Saç dökülmesi kader olmaktan çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Saç dökülmesi kader olmaktan çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 07:43

Saç, bir kişinin en önemli aksesuvarlarıdır. Saçlar çağlar boyunca kişinin var oluşu, toplumsal konumu, statüsü, gücü gibi birçok konuda bize bilgi verdi.

Haberin Devamı

Saç dökülmesi hem kadınları hem de erkekleri rahatsız eden bir problemdir.

Saç, proteinlerden (keratin) oluşan canlı bir dokudur.

Yeterli kan ve besleyici madde tedarikine ihtiyaç duyan, yine canlı epitelyal dokular olan saç foliküllerinden büyür.

Besleyici maddeler su, mineral, vitaminler ve proteinleri içerir.

Çalışmalar, saç dökülmesi ve saç incelmesinin saç foliküllerine yetersiz kan tedarikiyle ilişkili olduğunu göstermektedir.

Bilim insanları kan normal olarak tedarik edilse bile tüm esaslı besleyici maddelere sahip olmadığı sürece bunun düzgün saç gelişimi için yeterli olmadığını söylüyor.

Herhangi bir maddenin eksikliği saç dökülmesi ve incelmesiyle sonuçlanıyor.

Her saç telinin bir yaşam siklusu var.

Her saç teli 4-6 yıl yaşıyor, sonra dinleniyor ve daha sonra da dökülüyor.

Haberin Devamı

Günde 50-100 tel saçın dökülebildiğini belirtmek gerekir.

Eğer bu sayıdan daha fazla dökülüyorsa, banyo yaparken ele gelen saç miktarı artmışsa bu durumun ciddiye alınması gerekir.

Saç dökülmesinin çevresel, genetiksel, beslenmeden kaynaklı ve yanlış bakım gibi birçok sebebi vardır.

En sık yaşanan saç dökülme sebepleri ise şöyle:

 Demir eksikliklerinde, saç dökülmesi fazlasıyla yaşanmaktadır. Düzensiz ve sağlıksız beslenme saç dökülmelerinin sebepleri arasındadır.

 Fön ve düzleştirici ile sürekli ısıl işlem görmüş saçlar bir süre sonra yıpranmakta ve bundan kaynaklı olarak da saç dökülmeleri başlamaktadır.

 Yüksek ateşli hastalıklar ve stres, saç dökülmesinin sebepleri arasında olabilmektedir.

 Kepek, dökülmeler için başlıca sebeptir. Kepek oluşan saç derisi hava alamamaktadır.

 Yapılan bir yanlış da saç dökülmesinin bir hastalık ya da eksiklikle bağlantılı olabileceğini düşünmeden direkt olarak saç bakımlarıyla çözüm aranmasıdır.

Bedeninizde oluşan herhangi bir sorundan kaynaklı olan saç dökülmeleri için her ne yaparsanız yapın çözüm bulamazsınız.

  Bir diğer önemli neden ise kullanılan yanlış kozmetik ürünlerdir.

Saç boyaları saçların dökülmesine neden olmaktadır.

Estetik alanında gelişen teknolojiyle her derdin bir çaresi olduğu gibi saç dökülmesinin de önleyici ve tedavi edici çareleri mevcut.

Haberin Devamı

Saç dökülmesi kader olmaktan çıkıyor

Sibel İLGEN - Estetik Koçu

Çözüm yolları

 PRP

Platelet Rich Plasma-Platelet Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma (PRP), en sık uygulanan tedavilerin başında geliyor. Bu yöntemde hastadan alınan kan, santrifüj işlemi sonrası bileşenlerine ayrıştırılıp elde edilen PRP aynı hastaya enjekte ediliyor.

 Mezoterapi

Saç dökülmesini durdurmak, mevcuttaki saçın kalitesini artırmak ve yeni saçların çıkmasını sağlamak için periyodik olarak saçlı deriye uygulanan mezoterapi, kan dolaşımını artırır. Bu uygulama özel mineral, vitamin ve protein karışımlarının deriye enjekte edilmesiyle olur. Kıl foliküllerinin kanlanmasında artış olması, daha iyi beslenmesi ve gelişmesine yardımcı oluyor. Tedavide, saç köklerinin güçlendirilmesi için vitamin kokteyli hazırlanır. Bu karışım mezoterapi tabancası adı verilen bir araçla deri altından saç köklerine enjekte edilir. Ağrısızdır.

Haberin Devamı

 Otolog mikrogreft

Bu yöntemde ekseriyetle kulak arkasındaki alandan doku örneği alınıp özel sıvıyla birleştirilir. Bu doku ufak parçalara ayrıştırılıp büyüme faktörleri bulunan karışım eşliğinde saçlı deriye enjekte edilir. En büyük avantajı ise tek seans uygulanması. 

 Kök hücre 

Kulak arkasındaki dokudan alınıp laboratuvarda üretilen kök hücreyle uygulanan bu tedavinin etkisi 2 ila 4 aylık süreçlerde görülür. Kök hücre tedavisinde elde edilen hücreler 1 ayın ardından hastaya enjeksiyonla verilir. Etkisini göstermeye başladıktan sonra saçta hacim artışı görülürken yok olmaya yüz tutmuş incelmiş teller tekrar kalınlaşmaya başlar. Saç miktarında da artış gözleniyor.

Haberin Devamı

 Jet basınç teknolojisi

Jet basınç teknolojisi sayesinde suyun etkisiyle kepekli saç derisi soyulup, ölü hücrelerden arındırılır. Uygulama iğnesiz, acısız ve ağrısız olup, sadece steril su (serum fizyolojik) ve basınçlı hava kullanılır. Doğal bir yöntemle vitamin ve mezoterapi ürünlerinin saçlı deriye verilmesini sağlanır. Böylelikle iğne korkusu olanlar da rahatlıkla tercih edebilir.

NOT: Tüm bu işlemler için mutlaka bir uzmanın görüşüne başvurulmalı ve işlemler uzman tarafından yapılmalıdır.

 

BAKMADAN GEÇME!