Onbinlerce işletme sahibine hapis cezası geliyor

Güncelleme Tarihi:

Onbinlerce işletme sahibine hapis cezası geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 00:00

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yeni çıkartacağımız Torba Kanunu ile hileli gıda satan, vatandaşların sağlığıyla oynayan, yanıltıcı reklam yapan kişilere para cezasının yanında hapis cezası gelecek" dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de 20 bin uzman hekim açığı bulunduğunu ve Yunanistan’da iş arayan 7 bin hekime kapılarının açık olduğunu bir kez daha hatırlatarak, bunun için gerekli düzenlemelerin yapıldığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “Yunanistan’da 7 bin doktorun iş aradığı medyasına yansıdı. Benim de Türkiye’de onlara ihtiyacımız var.

"KAPIMIZ YUNANLI DOKTORLARA AÇIK"

Kapımız onlara açık dedim. Bizim gerçekten sağlık hizmetlerinin standardını yükseltebilme, vatandaşımızın her alanda uzmana ulaşabilmesinde şuanda 20 bin uzman hekim açığımız var. Bu anlamda komşumuz Yunanistan’daki hekimlerinde Türkiye’de çalışmak istiyorlarsa, zaten yasal düzenlemeyi daha önce yaptık. Bunun çerçevesinde biz onların istihdamında yeni düzenleme ihtiyacı varsa onları yaparak biz Yunanistan’da mesleki birikimi yüksel olan mesleki katkı sağlayabilecek hekimlerden istifade etmek isteriz. Onlara kapımız açık dedi.

Haberin Devamı


“YUNANLI DOKTORLARA TERCUMAN VEREBİLİRİZ


Yunanistan’dan gelerek Türkiye’de çalışacak hekimlerin Türkçe bilmesi gerektiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Bakan Müezzinoğlu, “Şimdi artık dilde çok sorun yok, neticede iyi bir tercümanı veririz yanına. Bize şimdi onun örneği çocuk kalp cerrahı olduğunu düşünelim. Bu mesleğini iyi yapıp yapmıyor olması lazım, bilip bilmiyor olması ve dünya standartlarındaki eğitimi var ise bize o mesleğini icra etmesini arzu ediyoruz. Tabii ki tercüman ihtiyacı veya dil eğitimi de yanında vererek bir süre sonra dili de çözmesini de sağlayabiliriz. Ama illa Türkçeyi çok iyi biliyor mu değil, mesleğini çok iyi yapıyor mu? Bize o lazım diye konuştu.

“182’NİN ÜCRETİ 1 LİRAYI GEÇMEYECEK


Bir gazetecinin 182 hastane randevu telefonlarının ücretli olduğunu sormasına üzerine bu konuda bir çalışma sürdürdüklerini ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu sözlerini şöyle tamamladı:


“Alo 182 ücretsiz değil. Dakikası 45 kuruş ama herkesin kullandığı hatlar farklı veya aldığı paketler farklı. Görüşmeler uzadığı için faturalara 4-5 liralık yansımalar olduğu konusunda şikayetler geliyor. Biz şimdi bütün operatörlerle fix bir ücret üzerine anlaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşımız hastane randevusu için aradığında süre ne kadar uzarsa uzasın. Görüşme sırasında istenilen bilgiler verirken de süre işliyor, kontör işliyor. Üç dakika oldu diyelim faturaya da 3 lira geliyor. Biz burada randevu için mi telefon etti 75 kuruşun dışında geçmeyecek. Onu 1 lirayı geçmeyecek şekilde görüşmeleri yapıyoruz. Henüz sonuçlandırmış değiliz. Ama vatandaşımız randevu için aradığında 1 lirayı geçmeyen bir ücret faturalarına tahakkuk edecekö

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!