O çok hasta yaşamak istiyor

Güncelleme Tarihi:

O çok hasta yaşamak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2008 07:56

SON DAKİKA... Hurriyet.com.tr'de yayınlanan haber üzerine Samsun Valiliği, Aysu'ya yardım amacıyla bir hesap numarası bildireceğini açıkladı. Gerekli açıklama geldiğinde sizlere de aktaracağız.

Haberin Devamı

Samsun'un Ondokuz Mayıs İlçesi'nde oturan Dursune- Halil İbrahim Küçük çiftinin tek çocuğu olan 2.5 yaşındaki Aysu, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 1 yıldır kemoterapi tedavisi görüyor. Çektiği acılar nedeniyle gözyaşı hiç dinmeyen Aysu için doktorlar, “Tedaviye olumlu yanıt verdi. Ancak kesin birşey söylenemez” dedi. Mevsimlik inşaat ustası olan baba Halil İbrahim Küçük, “Yeşil kartımızla tedaviyi yaptırıyor, 20 günde bir kızımı kemoterapi için hastaneye götürüyorum. Onun gözyaşı yüreğime kurşun gibi saplanıyor” diye konuştu.

Muşta Mahallesi'nde aylık kirasi 60 YTL olan küçük bir evde oturan Küçük Ailesi'nin mutlulukları tek çocukları olan kızlarının yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle çaresizliğe dönüştü. Dursune- Halil İbrahim Küçük çiftinin tek kızı olan Aysu'nun rahatsızlığını ilk olarak babası fark etti. İnşaat ustası olan ve mevsimlik çalışan ilkokul mezunu baba Halil İbrahim Küçük, o günü şöyle anlattı:

“Geçen yıl Mart ayıydı. Kızımla oynarken, karnının sol üst tarafında bir şişkinlik elime geldi. Şişkinliğin ne olduğunu önce anlamadım. Ancak içime bir rahatsızlık düştü. Ertesi gün kucakladığımız gibi Samsun Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdük. Orası Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti. Tetkikleri yapıldı. Acı gerçek ortaya çıktı. İşte o zaman hayatım bir anda karardı, gözyaşlarımı tutamadım.”

‘SÜREKLİ BİR İŞİM YOK’

O çok hasta yaşamak istiyor
Küçük Aysu'nun rahatsızlanmadan önceki hali

Kızının vücundaki kütlenin kötü huylu kanser kütlesi olduğunu öğrendiklerinde yıkıldığını söyleyen baba Halil İbrahim Küçük, daha sonra şadıklarını da şöyle anlattı:

“Doktorlar, yaşı çok küçük olduğu için önce kemoterapiye başlayacaklarını söyledi. Hiç geciktirmeden 20 günde bir kızımı kemoterapiye götürüyoruz. Bazen kan değerleri çok düşüyor. O yüzden çok acı çekiyor. Bir hafta hastanede kalıyor. Alıp eve götürüyoruz. Birden fenalaşıyor, tekrar hastaneye taşınıyoruz. Ben İstanbul, Bursa gibi illerde inşaatlarda çalışıyorum. Sürekli bir iş bulamadığımdan bu sıkıntıya katlanıyorum. Ancak biriktirdiğim tüm paramı kızımın hastaneye gidiş gelişlerinde ihtiyaçları peşinde harcadım. Devlet yeşil kartımızla kızımı tedavi ediyor. Ama diğer masrafları belimi büktü. Akrabalarım yardım ediyor ama nereye kadar? Kızım için sabit bir iş arıyorum. Onu yaşatmak için herşeyi yaparım.”

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Bu arada Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi  Onkoloji Servisi'nde görevli Doç. Dr. Ayhan Dağdemir, minik Aysu'da görülen ‘Rhabdomyosarkom’ adlı hastalığın yumuşak kas dokusunda meydana gelen bir tümor olduğunu belirterek, “Hastalık yoğunlukla okul öncesi, yani 0- 7 yaş grubundaki çocuklarda daha sık görülür. Yumuşak dokunun olduğu bir bölgede meydana gelen şişlikler belirtisidir. Carrahi, ilaç ve ışın tedavisi olarak üç çeşit tedavi şekli vardır. Hastanın ve hastalığın durumuna göre tedavi şekline karar verilir.  Bu tür hastalıklarda iyileşme oranı yüksek, ancak bu tümörün yaygınlığına bağlı. Aysu tam 1 yıldır hastanemizde tedavi görüyor. Dönem dönem hastaneye gelip belirli süre yatarak tedavi alıyor. Tedavisine devam ediyoruz”  dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!