Selma'ya karaciğer Konya'dan geldi

Güncelleme Tarihi:

Selmaya karaciğer Konyadan geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 11:24

ANTALYA'da 6 yıl önce karaciğer hastalığına yakalanan ve 3 yıldır siroz tedavisi gören, organ bekleme sırasında olan 14 yaşındaki Selma Demir, Konya'dan gelen haberle sevindi. Konya'da beyin ölümü gerçekleşen ve ailesinin organlarını bağışladığı 12 yaşındaki Ramazan Kandemir'den alınan karaciğer, Antalya'da Selma Demir'e naklediliyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 2 yıl önce ‘karın şişliği’ şikayetiyle gelen ve siroz hastası olduğu tespit edilen Selma Demir, yüzü 4 ay önce organ nakli sırasına alındı. Selma Demir'in yüzü, Karaman'da rahatsızlandıktan sonra sevk edildiği Konya Numune Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Ramazan Kandemir'in ailesinin organlarını bağışlama kararı ile güldü. Numune Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Rıza Sarıbabıçcı başkanlığında gerçekleştirilen ameliyatla, Kandemir'den alınan iki böbrek ve karaciğer, karayolu ile Antalya'ya getirildi. Bu sırada beklenen organın bulunduğu haberini alan Demir ailesi, hastanede büyük sevinç yaşadı.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Ameliyattan birkaç saat önce ailesiyle birlikte mutluluk pozları veren Selma Demir, “Maddi imkansızlık nedeniyle erken tedavi olamadım. Ortaokula gidemedim. Allah organı veren aileden razı olsun. Ailemden söz aldım. Ameliyattan sonra beni okula gönderecekler. Ben de doktor olup insanların hayatlarını kurtaracağım” dedi.

Kızının hayata bağlanması umudunu sevinç gözyaşlarıyla karşılayan anne Zekiye Demir de, “Yıllardır hastanelere gidip geliyoruz. Allah yüzümüze baktı. Organları veren aileye çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Sera işçisi baba Bedrihan Demir de sevinç gözyaşı döktü.
AÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi'nde Doç. Dr. Alihan Gürkan ve ekibi sabah saat 06.30'da karaciğer nakli ameliyatına girdi. Ameliyatın yaklaşık 8 saat sürmesi bekleniyor.

Konya'dan gelen iki böbrek de yapılacak testlerin ardından bekleme sırasındaki uygun hastalara nakledilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!