Mehtap'ın oyuncakları ilaçları

Güncelleme Tarihi:

Mehtapın oyuncakları ilaçları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2007 12:31

KAYSERİ'nin Talas İlçesi'nde oturan, Meslek Lisesi Çocuk Bakımı Bölümü öğrencisi 16 yaşındaki Mehtap Özbay, 3 aylıkken teşhis konulduğunu ve o günden beri ilaçlarla yaşadığını belirterek, “Benim oyuncaklarım ilaçlarım oldu” dedi.

Talasemi taşıyıcısı olan Reyhan ve Emir Özbay çiftinin kızları Mehtap Özbay, Kayseri Talasemili ve Lösemililer Derneği tarafından açılan resim sergisine katıldı. Mehtap, sergideki bir masada, talesemili hastalarının kullandıkları ilaç ve tıbbi malzemeleri davetlilere gösterdi. Üzerinde ‘Talasemililerin Oyuncakları’ yazan masaya davetliler de ilgi gösterdi. Vali vekili İbrahim Yurdakul, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başta olmak üzere çok sayıda davetli, malzemeleri inceledi.

Dernek Başkanı Faruk Başdemir, talasemili hastaların fiyatları 12 bin YTL'yi bulan 25 kalemden oluşan ilaç ve tıbbi malzemeleri her ay düzenli olarak kullanmak zorunda olduğunu söyledi. Talesemili Mehtap Özbay ise ilaç ve tıbbi malzemeden oluşan oyuncaklarına alıştığını söyledi. Yaklaşık 16 yıldır tedavi gördüğünü, her ay hastaneye gittiğini belirten Özbay, “Yıllardır kullandığım malzemelere alıştım.

Önceden doktor ve hemşirelerin yardımı olmadan ilaç ve malzemeleri alamazdım. Şimdi karın boşluğundan takılan ve kan temizleyici infüzyon pompasını bile kendimi takabiliyorum. İlaç ve tıbbi malzemelerle yaşamaya alıştım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!