Memeler neden sarkar?

Güncelleme Tarihi:

Memeler neden sarkar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 13:38

Bazı memelerde sarkma kaçınılmazdır. Kilo alma, hamilelik, sigara, yaşlanma,yer çekimi gibi sebeplerden göğüsleriniz sarkabilir. Memeler dış etkenlerden zarar gördüğünde değişikliğe uğrar bunun sonucunda memeleri destekliyen bağlar gevşer ve sarkmaya sebep olur. Ama bu sarkmalardan kendinizi korumak için yapabileceğiniz bir sürü yöntem var.

Haberin Devamı

NE YAPABİLİRSİNİZ?
1) Egzersiz yaparak vüdunuzu genç ve fit tuttun. Egzersizleriniz sırasında sporcu sütyeni giymeyi unutmayın. Sporcu sütyenleri egzersiz sırasında daha rahat etmeninizi sağlayacaktır. Ayrıca bu sütyenlerin göğüsleri destekleyici ve göğüs sıkılaştırıcı etkisi vardır.

Memeler neden sarkar



2) Yer çekimine karşı sizinle birlikte savaşmaları için göğüs kaslarınızı güçlendirin.

Memeler neden sarkar

3) Sigara içmeyerek cildinizin elastikliğini koruyun. Sigara içmek kan akışını yavaşlatarak cildin daha hızlı yaşlanmasınasebep olur.

Haberin Devamı

Memeler neden sarkar

4) Sıcak ve güneşli yaz aylarında göğüslerinizi ultraviyole ışınlarına ışınlarından koruyun. V yakalı tişörtler serinletici ve çok güzel olabilir ama UV ışınları cildin dokusuna çok zarar verir cildin esnekliğini azaltır.

Memeler neden sarkar


5) Nemlendirici kullanarak cildinizi nemli tutun. Duştan sonra nemlendirici kullanarak cildinizi yumuşak ve esnek tutun, bu cilt hasarını önler ve çabuk iyileşmesine yardımcı olur.

Memeler neden sarkar


6) Yeterli protein alarak cildinizi esnek tutun. Vücudunuz iyileşmek için protein kullanır, bağ dokularını güçlendirir.

Memeler neden sarkar


7) Bol bol taze meyve ve sebze yiyerek cildinizi genç tutun. Aldığınız vitamin ve mineraller sayesinde genç ve sağlıklı meme dokularına sahip olacaksınız.

Haberin Devamı

Memeler neden sarkar


8) Hızlı kilo alıp, vermeyin. Eğer kilo vermeyi ya da almayı planlıyorsanız bunu yavaş yavaş ve planlı yapın.

Memeler neden sarkar


9) Çok kilo almaktan kaçının eğer memelerinizin ağırlığı artarsa yer çekimine karşı direnci azalıcaktır.

Memeler neden sarkar


10) Emzirmekten korkmayın emzirmek meme sarkmasına bir etken değildir, asıl etken hamileliğin kendisidir. Hamileyken kilo alımınızı durduramazsanızda, en aza indirebilir, sağlıklı beslenebilirsiniz.

Memeler neden sarkar

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!