Mandalina Yemek Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Yetişkinlerde Ve Bebeklerde)

Güncelleme Tarihi:

Mandalina Yemek Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır (Yetişkinlerde Ve Bebeklerde)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:10

Günümüzde sağlıklı bir yaşama kavuşmak için doğru besinleri tüketmek çok önemlidir. Özellikle de bu besinlerin gaz yapıp yapmadıkları çok merak edilir. Mandalina yemek gaz yapar mı diye merak ediliyor. Mandalina yemek gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Yetişkinlerde ve bebeklerde) tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Mandalina vitamin deposu oldukça çok tüketilen bir meyve olarak ön plana çıkmaktadır. Mandalina genellikle portakal, karpuz ve kavun gibi gaz yapabilen meyveler arasında yer almaktadır. 

 Mandalina Yemek Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde) 

 Bazı besinler yapısı itibariyle yoğun olarak gaz yapabilir. Mandalina da bu gaz yapan meyveler arasında gösterilmektedir. C vitamini, A vitamini ve B12 vitamini açısından zengin olan mandalina yüksek kalsiyuma da sahiptir. Vücut için önemli besin öğelerini barındıran mandalina tıpkı greyfurt ve karpuz gibi gaz yapar. Yetişkinlerde belli miktarda gaz yaptığı için bir anda çok fazla tüketilmesi ise önerilmez. 

 Mandalina Midede Şişkinlik Yapar mı? 

 Mandalina az tüketildiği takdirde şişlik yaratmaz. Kişinin midesinin çok dolu olduğu durumda gereğinden fazla mandalina yemek midede yoğun bir şişlik oluşmasına neden olabilir. Bu durumda da mide rahatsız olacaktır. Mandalinanın içerisinde belli miktarda asit bulunmaktadır. Mandalina tüketiminin aşırı olduğu durumlarda bu asitler mide içerisinde şişkinliğe de yol açabilir. O nedenle mandalina tüketiminde belli sınırı bilmek gerekir. 

Haberin Devamı

 Mandalina Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 Bebeklerin anne sütünden ek gıdaya geçişlerinde her bir besin dikkatle incelenmelidir. Bazı bebeklerin besin alerjileri olabiliyor. Bu besin alerjilerine de dikkat etmek gerekir. Özellikle bebeğe mandalina verilirken dikkatli olunmasında fayda var. Portakal gibi mandalinanın da içerisinde asit bulunmaktadır. Lif oranı da yüksek olan mandalina bebekte gaz yapabilir. Bebeklerde gaz yapmasının yanı sıra pişiğe de yol açabilir. O nedenle emzirirken bebeklerde gaz ve pişik yapan mandalina çok fazla tüketilmemesi önerilir. 

 Mandalina Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Hamile anne adaylar genellikle hem kendi sağlığı hem de bebeğin sağlığı için en doğru besini tüketmeyi hedeflerler. Bu nedenle tüketilen her bir besinin önemi de çok büyüktür. Vitamin ve mineral açısından zengin olan mandalinalar da çok fazla tüketilir. Hamilelik döneminde anne adayları mandalinayı rahatlıkla tüketebilirler. Yüksek oranda vitamine sahip olan mandalina hem kadın hem de bebek için oldukça faydalıdır. Kış aylarının en sevilen meyvelerinden birisi olan mandalina gönül rahatlığı ile hamilelik döneminde tüketilebilir. Mandalina tüketilirken miktarı çok fazla olmamalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!