Salatalık Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Emzirirken Anneye Ve Bebeğe)

Güncelleme Tarihi:

Salatalık Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır (Emzirirken Anneye Ve Bebeğe)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:59

Emzirme döneminde beslenme her zaman çok önemli bir yere sahiptir. Annenin tükettiği her besin annenin sütüne geçerek bebeği doğrudan besler. Bu nedenle de emziren anneler dengeli ve yeterli beslenmelidir. Emzirme dönemi içinde beslenme gaz yapan yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Salatalık gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Özellikle de yeni doğan bebeklerde gaz sorunu sıkça görülür. Gaz sorununu önemli ölçüde azaltmak için anne kendi beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Aynı zamanda, gaz içeriği yüksek olan bazı besinleri de sınırlandırmak gerekir. 

 Salatalık Yemek Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde) 

 Yetişkinlerde salatalık yemek bazen şişkinliğe ve gaz problemine neden olabilir. Özellikle de fazla çiğnemeden tüketilen salatalık, midede şişkinliğe ve gaz sancısına yol açabilir. 

 Salatalık Midede Şişkinlik Yapar mı? 

 Salatalık çok tüketildiği zaman midede şişkinliğe neden olur. Özellikle de hızlı yemek, çok fazla hava yutmaya yol açar. Bu da gaz oluşumunu önemli ölçüde hızlandırır. Aynı zamanda salatalığın içinde yüksek miktarda su bulunduğu için midede şişkinliğe neden olabilir. 

Haberin Devamı

 Salatalık Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 Emzirme döneminde olan bir annenin hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığı için en az hamilelikte bulunduğu kadar beslenmesine çok dikkat etmesi gerekir. Anne rahminden çıkarak dış dünyaya adapte olmak için uğraşan bebeğin, emzirme sırasında annesi ile kuracağı ten tene temas güven duygusunun gelişmesine de yardımcı olur. 

 Sağlığı için daha gelişmeyen midelerini rahatsız etmemek için doğru beslenmenin de önemi çok büyüktür. Çünkü emziren annelerin yediği her besin süt aracılığı ile direkt olarak bebeğe geçer. Bu nedenle de sindirimi daha zor olan besinlerin emziren anneler tarafından tüketilmesi çok daha kısa bir zaman sonra bebekte nedensiz gibi görünen şiddetli ağlama krizlerine neden olur. 

 Annenin tükettiği besinlerin gaz yapıcı özelliklerin bebeğe geçmesinden kaynaklanır. Salatalık da bazı zamanlarda gaz oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle dikkatli yemek gerekir. Özellikle de fazla salatalık tüketimi, emziren annelerde ve bebeklerde şişkinlik ve gaz oluşumuna neden olabilir. 

 Salatalık Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Salatalık, hamilelikte çok fazla tüketildiği zaman şişkinlik ve gaz oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle anne adaylarının gaz oluşumunu önlemek için dikkatli ve kontrollü bir şekilde salatalık tüketimi yapması gerekir. Fakat salatalık tüketimi doğru yapıldığında şişkinlik ve gaz oluşumuna neden olmaz. Bu nedenle salatalık yerken miktarı doğru ayarlamak gerekir. Aynı zamanda limon ile salatalığın hafifletilmesi sağlanabilir. 

Haberin Devamı

 Gaz sorununu azaltabilmek için gaz yapan yiyecekleri tüketmemek oldukça yanlıştır. Doğru bir çözüm yolu, gaz yapan yiyecekleri birlikte ya da aynı gün tüketmemek gerekebilir. Aynı zamanda salatalıklı fazla tüketildiği zaman ishal oluşumuna da neden olabilir. Çiğ sebzelerin de süt artıcı özelliği olduğu gibi aynı zamanda gaz yapıcı özelliği bir sahiptir. Bu nedenle de çiğ sebze tüketimine dikkat etmeniz gerekir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!