"Pozitif düşün mutlu ol"

Güncelleme Tarihi:

Pozitif düşün mutlu ol
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 00:00

Prof. Dr. Yorulmaz, insanın hayatı boyunca iç dünyası ile dış dünyasını uyumlu hale getirmek için uğraştığını belirterek, bu uyumu ne ölçüde başarabilirse, insanların mutluluğa o ölçüde ulaşabildiğini söyledi.
Zihnin sağlıklı olmadan, bedeninin sağlıklı olamayacağını ifade eden Prof. Dr. Yorulmaz, araştırmaların hayatı iyimser ya da kötümser bakış ile yaşamanın büyük ölçüde kişinin elinde olduğunu gösterdiğini belirtti.

DAHA İYİ VE DAHA UZUN SÜRE YAŞAYABİLİRİZ”

Olumlu düşünmenin stresi azalttığını, ruh sağlığını koruduğunu ve kişinin kendisini iyi hissetmesini sağladığını bildiren Prof. Dr. Yorulmaz, şunları kaydetti:

“Olumlu düşünmek daha iyi hissetmemizi sağladığı gibi hastalıklara karşı direncimizi artırır, kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır, solunumunu düzene sokar, daha iyi oksijen alan beyin ve vücudun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Böylece dikkatimizi daha iyi toplayabilir, kaza ya da hata yapma riskimizi azaltır, okul ve ders başarımızı artırabiliriz. İnsanlara da anlayışlı yaklaşır ve ilişkilerimizi daha olumlu ve yapıcı hale getirebiliriz. Bu da hayatın güçlükleri ile başa çıkma gücümüzü artırır. Ve sonuçta daha iyi ve daha uzun süre yaşayabiliriz.”

Bunun için kişinin kendine güvenerek, olayları olumlu düşünmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Yorulmaz, “Eğer olayları duygusallıktan uzak ve doğru biçimde anlayıp değerlendirebilir, o konuda daha fazla bilgilenirsek içimizdeki konuşmaları olumluya çevirebiliriz. Olumsuz giden her şey için kendimizi suçlamayı bırakıp, yaptığımız hatalardan ders çıkarmalı, her gün biraz daha iyiye gitmek için çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

Kişinin aklına olumsuz bir düşünce geldiğinde, bunun niçin olumsuz hissedildiğinin düşünülmesini gerektiğini anlatan Prof. Dr. Yorulmaz, nefret ve kin duygusu yerine sevgi ve bağışlama duygusunu getirmeye çalışılması gerektiğini söyledi.

SORUNLARLA BAŞ ETMENİN YOLLARI

Prof. Dr. Yorulmaz, olumlu düşüncenin, sorunları göz ardı etmek anlamına gelmediğini ifade ederek, olayları gerçekçi, tarafsız, duygusallıktan uzak bir gözle değerlendirmek anlamını taşıdığını bildirdi.

Olumlu düşünmenin beyni olayların kötü, endişe verici yanları yerine öğretici yanlarına yöneltip, sorunlarla baş etmek için faaliyete geçirdiğini belirten Prof. Dr. Yorulmaz, olumlu düşünmenin olaylar karşısında yıkılmayı ve hayatımızı karartmayı engellediğini, kişileri hayata bağladığını ve yaşama sevincini artırdığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!