Klasik masajda yoğurma nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Klasik masajda yoğurma nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 12:39

Yoğurma masajı sinir ve kas sistemlerinizin işlevini düzeltmek için uygulanan bir işlemdir. Peki klasik masaj da yoğurma nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Uygulanan tekniğe göre masaj her derde deva olmaktadır. Selülit, varis, romatizma ya da toplardamar iltihabı gibi problemler farklı masaj teknikleri ile çok hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmaktadır. Üstelik kilo vermek isteyen kişilere masaj yapılarak boşalan yağ hücrelerinin sıkılaşması sağlanır. Bu sayede hızlı kilo alıp verdiği için vücudunda sarkma meydana gelen kişilerin yaşayacağı problemden masaj yolu kurtulması sağlanır. Ancak masajın faydasını görmek istiyorsanız kesinlikle masörlerden yardım almalısınız. Gerçek bir masöre yaptıracağınız masaj sayesinde sık yaşanan baş ağrısı ataklarından kurtulma imkanı da sağlanmaktadır. Üstelik masajın sağladığı yararlar bununla sınırlı değildir. Pek çok doktor felç geçiren hastalara çeşitli masaj teknikleri uygulamaktadır.

Haberin Devamı

Klasik masajda yoğurma nasıl yapılır

Masajda yoğurmanın önemi

Masaj, rahatlatma özelliğinin yanında hiç şüphesiz bütün yorgunluğu atmada da en etkili yöntemler arasında gelmektedir. Pek çok kişi zaman yorgunluklarını üzerlerinden atmak için klasik masaj yaptırmaktadır. Klasik masaj, sıvazlama işlemi ile başlar ve masör masaja kendi yöntemlerine göre devam eder. Fakat masaj, yoğurma işlemi ile başlar ise kas dokularının vücuda vermiş olduğu ağırlıktan kurtulması daha kolay sağlanır ve erken rahatlama imkanı sağlanır.

Klasik masajda yoğurma nasıl yapılır

Masaj neden yaptırılır?

Genellikle insanların vücutlarının rahatlamak amacı ile masaja ihtiyacı olduğu bilinmektedir. Hatta çoğu kişi evinde kendi yöntemleri ile eşine, çocuğuna, kardeşine masaj yaptırmaktadır. Ancak masaj kesinlikle dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Eğer masaj sırasında ters bir hareket yapılırsa kaslarda zedelenme meydana gelebilir. Bu nedenle eğer masaj sonunda gerçekten vücudunuzdan yorgunluğun atılsını istiyorsanız uzman masörlerden yardım almalısınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!