Obez kardeşlerin tek isteği arkadaş

Güncelleme Tarihi:

Obez kardeşlerin tek isteği arkadaş
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 00:00

Sivas'ta, aşırı kiloları nedeniyle arkadaşları tarafından dışlanan 130 kiloluk Özlem (12) ile 80 kiloluk kardeşi Barış Duran'ın (10) tek istekleri arkadaş edinmek.

Haberin Devamı

Alibaba Mahallesi'nde tek katlı ahşap bir evde oturan Deniz-Fadime Duran çiftinin üç çocuğundan ikisi obez, biri ise down sendromlu. Baba Deniz Duran'ın Ankara'da bir hastanede kolon kanseri tedavisi görmesi nedeniyle çocuklar, anneleri Fadime Duran ile iki odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.


Alparslan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Özlem Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altı yaşından itibaren kilo almasının hızlandığını, bunun üzerine hastaneye gittiğini söyledi.


Doktorunun uyguladığı tedaviyi sürdüremediğini dile getiren Duran, 130 kiloya ulaştığını, şeker hastası olduğunu, dalağında kist tespit edildiğini aktardı. Kilo almaya devam ederse yatağa bağımlı hale gelebileceğini, doktorların tavsiyesi üzerine diyete başladığını bildiren Duran, 55 kiloya düşmek istediğini ifade etti.
Aşırı kiloları nedeniyle arkadaş çevresinde dışlanmaktan yakınan Duran, “Şişmanım diye hiç kimse yanıma gelmez, benimle oynamaz. Tek başımayım, arkadaşım yok. Okulda teneffüslerde tek başıma dolaşırım. Kimse benimle oynamıyor, konuşmuyor, bana kötü davranıyorlar” diye konuştu.
Zayıflayınca yeni kıyafetler almak istediğini belirten Duran, en büyük hayalinin arkadaş edinmek olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

BARIŞ, 35 KİLOYA DÜŞMEK İSTİYOR


Ablasıyla aynı okulda eğitim gören 4. sınıf öğrencisi yaklaşık 80 kiloluk Barış Duran ise zayıflayınca yeni kazak ve pantolon almak istediğini, tek hayalinin 35 kiloya düşmek olduğunu dile getirdi.

Şişmanlığı yüzünden fazla arkadaş edinememekten yakınan Duran, okulda bazı öğrencilerin kendisiyle dalga geçmelerinden üzüntü duyduğunu vurguladı.

/images/100/0x0/55ea4331f018fbb8f874abac
Evlerinin eski olması nedeniyle çatıda ve odalarda gezinen farelerin yataklarına da girdiğini anlatan Duran, yeni bir evlerinin olmasını istediklerini söyledi.

DESTEK BEKLİYORLAR


Çocuklarının ihtiyaçlarına tek başına yetişmeye çalışan anne Fadime Duran da eşinin 2008'den bu yana kolon kanseri tedavisi gördüğünü anımsatarak, “Üç çocuğumdan ikisinde kilo problemi var, beş aylık bebeğim ise down sendromlu” dedi.

Haberin Devamı

Daha önce seyyar satıcılık yapan eşinin rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını ve bakım ücreti aldıklarını bildiren Duran, “Aldığımız para Ankara'ya gidiş geliş ve oradaki masrafları ancak karşılıyor. Eşim sık sık Ankara'ya gidip geliyor. Şimdi de akciğerlerinde kitle görüldü” diye konuştu.

Kirada oturduklarını ve yağışlı havalarda çatının aktığını belirten anne, üç çocuğa bakmakta zorluk çektiğini, maddi anlamda sıkıntılar yaşadığını belirterek, hayırseverlerden destek istedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!