Mide ağrısına iyi gelen çaylar nelerdir? Mide ağrısını hafifleten bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Mide ağrısına iyi gelen çaylar nelerdir Mide ağrısını hafifleten bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:45

Mide iç organlardan biri olup sindirim sisteminde büyük bir etkisi olan bir organdır. Sindirim sisteminin büyük bir kısmını mide oluşturmaktadır. Yenilen yemekler ilk önce yemek borusuna ardından da mideye ulaşmaktadır. Mide ağrısı, midede bulunan pek çok duruma karşı ortaya çıkabilir. Bağırsak sendromu, enfeksiyon, uzun süreli olarak aç kalma, aşırı kilolu olmak, obez olmak, gaz sıkışması, psikolojik problemler gibi pek çok etkene bağlı olarak gelişme gösterebilir. Mide, önemli bir rolü üstlendiğinden dolayı herhangi bir olumsuz durum ile karşılaştığı zaman bu durumu ortadan kaldırmak sağlık açısından iyi olacaktır. Aksi takdirde kişinin hayatını olumsuz yönde etkiler. Mide ağrısına ve sancısına hangi besinlerin iyi geldiğini, hangi çayların hafiflettiğini detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Mide ağrısı, çeşitli faktörlere bağlı olarak meydana gelebilir. Bunun yanı sıra genetik bir şekilde de kendini gösterebilir.

 Mide Ağrısına İyi Gelen Çaylar Nelerdir?

 Mide ağrısı günlük yaşantıyı da oldukça kötü etkileyeceğinden dolayı insanlar çözüm önerileri aramaktadır. Evde kolay bir şekilde ağrıyı hafifletmeye fayda sağlayan bazı yöntemler bulunur. Mide ağrılarına iyi gelen durumları bu yöntemler ile sağlamak mümkündür. Süt içmek, ıhlamur ya da papatya çayı gibi iyi gelen içecekleri tüketmek gerekmektedir. Bunun yanı sıra iyi gelen besinlerin de alımı da oldukça etkili olacaktır. Mide ağrısına iyi gelen çaylar ise nane çayı, ıhlamur çayı, papatya çayı, karanfil çayı, rezene çayı, yeşil çay gibi çay türleri olarak sıralanabilir.

 Mide Ağrısını Hafifleten Bitki Çayları ve Tarifleri Nelerdir?

Haberin Devamı

 Mide ağrısına iyi gelen çaylar ve bu çayların tarifleri aşağıdaki gibidir:

  1. Zencefil Çayı: Dolaşımı ve sindirimi olumlu yönde etkilemektedir. Midedeki olan sindirim sorununu kısa bir süre içerisinde çözer. 20 gram kadar zencefili temizledikten sonra dilimleyip suya atmak ve sonrasında demlemeye bırakmak yeterli olacaktır. Bu çayı tüketmek mide ağrısına iyi gelmektedir.
  2. Safran Çayı: Safran oldukça hafif formda olan ve bağırsak sistemini rahatlatmada olumlu katkısı bulunan bir baharattır. Bir tutam kadar safran kaynar suya atılır. Sonrasında kaynamaya kadar bırakılır ve sonrasında tüketilir.
  3. Papatya Çayı: Hazımsızlık durumlarına iyi gelen ve mideyi mutlu bir hale getiren çaylardan biridir. Papatya üzerine kaynayan suyu eklemek ve 3 dakika kadar demlemek gerekir.
  4. Rezene Çayı: Mide sancısı, mide ağrısı gibi durumlara iyi gelir. Rezene tohumları olduğundan dolayı şişkinlikleri yok etmede faydası vardır. Rezene çayını 2 çay kaşığı kurutulmuş yapıda olan rezeneyi dökmek gerekir. Sonrasında bir süre dinlendirilir.
  5. Nane Çayı: Midedeki yiyecekleri kolay bir şekilde öğütecek ve oldukça hafif hissettirecek bir çay türüdür. Kuru naneden yapılan bu çay oldukça kolay ve pratiktir. Kaynar suya koyulan kuru naneler 5 dakika kadar demlendikten sonra limon ilave edilerek tüketilir.
  6. Yeşil Çay: Mide problemlerini hafifletmede ve mide ağrısını geçirmede fayda sağlar. Kalp dostudur ve bağırsakları rahatlatır. Mide gazı bulunan kişilerde de oldukça etkilidir. Yeşil çay, kaynayan suya eklendikten sonra tüketilebilir.
  7. Karanfil Çayı: İçerisine elma sirkesi de eklenen karanfil çayı, mideyi rahatlatmada ve bağışıklığı güçlendirmede fayda sağlayan bir karışımdır. İsteğe göre biraz bal katılması da tadını daha hoş kılar. Karanfilli su içerisine elma sirkesi eklendikten sonra isteğe göre bal eklenir. Sonrasında bu karışım demlenmeye bırakılmalıdır. Sıcak şekilde tüketmek mide rahatlamasını sağlar. Mide ağrısı çekenlerin ve mide ile ilgili hastalığı bulunan kişilerin tercih edebileceği bir çay çeşididir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!