Şişmana seçmece sperm

Güncelleme Tarihi:

Şişmana seçmece sperm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 22:20

Prof. Dr. Timur Gürgan, şişman erkeklerin sperm kalitesinin düşük olduğunu belirterek “Verilen ilaçlarla sperm kalitesini yükseltmeye başladık. En sağlıklı spermi mikroskop ile seçiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kısırlık ve Tüp Bebek Derneği Dünya Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan, doğurganlıkla igili bazı bilgiler verdi: “Erkeğin yaşam tarzı, kilosu, strese maruz kalması, sigara ve alkol kullanımı, genetik yapısı sperm kalitesini belirliyor. Bu nedenle şişman erkeklerin sperm kalitesi düşük. Bu kaliteyi artırmak için ağızdan ilaçlar veriyor, yaşam tarzını düzenliyor ve tüp bebek yöntemi ile gebe kalınacaksa en sağlıklı spermleri polarize mikroskop ile seçip yöntemi kadına başarı ile uyguluyoruz.”

GEBELİK ORANLARI ARTIYOR

“İyi spermlerin saptanması değişik tekniklerle yapılıyor. DNA yapısı iyi spermlerin seçilmesi ile yumurta döllenmesinin tüp bebek laboratuvarlarında yapılması ile döllenme oranları ve embiryo kaliteleri iyileşiyor, gebelik oranları artıyor. Polarize mikroskop ile sperm seçimi yapılan çiftlerde dölleme oranları yüzde 85.4, embriyo kalitesi yüzde 72.4 ve gebelik oranları yüzde 43.2 artıyor.”

Haberin Devamı

7 KADINDAN 1'İ DOĞURAMIYOR

PROF. Dr. Timur Gürgan 7 kadından 1’inin çocuk sahibi olamadığını belirterek şöyle dedi: “Türk kadının doğurganlığındaki en önemli sorun olan polikistik overler, yumurtaların gelişimesini engelliyor. Yeni uygulanan kümülüs hücreleri ise artık yumurtaları sarıp sarmalayarak daha iyi döllenmesini sağlıyor. Doğurganlık şansı artıyor. Doğurganlık aşısının sonuçları umut veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!