Portakal Yağının Yüze, Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır Ve Kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Portakal Yağının Yüze, Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır Ve Kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 17:54

Portakal yağı içerdiği yoğun C vitamini sayesinde saçı besleyerek güç kazandırır. İyileştirici bir etkiye sahip olan portakal yağı cildi korurken yüzdeki hücreleri de onarır. Portakal yağı içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde çok güçlü bir antioksidandır. İşte portakal yağının yüze, saça ve cilde faydaları nelerdir? Nasıl yapılır ve kullanılır ayrıntılarıyla derledik.

Haberin Devamı

Portakal yağı içerdiği vitamin ve mineraller ile yüz ve ciltteki hücreleri onarır. Güçlü bir antioksidan olan portakal yağı sağlık üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Portakal yağı hoş bir kokuya sahip olması nedeniyle saçlara uygulandığında parlaklık ve güzel bir koku sağlar. Bitkisel yapılı bir antibiyotik olarak bilinen portakal yağı vücuttaki kolajen miktarını da arttıracaktır.

Portakal Yağının Yüze Faydaları Nelerdir?

Doğal bir antioksidan olan portakal yağı yüzdeki sivilce sorununu çözmeye yardımcı olur. Portakal yağı yüzün üzerine uygulandığında akne ve sivilceleri kısa bir sürede kurutur. Siyah noktaları ise derinlemesine temizleyen portakal yağı yüzde meydana gelen kızarıklıkları da önler. Portakal yağı, yüze düzenli uygulandığında cilt hasarları da yok olmaya başlar. Genellikle hızla yaşlanmayı durdurmak isteyen kişiler de portakal yağını yüz temizliğinde uygulayabilirler. Portakal yağı yaşlılığın yüzdeki belirtilerini ortadan kaldırır. Kırışıklıklar da kısa bir zaman içerisinde yok olmaya başlar. Kolajen artışını sağlayan portakal yağı yüzde daha genç bir görünüme sahip olunmasını sağlar. Hoş kokuya sahip olan portakal yağı yüzdeki güneş lekelerinin de giderilmesini sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Portakal Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Portakal yağı içerdiği yoğun C vitamini sayesinde saça parlaklık ve güç kazandırır. Özellikle ince saç tellerine uygulanan portakal yağı her bir saç teline hacim kazandırır. Portakal yağı saça maske olarak uygulandığında saç dökülmelerini de engeller. İnce telli saçlara daha sağlıklı bir görünüm kazandıran portakal yağı saçlara hoş bir koku da verir. Portakal yağı, saça düzenli bir şekilde uygulandığı takdirde saç derisini de derinlemesine besler.

Portakal Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Yüksek bir C vitaminine sahip olan portakal yağı cildi iyileştirici bir etkiye sahiptir. Portakal yağı cilt hücrelerini onarırken cildin daha sağlıklı görünmesini de sağlar. Portakal yağı cilt lekelerinin üzerine düzenli uygulandığı takdirde lekeleri kısa bir sürede giderir. Cilt hasarlarını da önlemeye yardımcı olan portakal yağı cildin daha genç ve parlak görünmesini sağlar. Doğal bir antioksidan olan portakal yağı cilt rengi eşitsizliklerini de dengeler. Ayrıca ciltte oluşan sivilceler ve siyah noktalardan kalan izler de portakal yağı sayesinde giderilir. C vitamini deposu olan portakal yağının içerisinde yoğun miktarda sitrik asit de bulunur.

Haberin Devamı

Portakal Yağı Nasıl Yapılır?

Portakal kabukları rendenin en küçük tarafı ile dikkatli bir şekilde rendelenir. Bir kabın içerisine alınan rendelenmiş kabukların üzerine bir miktar zeytinyağı eklenir. Kabın kapağı da iyice kapatıldıktan sonra portakal kabukları ve zeytinyağı çalkalanır. Bu karışım neredeyse bir ya da bir buçuk ay kadar bekletilir. Portakal kabuğu rendesi ve zeytinyağı karışımını beklediği sürece belli aralıklar ile çalkalanmalıdır. Portakal yağı elde etmek için hazırlanan karışım güneş görmeyen serin bir yerde saklanmalıdır.

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal yağı saça direkt maske olarak uygulanabilir. Etkili bir saç maskesi yapmak için portakal yağı zeytinyağı ile karıştırılıp saça uygulanmalıdır. Portakal yağı maskesinin saç üzerinde 10 dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Portakal yağı ağızdan da tüketilebilir. Portakal yağının ağır tadından ve keskin kokusundan etkilenmemek için bir su bardağı suya 3 damla portakal yağı damlatılmalıdır. Bu karışım düzenli olarak tüketilir. Portakal yağı bir parça pamuk üzerine damlatılarak cilt ve yüz üzerine de sürülebilir.

 

BAKMADAN GEÇME!