ne yapabiliriz:s yani kısıldığında da göre biliorum ama ben bu duurmdan çok şikayetçiyim yardım ederseniz seviniirm şmdiden tşk ederim...
CEVAP
Yakinmaniza yonelik yapilabilecekleri belirlemek icin 444 55 44 ALO ACÄ°BADEM araciligi ile randevu almanizda fayda olacaktir.


SORU
Stres hormonu ve astim yuzunden aldigim steroidli ilaclar yuzunden,`10 yil icinde 67 kg,dan 278 pounda ciktim.Diabette bordurdeyim.Hep dikkatli yim yemek konusunda.54 yasima kadar 42 ile 58 kg arasindaydim hamileliklerim haric.Diyet ve egzersiz yapmadan kilo verdim her dogum sonrasi...ABD deyim. tesekkurler. Basarilar.
CEVAP
Formu arttırmak için alışkanlıklarda yapılacak değişiklikler;

·        Uygun egzersiz,

·        Mantıklı diyet,

Haberin Devamı

·        Alkolün mantıklı düzeyde tüketimi,

·        Sigara alışkanlığının bırakılması,

·        Uygun dinlenme ve rahatlama periyodları şeklinde özetlenebilir.

SORU
Boyun bölgesindeki omurlarda meydana gelen yaşlılığa bağlı kireçlenme nedeniyle, 70 yaşında, yaşlı bir erkek hasta seyrek olmakla beraber kriz geçirip bayılma,baş dönmesi,kulak çınlaması, sabit durduğu zaman ise sanki boynu "kırıkmış gibi" sürekli ağrılar çekmektedir. Bu gibi durumda olan erkek yaşlı hastanın boyundaki damarlara bası yapan bölgelerin ameliyatla rahatlatılması mümkün mü? Kapsamlı bilgilerle, site adresleriyle, doktor adı soyadı ile aydınlatmanızı diler,saygılar sunarım.
CEVAP
Oncelikle bahsettiginiz yakinmalara neden olan kireclenmenin hangi seviyede eklem kireclenmesi mi, damar kireclenmesi mi oldugunu belirlemek gerekir.  Ardindan hastaniza uygun yapilabilecek tedavi secenekleri belirlenecek ve sizinle beraber hangisinin uygulanacagi kararlastirilacaktir.  İleri tetkik ve tedavi amaciyla bir fizik tedavi uzmanina danismanizda fayda olacaktir.

Haberin Devamı

 
SORU
merhabalar benim yaklasık 6 ay önce durup dururken sol bacagımda sisme meydana geldi mr ve de çesitli tetkiklerden sonra iltihap oldugu kanısına varıldı bana voltaren muscaril gibi igneler yapıldı biraz gecer gibi oldu ama tekrar nuksetti bir baska uzmana gittim bana renkli doopler cekildi ve beni hemen damar cerrahına yonlendirdi ve bacagımda toplardamarımda pıhtılasma oldugu soylendi ve bu omur boyu devam edecegi kan sulandırıcı icecğim soylendi acaba bu hastalıgın gecme durumu yokmu saygılar.
CEVAP
Bacakta şişme ağrı ısı artışı gibi durumlarda yapılan dopler incelemesinde toplar damarda bir akım güçlüğü tesbit edilmiş. Kan sulandırıcısı kullanmanız yeni pıhtılaşmaları önleyecektir ve gereklidir.
Damarın durumu hakkında bilgi sahibi olmak ve operasyon şansı olup olmadığına karar vermek açısından bacak Anjiografisi yapılası uygun olacaktır. Kalp damar Cerrahınız damarın durumuna göre gereken tedaviye sizi yönlendirecektir. Bazı durumlarda operasyon son tercih olabilir.Öncesinde ilaç tedavisi ile takip edilmesi daha uygun olur.

Haberin Devamı


         Â
             Â
SORU
öncelikle merhaba aşırı derecede sinirleniyorum sinirlenmek için mutlaka bir bahane yaratıyorum kendime sakin olduğum anlar çok az ve etrafımdakı ınsanlara zarar veriyorum özellikle aileme.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.
CEVAP
Sİnirli bir yapıya sahip olduğunuzu ve sevdiğiniz insanlara zarar verdiğinizi fark etmekle zaten kendinize ilk yardımı yapmışsınız. Sinirinizi kontrol altına almanız konusunda muhakkak bir uzman yardımı almalısınız.Psikiatri veya Psikolog bir uzman ile görüşmeni uygun olacaktır.
          Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!