Meme küçültme sonrasında hasta günlük hayatına ne zaman dönebilir?

Güncelleme Tarihi:

Meme küçültme sonrasında hasta günlük hayatına ne zaman dönebilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 11:13

Kadınlarda memenin fazla büyük olması ya da sarkıklık kişiye konforsuzluk yaşattığı gibi çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirebilir. Estetik ve Plastik Cerrahı Op. Dr. Altan Yücetaş bu durumun kadınlarda yazın çok fazla sıkıntıya neden olduğunu belirtiyor. Büyüklük ve deformeyi kamufle çabası bir yana, meme büyüklüğü problemi sırt ağrıları ve hatta kamburluk gibi sorunlarında beraberinde getiriyor. Ancak ileri cerrahi yöntemlerle bugün meme büyüklüğü şikayetlerinden kurtulmak çok basit. Meme küçültme ameliyatı yetkin ellerde artık çok daha kolay sürede yapılıyor ve çok daha kısa bir iyileşme döneminin ardından kişi sosyal hayatına dönebiliyor.

Haberin Devamı

MEME DİKLEŞTİRME VE KÜÇÜLTME AMELİYATLARI

Meme yapısı genetik olarak da değişebileceği gibi kilo alıp verme, hamilelik, emzirme ve hormonel sebeplerden dolayı da deforme olup sarkabilir. Meme kadınlarda dişiliğin sembolü olarak düşünüldüğü için kadının aynadaki görüntüsünden mutsuz olması onu psikolojik ve sosyal açıdan olumsuz etkileyebilir. Kişide özgüven problemleri oluşabilir, büyüklük çeşitli ağrı ve spazmlara yol açabilir ya da sütyen askıları meme yükü yüzünden omuzlarda oyuntuya neden olabilecek kadar baskı yapabilir. Meme büyüklüğü estetik kusur olmaktan öte bir kadın için çok ciddi rahatsızlık sebebidir. Ancak tüm bu sorunlar, hastanın sadece karar verip istemesiyle düzeltilebilir. Plastik ve estetik cerrahide kullanılan teknik ve yöntemler, başarılı cerrahların ellerinden çıkan sonuçlarla birleşince bugün meme küçültme ameliyatlarında oldukça yüz güldürücü sonuçlar elde ediliyor. Hasta çok kısa bir iyileşme döneminin ardından artık daha konforlu ve sağlıklı bir şekilde sosyal hayatına dönüş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Meme küçültme sonrasında hasta günlük hayatına ne zaman dönebilir

PEKİ MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI OLACAK OLAN BİR HASTAYI NELER BEKLİYOR?

Meme küçültme ameliyatları genel anestezi altında gerçekleşir. Ameliyat öncesi hekim çalışılacak alan üzerinde milimetrik ölçümler ve çizimler yapar. Ameliyat sırasında meme küçültme için kullanılan birçok teknik vardır ancak günümüzde en çok kullanılan cerrahi yöntem vertikal skarlı meme küçültmedir. Bu teknikte amaç aşağı inen meme başını olması gerektiği yere almak, fazla olan deri ve yağ dokusunu en az iz olacak şekilde memeden çıkarmaktır. Ameliyat 2-3 saat kadar sürer. Hasta uyandığında üzerinde özel bir sütyen olur. Ameliyattan 3 saat sonra hastaya ilk yürüyüşü yaptırılır. Alacağı güçlü ağrı kesiciler ile hasta ilk geceyi hastane ortamında oldukça rahat bir şekilde atlatır.

4. GÜN İŞİNE DÖNEBİLİR

Meme küçültme sonrasında hasta günlük hayatına ne zaman dönebilir

Haberin Devamı

Hastamızdan ameliyat sonrası giydiği sütyeni bir ay boyunca gece gündüz takmaya devam etmesini isteriz. Çalışan bir kadın eğer masa başı bir iş yapıyorsa 3 gün dinlendikten sonra 4. Gün işine geri dönebilir. Operasyon sırasında eriyen dikiş kullanıldığı için dikişlerin alınması gerekmez. Oluşan ödemler ve hafif morluklar olursa hızla kendiliğinden düzelecektir. İlk pansuman 5. Gün yapılır.

MEME AMELİYATI İZLERİ NASIL OLUR?

Bu ameliyatlarda kadınların en çok merak ettiği konu ameliyat izleri. Operasyondan sonra meme üzerinde meme başı çevresinde ve yukardan aşağı doğru tek bir iz yada çok büyük hacimlerde küçültme yapılmışsa ters T şeklinde bir iz kalır. Bu iz tamamen kaybolmaz ama zamanla silikleşerek neredeyse görünmeyecek kadar belirsiz hale gelecektir.

Haberin Devamı

MEME İÇİ PROTEZ DİK BİR FORM VERİR

Kimi operasyonlarda meme küçültme ve toparlama ile beraber meme içine protez de koyulabilir. Bu protez memeye daha dolgun ve dik bir form verir. Meme küçültme ameliyatları sonrasında oluşan riskler bugün kullanılan ileri teknik ve yöntemlerle en aza indirilmiştir. Meme dokusu toparlanırken süt kanalları zarar görebileceği için, bu operasyon sonrası emzirme ile ilgili sorun yaşanabilir. Hissizlik gibi komplikasyonlar ise kendiliğinden zaman içinde düzelir. Ödemlerin inmesiyle meme tam şeklini ilk ayın sonunda alır.

Meme küçültme ameliyatları başarılı ellerde oldukça kolay ve iyi sonuç verir. Eğer meme şeklinizden memnun değilseniz, bu yazı daha konforlu ve güzel geçirmek için tek yapmanız gereken şimdi karar vermek. Aynadaki görüntüsünden mutlu olan bir kadının özgüveni, sosyal hayatı ve psikolojisi de bundan pozitif anlamda etkilenecektir…

 

BAKMADAN GEÇME!