Norovirüs milyonlara yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Norovirüs milyonlara yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2008 11:35

Mideye yerleşen ve kusma ve ishalle kendini gösteren norovirüsün İngiltere'de hızla yayıldığı ve virüsün girdiği 56 hastanenin çeşitli bölümlerinin kapatıldığı açıklandı.

Haberin Devamı



Uzmanların haftada 100 bin kişinin kaptığını tahmin ettiği  norovirüs yüzünden bir hastanenin ameliyathanelerinin kapatıldığı,  sadece acil ameliyatların yapıldığı, ülkede birçok hastanenin de mecbur  kalmadıkça hasta kabul etmediği bildirildi.

Manchester hastanesinin 15, Royal Oldham hastanesinin 11 bölümünün  kapatıldığı, Worcestershire hastanesinin 9 Ocağa kadar acil ameliyatlar  dışında ameliyat yapılmayacağını ilan ettiği, Bristol ve Bedford  hastanelerinin ise vatandaşlara mecbur kalmadıkça hastaneye  gelmemelerini tavsiye ettiği belirtildi.

Hastalık belirtilerinin tamamen kaybolmaması halinde hastaların  evden çıkmamaları yolundaki tavsiyelerini yineleyen Sağlık Bakanlığı  yetkilileri ise aksi takdirde virüsün yayılmasının önlenemeyeceğini  vurguladı.

Haberin Devamı

Son beş yıldır İngiltere'de zaman zaman etkili olan norovirüsün  ilk kez bu kadar çok kişiyi etkilediğine dikkati çeken uzmanlar,  etkilenen insan sayısının göründüğünden yüksek olduğunu, pek çok kişinin  hastanelere başvurmadığı için kayıtlara girmediğini bildirdi.

Norovirüs, hastalarda aniden başlayan kusma ve ishalle kendini  gösteriyor. Bazı hastalarda yüksek ateş ile eklem ve baş ağrıları da  görülüyor. Uzmanlar, hastalık boyunca bol sıvı tüketilmesi, parasetamol  kullanılması ve 48 saat yatak istirahati tavsiyelerinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!