Maranki'den soğuk algınlığına özel karışımlar

Güncelleme Tarihi:

Marankiden soğuk algınlığına özel karışımlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2012 10:04

Grip, nezle ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında, doğru seçilen bitkiler, taşlar ve renkler, iyileşme sürecini hızlandırır.

Haberin Devamı

Marankiden soğuk algınlığına özel karışımlar

Grip ve nezle aynı yollardan kişiden kişiye geçer. Hastaların öksürüp aksırmasından havaya mikroplu su damlacıkları dağılır ve bunlar diğer kişilere solunum yoluyla geçer. Ancak grip, nezleden daha yaygındır. Bazı kişilerde, özellikle 65 yaşın üstünde olanlarda zatürree gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Kalp hastalarında ölüme neden olabilir.

Grip ateş, titreme, kaslarda ağrı, ağızda ve boğazda kuruluk, baş ağrısı, öksürük, yataktan kalkamayacak derecede bitkinlik ve uyuma hissi ile kendini gösterebilir. Bazı kişilerde kusma görülebilir. Genellikle 7-10 gün sürer.


Çocuklar nezleye yılda ortalama 10 defa, büyükler ise 2-3 defa yakalanır. Hastalığın en kötü belirtileri 2-3 gün sürer. Belirtiler arasında hafif ateş, baş ağrısı, burun akması ve aksırma sayılabilir. Önlem ve tedavi gripte olduğu gibidir.

Haberin Devamı


Soğuk algınlığında C vitamini ve çinko almak çok yararlıdır. Kivi, kuşburnu marmeladı, taze narenciye, taze sivribiber ve maydanoz gibi yüksek oranda C vitamini içeren besinlerin bu dönemde bolca tüketilmesi gerekir.

 

ŞİFALI KÜRLER

 

- Soğan suyu sıkılır, 1 çay bardağı su, bir miktar balla karıştırılıp günde 2-3 defa içilir.

/images/100/0x0/55eaf716f018fbb8f8a22706
- 1 bardak kaynar suya, 2 gram ıhlamur konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3-5 bardak içilir.
- 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı tarçın konur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
- 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı zencefil konur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.
- 1 bardak kaynar suya, 5 gram biberiye konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
- 1 bardak suya, 10 gram maydanoz konulur. 5 dakika kaynatılıp, 10 dakika bekletilir. Suyuna bal ve limon ilave edilerek günde 3-4 bardak içilir.
- Her bir fincan için, parmak ucu kadar kök zencefil, 1-2 parça hibiscus, 2 çay kaşığı kadar kuşburnu, 1 tatlı kaşığı kadar ıhlamur çiçeği veya yaprağı, 1 adet karanfil 2-3 dakika kaynatılır ve 2-3 dakika kadar da demlenir. Çok ince bir dilim limonla, şekersiz olarak günde 3-4 fincan içilir.
- 1 tatlı kaşığı balı, 1,5 çay kaşığı toz zencefili ve 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırarak, macun yapıp sabah akşam yutmak faydalıdır.

 

Haberin Devamı

Nezle, grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarına yönelik şifalı tarif

SOĞAN ÇORBASI

Malzeme listesi

/images/100/0x0/55eaf716f018fbb8f8a22708
- 5 adet orta boy soğan 
- 5 diş sarmısak 
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
- 1 yemek kaşığı nişasta 
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar 
- 1 litre su (H2O)

Malzemelerin içeriğindeki vitamin ve mineraller:

- Soğan: A, B ve bol miktarda C vitamini, fosfor, iyot ve kükürt gibi vücuda çok faydalı maddelerin yanı sıra antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım artırıcı fermentler.
- Sarmısak: A, B ve bol miktarda C vitamini ile grip virüslerinin vücutta çoğalmasını engelleyen allicine, alin, iyot ve kükürt...
- Zeytinyağı: Uçucu yağlar, fenol bileşikleri, nişasta, kalsiyum ve bol miktarda C vitamini...
- Nişasta: Protein, karbonhidrat.
? Kaşar: Kalsiyum, fosfor, protein, karbonhidrat.

Haberin Devamı

YAPILIŞI: İncecik piyaz şeklinde doğranmış soğan ve sarmısak zeytinyağında kavrulur. Suyu ilave edilip kaynamaya başlayınca, su ile çözülen nişasta da çorbaya eklenir. 2 dakika da bu şekilde kaynayan çorbanın üzerine kroton ekmek ve rendelenmiş kaşar eklenerek servise sunulur.

ŞİFASI: B vitamini yönünden zengin olduğu için yorgunluğu giderir. Soğuk algınlığı, nezle ve gribe karşı önemli bir yardımcı besin takviyesidir. İştah açıcı özelliği olan soğan, idrar yoluyla vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı atar. Yemeklerde kullanılan soğan, yağda yakılmadan tüketilmelidir.


ŞİFALI TAŞLAR


LAPİS

Değerli olduğundan dolayı sahteleri çoktur. Üzerinde metalik pırıltılı sarı pirit tanecikleri ya da beyaz kalsit çizgileri bulunabilir. Sodyum, alüminyum ve kalsiyum karıştırıldığında da aynı içeriğe ulaşılır. Bu karışıma yeterli miktarda silis eklenirse feldspat oluşur. Soğuk algınlığı ve grip nedeniyle oluşan solunum yolu hastalıklarından korunulmasını sağlar.

 

AMAZONİT

 

Haberin Devamı

Çok değerli bir taş olmamakla birlikte, mücevher yapımında veya dekoratif amaçlı oymacılıkta yaygın olarak kullanılır. Çok duyarlı bir taştır. Sıcaktan çabuk etkilenir ve fazla dokunulursa solgunlaşır. Benzeşme nedeniyle, özellikle zümrüt veya yeşim diye piyasaya sürülmektedir. Ateşli grip gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir.


AMBER


Özellikle soyu tükenmiş olan bir tür çam ağacından oluşan reçinenin fosilleşmiş hâlidir. Taş olarak bilinir ama reçinenin taşlaşması sonucu oluşmuştur. Çok yumuşak ve çok hafiftir. Yaydığı sıcaklık enfeksiyonun yayılmasını önlediği ve soğuk algınlığını giderdiği için, genelde boynun çevresine takılır.


RENKLER VE KOKULAR

Haberin Devamı


Lacivert, mavi rengi ile okaliptus, nane kokuları.

 

SİZ DE MERAK ETTİKLERİNİZİ SORUN, AHMET MARANKİ CEVAPLASIN

'BİTKİLERİN EFENDİSİ' SORULARINIZI YANITLIYOR / WEB TV

 

DİĞER YAZILAR

AMAN DEPRESYONA GİRMEYİN!

ALERJİNİZ Mİ VAR?

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!