Op. Dr. Hasan Çelik yazdı - Karın Estetiği: Sık Sorulan Sorular

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Hasan Çelik yazdı -  Karın Estetiği: Sık Sorulan Sorular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2024 07:52

.

Haberin Devamı

Karın estetiği neleri İçerir, 360 Lipo nedir?

Öncelikle karın estetiği olarak yaygınlaşsa da gövde estetiği olarak tanımlanır. Karın bölgesi, bel bölgesi ve sırt bölgesini içeren alan, gövde olarak tariflenir.

Hatta bu alana popo kısmını da dahil ederek gövde estetiğini tamamlayabiliriz. Karın estetiğinin olmazsa olmaz aşaması “liposakşın”dır.

Tariflenen gövdeye yapılan liposakşın işlemine de 360 lipo denir. İhtiyaç halinde karın germe estetiği de eklenebilir.

Karın estetiğinde ne amaçlanır, önemli noktalar nedir?

Gövde vücudun merkezi olduğu için ilişkili olduğu tüm organlarla orantılı bir geçişi olması gerekir. Örneğin, gövde estetiği tamamlandıktan sonra gerekiyorsa meme estetiğini tamamlamak gerekir.

Karın estetiğinde şunlar amaçlanır:

Düz ve gergin bir karın, bel kavisleri, ideal kalınlıkta cilt altı yağ tabakası, ince uzun gençlik ifade eden göbek deliği, belirgin definasyonlar, doğru yerleşimli bir göbek deliği, bel ve sırt simitlerinin alınması, daha güçlü bir karın duvarı ve ince simetrik bikini bölgesinde izler.

Haberin Devamı

Hangi yağ alma-liposakşın çeşitleri

En bilinen yöntem klasik liposakşındır.

Lipomatik, vaser, lazer gibi birçok çeşidi mevcuttur. Herkese aynı cihaz ve teknik önerilmez. Muayene sonrası en güzel sonucu verecek işlemi seçip, kişiye özel planlama yapılır.

Karın bölgesindeki çatlakların kesin tedavisi var mı?

Doğum ve kilo alıp verme sonrası maalesef çatlak problemi yaygındır. En sık gördüğümüz bölge ise alt karın bölgesidir. Bunun da en güzel çözümü karın germe estetiği sırasında çatlaklı bölgelerin alınmasıdır. Böylece bu çatlaklardan tamamen kurtulabilirsiniz.

Karın germe ameliyatı doğuma engel mi?

Karın germe ameliyatında daha sıkı bir karın elde etmek için karın kasları onarılır. Doğum kaynaklı oluşan karın duvarı gevşekliği onarılmış olur. Tüm bu işlemler tekrar doğum yapmaya engel değildir. Yaklaşık 1 yıl sonra tekrar gebelik süreci planlayabilirsiniz.

Karın estetiği istiyorum ancak sonraki süreci nasıl?

Karın ve gövde estetiği planlanırsa hazırlık amaçlı tetkikler yapılır ve ameliyatlar planlanır.

Haberin Devamı

Hastanede 1 ya da 2 gün yatış süreci olur. Sonrasında 4-6 hafta süre ile kullanılacak korseyle taburcu olunur. 1 hafta sonra kontrol yapılır. Bu süreçte ev istirahati iyileşmeniz için oldukça katkı sağlayacaktır. Artık yeni hayatınıza yavaş yavaş başlayabilirsiniz.

Sigara içiyorum, ameliyatlarıma zarar verir mi?

Kesinlikle zarar verir. Hem sağlığınız için hem de işlemler için çok zararlıdır. Anestezi sürecinde ve sonrasında da olumsuz durumlar yaşatabilir. Sonrası süreçte iyileşmeyi azaltır, kanama riskini artırır.

Ameliyat sonrası morluk ve şişlikler için ne yapabilirim?

Oluşan morluklar renk değiştirerek yaklaşık 2 haftada kaybolacaktır. Süreci hızlandırmak için bazı kremler önerilir.

Haberin Devamı

Oluşan ödem için ise kontrollü olarak hareket etmek, bol sıvı almak ve masaj önemlidir.

Bu masajın -manuel lenfatik drenaj- profesyonel ekiplerce yapılması iyi katkı sağlayacaktır.

Şekillendirme-büyütme işlemi de aynı anda olabilir mi?

Karın ve gövdeyi değerlendirirken popo bölgesini de birlikte düşünmek gerekir. Günümüzde popo şekillendirme ve büyütme için en iyi yöntem ise yağ enjeksiyonudur.

Gövde şekillendirme için liposakşın ile yağ alma işlemi yapılırken, alınan yağlar özel olarak hazırlanıp popo estetiği için kullanılabilir.

Bu işlemlerin aynı anda yapılması daha etkili olacaktır.

NOT:

Tüm bu işlemler için her zaman söylediğim gibi bakanlık onaylı kuruluşları tercih edin. Doktorun geçmişi, diplomasını araştırın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!