Sohbet ederek damarını açtılar

Güncelleme Tarihi:

Sohbet ederek damarını açtılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 16:26

Dünyaca ünlü Yale Üniversitesi’nde Damar Tıkanıklıkları Ünitesi Bölüm Sorumlusu Dr.Carlos Mena, dün Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeydi. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr Ahmet Akgül’ün konuğu olarak sabah saatlerinde hastanede önce seminer verdi, sonra tıkalı bacak damarı olan 2 hastanın damarlarının düzeltilmesi işlemlerine katıldı.

Haberin Devamı

ABD’nin dünyaca ünlü universitesi olan Yale'de damar tıkanıklıkları merkezinde klinik sorumlusu olan Dr. Carlos, dünyanın bir çok hastanesinde seminerler ve girişimsel tadavilerde bulunmasına rağmen ilk kez geldiği Türkiye’de, Bakırköy Dr Sadi Konuk Egitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinin başarılı çalısmalarından çok etkilendiğini ifade etti.

AMELİYATSIZ ANESTEZİ OLMADAN

Prof. Dr. Ahmet Akgül’ün evsahipligini yaptığı eğitim toplantısında, Dr. Carlos Mena önce bacak damar tıkanıklıkları ve tedavileriyle ilgili dünyadaki en modern tedavi tekniklerini dinleyicilerle paylaştı. Daha sonra bu ünlü ekip, cok uzun süre bacak damarları tıkalı olan fakat ameliyatları çok riskli oldugu için amelıyatsız tedavi edilmeleri duşünülen 2 hasta’nın tedavi şekillerini tartıştılar.

Haberin Devamı

Sohbet ederek damarını açtılar

Prof. Dr. Ahmet Akgül başkanlığındaki ekip önce, Suriyeli 60 yaşında uzun yıllardır bacaklarında ağrı ve yürüyememe şikayeti olan Najdat Mohamad daha sonra da 57 yaşında bacak damarlarında ciddi tıkanıklıkları olan fakat daha onceki tedavilerinden fayda görmemiş olan Erol Saroğlu'nun tedavisine başladılar. En son geliştirilmiş kateter teknolojisiyle hazırlanmış cihazları kullanarak yanlızca kasıktan bir iğne deliğinden hastaların tıkalı bacak damarlarını açtılar. Damar tedavi işlemi sırasında anestezi kullanmadılar ve hastalarla konuşarak işlemi bitirdiler. Damar açma sırasında, Türkçe bilemediği için konuşmayan fakat beden hareketlerinden oldukça rahat olduğu gözlenen Najdat Mohammed gibi Erol Saroğlu da çok rahat olduğunu ve ağrısının olmadığını belirtti, ayrıca Saroğlu daha önce bir çok merkeze gittiğini fakat kalp rahatsızlığından dolayı ameliyatın riskli olduğunu ve yalnızca ilaç tedavisi alabileceğini soylediklerini belirtti. İlaç tedavisinin de ağrğlarğnğ azaltmadığını ve bu yüzden yürüyemediğini ekledi. İşlem sonrası hastalar yoğun bakıma değil de direk olarak kendi özel odalarına çıktılar.

Haberin Devamı

"BİR SÜRE ÖNCESİNE KADAR HAYALDİ"

İşlem sonrası kısaca görüşlerine başvurduğumuz ekip lideri ünlü cerrah Prof. Dr. Ahmet Akgül tedavi ile ilgili kısa bilgiler verdi:

“Biz, Bakırköy Dr Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği olarak hastalarımızın tanı, tedavi ve izlem sürecinde tüm modern tibbi gelişimleri kullanmaktayız. Bu süreç yalnızca modern cihazların kullanılması değil aynı zamanda birikimlerimizi dünyanın önde gelen klinikleri ve doktorlarıyla da paylaşarak ‘tek bir hasta’ için en doğru tedaviyi onların hizmetine sunmaktayız. Bu başarı yalnızca kliniğimizin değil, hastanemiz yöneticiliğinin ve onların da bağlı olduğu tüm üst düzey yönetici ve hocalarımızın da eseridir. Bügün yaptığımız işlem ve bilgi paylaşımı bu anlayışımızın olağan sonuçlarındandır. Bügünkü tedavimize gelince, ameliyat ve anestezi kullanmadan bacak damarlarındakı bu ciddi tıkanıkları açmak bundan kısa bir süre öncesine kadar yalnızca hayaldi. Kliniğimiz bu işlemi daha önce de başarıyla gerçekleştirdi fakat bügün dünyanın en ünlü universitelerinden Yale Universitesi ile bilgi, deneyim ve tecrübelerimizi paylaştık.

Haberin Devamı

"ÖNEMLİ OLAN YALE'İN TAKDİRİ DEĞİL TEK BİR HASTAMIZIN MEMNUNİYETİ"

Konunun uzmanı olan Dr. Carlos Mena davetimizi kabul etti ve Türkiye”de ilk olarak hastanemize geldi. Dr. Carlos Yale Universitesi Girişimsel Kardiyoloji Bölümünün koordinatorüdür ve ameliyatsız damar tıkanıklıkları tedavisinde son yıllarda çok ciddi çalışmalar yapmıstır. Kendisiyle beraber arka arkaya iki hastamızın tedavi işlemlerini gerçekleştirdik. Türkiye’de ilk defa gerçekleşen bu buluşmanın hastalarımız ve hastanemiz adına çok önemli bir gelişme olduğunu düşünmekteyim. Ameliyatın veya anestezinin riskli olduğu hastalarda kullandığımız bu systemin uygulanması için son teknolojik cihazlara ihtiyac duyulmakta, bizlerde hastane olarak bu alt yapıya sahip bulunduğumuzdan ameliyatsız damar tıkanıklığı tedavisi hastanemizde rahatlıkla uygulanmıştır. Bu nedenle Dr. Carlos da’ hem genc ekibimizin tecrübesinin hem de hastane koşullarımızın son derece etkileyici olduğunu defalarca belirtmiştir. Fakat bizim için en önemlisi, Yale Universitesi’nin takdirindense, ‘tek bir hasta’mızın memnuniyetidir.” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!