Mercimek Çorbası Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Emzirirken Hamilelikte Ve Bebeklerde)

Güncelleme Tarihi:

Mercimek Çorbası Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır (Emzirirken Hamilelikte Ve Bebeklerde)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:47

Sofra kültürünün vazgeçilmez çorba çeşitleri içerisinde mercimek çorbası gelir. Özellikle lezzeti ile beraber akşam yemeklerin ana menüsü olarak öne çıkar. Tabii birçok kişi bu lezzetli ve özel çorbanın şişkinlik ve gaz yapıp yapmayacağını merak ediyor. Peki, Mercimek çorbası gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Emzirirken hamilelikte ve bebeklerde) detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Özellikle üzerine limon sıkmak suretiyle mercimek çorbası giyse tüketilen en güzel besinler içerisinde gelir. Aynı zamanda içeriğindeki özel yapıları sayesinde sağlıklı bir yiyecek türüdür. Ancak internet üzerinden de bu besin kaynağının gaz ve şişkinlik yapıp yapmayacağı araştırılıyor. 

 Mercimek Çorbası Yemek Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde) 

 En özel ve sağlıklı bakliyat ürünlerinden biri olarak mercimek çorbası öne çıkar. Sofraların vazgeçilmezi olan bu lezzetli çorba çeşidi aynı zamanda gaz ve şişkinlik yapabilir. Bunun temel nedeni ise içeriğinde yüksek oranda lif bulunması ve ayrıca bitkisel asitlerin yer almasıdır. O yüzden mutlaka ve ne yazık ki mercimek çorbasını mümkün olduğu kadar az tüketmek önemlidir. Daha doğrusu gaz ve şişkinlik problemi yaşayan kişilerin buna dikkat etmesi gerekir. 

Haberin Devamı

 Mercimek Çorbası Midede Şişkinlik Yapar mı? 

 Mercimek çorbası özellikle midede şişkinlik yapan besin kaynakları içerisinde gelir. Sadece yetişkinlerde değil aynı zamanda çocuklarda da bu durumun meydana gelebileceğini ifade etmek mümkün. Özellikle de midesi hassas olan kişilerin mutlaka az miktarda mercimek çorbası tüketmesi önerilir. Böylece mercimek çorbasının hem sağlıklı yanından faydalanma imkânı elde edilir hem de gaz ve şişkinlik probleminin önüne geçilir. 

 Mercimek Çorbası Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 7'den 70'e herkese mercimek çorbasının genel itibariyle gaz yapabileceğini söylemek gerekir. Özellikle emzirme döneminde annelerin bu konuya çok dikkat etmesi gerekir. Mutlaka mümkün olduğu kadar az miktarda tüketmek, bebeklerin gaz probleminin önüne geçme şansını sağlar. Çünkü mercimek çorbası tüketen annelerin doğal olarak emzirme üzerinden de bebeklere geçirme durumu söz konusu olabilir. 

 Mercimek Çorbası Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Hamilelik döneminde özellikle mercimek çorbası gibi yüksek lif sahibi olan besin kaynaklarını tüketmekte dikkat etmek gerekir. Sadece yüksek lif oranı değil aynı zamanda bitkiler asit kaynağı olması ile beraber şişkinlik ve gaz yapabilir. Bu durum bizi hassas bir dönem geçiren anne adaylarını rahatsız edebilir. Özellikle bilindiği üzere midede şişkinlik ve gaz, geceleri uykusuzluk problemini yanında getirebilir. O yüzden mümkün olduğu kadar Buna dikkat etmek ve az mercimek çorbası tüketmek önemlidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!