"Meme kanseri bilgilendirme hattı"

Güncelleme Tarihi:

Meme kanseri bilgilendirme hattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 11:34

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumunun 2007 Ağustos ayında hizmete sunduğu “Meme Kanseri Bilgilendirme Hattı”, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde hizmet veriyor.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Müdürü Prof. Dr. Tezer Kutluk,  Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu ile kozmetik ürünleri satan Avon'un birlikte yürüttüğü “Avon'la Sağlık Yolculuk Projesi” kapsamında açılan “Meme Kanseri Bilgilendirme Hattı”na, hizmet vermeye başladığı 13 Ağustos 2007 tarihinden bu yana yaklaşık 100 telefon geldiğini söyledi.

Hattın, henüz geniş kitleler tarafından bilinmediğini belirten Kutluk, genellikle, meme kanserinden korunma yılları, mamografi ve meme kanserinde tedavi yöntemleri konusunda sorularla karşılaştıklarını kaydetti.

“HAT ÜCRETSİZ”

Kutluk, meme kanserinde teşhis, tedavi ve korunma yolları hakkında bilgi almak isteyenlerin, hafta içerisinde 09.00-12.00 ve 13.30-17.30 saatleri arasında, “0 800 314 99 99” nolu telefonu arayarak, görevli uzman hemşireden bilgi alabileceklerini söyledi.

Bilgilendirme hattının ücretsiz olduğunu ve şu an için tek personel çalıştığını ifade eden Kutluk, gelen talebe göre personel sayısının destekleneceğini belirtti.

Kutluk, dünyada bu tür bilgilendirme hizmetlerinin olduğunu anımsatarak, “Biz de bilgilendirme hizmeti vermeye çalışıyoruz. Her türlü bilgiyi buradan alamayabilirsiniz. Bu bir başlangıç. Bunu diğer hizmetler takip edecek. Ama gelen talebe göre bunu destekleyip, geliştireceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!