Saç ve kaş özlemi sona erecek

Güncelleme Tarihi:

Saç ve kaş özlemi sona erecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 11:09

Bitlis'in Hizan ilçesinde, 6 yıl önce tandıra düşen 11 yaşındaki çocuğun kafasındaki saçsız bölge, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde doku genişletme yöntemiyle kapatıldı.

Erzurum'daki Yakutiye Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Servisinde 30 Ocakta tedaviye alınan Mehmet İlbaş, 2 aylık süre içinde iki ayrı ameliyat geçirdi.

Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Tan tarafından yapılan ilk ameliyatta doku genişletme sistemiyle Mehmet'in yanıklardan dolayı kafasında oluşan saçsız bölge kapatıldı.

İkinci ameliyatta ise kafasından alınan saçlı doku ile Mehmet'e kaş yapıldı.

Tan, Mehmet'in bundan sonra daha rahat bir yaşamı olacağını belirterek, “Yaklaşık 2 ay süren tedavi sonucunda Mehmet güzel bir görünüme kavuştu. Hem Mehmet hem de bizler çok mutluyuz” diye konuştu.

Derin yanık izlerinin tamamen ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığını kaydeden Tan, “Mehmet'in yüzünde de yanık izleri var. Yapılabilecek her şeyi yaptık. Mehmet normal bir görünüme kavuştu” şeklinde konuştu.

Mehmet'in ablası Senem İlbaş ise 5 yaşında tandıra düşmesi sonucu vücudunda derin yanık izleri oluşan ve gülümseyemeyen kardeşine yardım eden herkese minnettar olduklarını söyledi.

Köylerinde görevli öğretmen Edip Ceyhan'ın kardeşine yardım etmek için Amerika'da faaliyet gösteren Türklerin kurduğu “Bridge To Turkiye Fund” adlı vakıfa ulaştığını ifade ede-n İlbaş, “Tedavi masrafları, yol ücretlerini ve Erzurum'da yaptığımız harcamaları söz konusu vakıf karşıladı. Bunların sonucunda kardeşim yeniden hayata güldü ve dünyalar bizim oldu. Şimdi ise saçları ve kaşları yapıldı. Çok mutluyum” dedi.

Ağılözü Köyü İlköğretim Okulu Öğretmeni Edip Ceyhan de Mehmet'in tedavisini tamamlayabildikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

ÖĞRETMENİYLE HAYATA YENİDEN BAĞLANDI

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Ağılözü köyünde, 5 yaşında tandıra düştükten sonra yüzündeki ifade fonksiyonlarını kaybeden 11 yaşındaki Mehmet İlbaş, öğretmeni Edip Ceyhan'ın girişimleri sonucu geçen yıl haziran ayında, “Bridge To Turkiye Fund” adlı vakıf tarafından ameliyat ettirilerek 6 yıl sonra yeniden gülümsemeye ve gözlerini kapatarak uyumaya başlamıştı.

İlbaş'ın bu seferki tedavi sürecine AA Erzurum Bölge Müdürlüğü de katkı sağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!