Kolesterolü düşürmenin pratik yolu!

Güncelleme Tarihi:

Kolesterolü düşürmenin pratik yolu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2007 00:00

Probiyotik ve prebiyotik yoğurtlarla ve içeceklerle beraber tanıştığımız fonksiyonel gıda sektöründe son yenilik, kolesterolü düşüren yiyecekler...

Haberin Devamı

Avrupa'da 3 milyar dolar büyüklüğü olan fonksiyonel sütlü ürünler pazarında Türkiye de önemli bir pazar olma yolunda hızla ilerliyor. Her gün yeni bir ürünle tanışıyoruz ve bu, daha hızla süreceğe benziyor. Türkiye'de bugün itibariyle toplam fonksiyonel gıda pazarının yaklaşık 20 milyon dolarlık bölümünü fonksiyonel sütlü ürünler kategorisi oluşturuyor. Bu pazarın 2006 itibarıyla 30 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu pazarın son ürünleri ise, kolesterol düşürücü yiyecekler...

Geçen sayıda detaylı şekilde kolesterolün doğal yoldan nasıl düşürüleceğini, vücutta kolesterol seviyesini artıran yiyecekleri anlatmıştık. Biz bu konuyu hazırladıktan kısa bir süre sonra, önce Ülker, ardından Danone'in kolesterol düşürücü ürünleri Kalbim Benecol ve Danacol piyasaya çıktı. Geçen sayıyı okumayanlar için kısa bir hatırlatma yaptıktan sonra bu ürünlerin içeriğine ve ne kadar etkili olduklara göz atalım...

Haberin Devamı

Kolesterolün doğal yoldan nasıl düşürüleceğinden önce, nedenleri sıralamakta fayda var. Her türlü yağlı et, bunların başında sakatatlar, kırmızı etin yağlı bölümleri, aynı şekilde tavuğun yağlı deri kısmı, sucuk, salam gibi yiyecekler... Kolesterolü düşürmenin en iyi yollarından biri, 45 dakikadan az olmamak kaydıyla yapılan düzenli egzersiz. Yiyecekler arasında da özellikle baklagiller kolesterol düşürücü özellikleriyle biliniyorlar.

Bu iki ürüne baktığımızda Kalbim Benecol ürünleri bitkisel stanoller içeriyor. Benecol bitkisel stanolleri, besinlerde bulunan bitkisel sterol ve stanoller arasında, kolesterolü düşürmede en etkili olanı. Bitkisel stanoller doğal olarak mısır, buğday, pirinç ve diğer hububatlarda da bulunuyor.

Bitkisel stanoller, yiyeceklerle alınan kötü (LDL) kolesterolün sindirim sisteminden kana karışmasını engelleyerek, kandaki kolesterol oranının doğal yoldan düşmesine yardımcı oluyorlar. Bitkisel stanoller düzenli tüketildiğinde etkisini iki hafta içinde gösteriyor. Yeterli ve devamlı kullanıldığında kolesterol kontrol altına alınıyor.

Yapılan araştırmalara göre söyleyebiliriz ki, her gün düzenli tüketildiğinde, kandaki iyi kolesterolü etkilemeden, kötü kolesterol seviyesini iki haftada  yüzde 15'e varan oranda düşürüyor. Yine yapılan araştırmalara göre, kötü kolesterol seviyesinde sağlanan yüzde 10'luk bir düşüşün kalp ve damar hastalıkları riskini yüzde 50 oranında azalttığını gösteriyor. Kalbim Benecol ürünleri, kolesterolü düşürmesinin yanı sıra sağlıklı seviyede kalmasına da yardımcı... Ayrıca bu ürünler Türk Kalp Vakfı tarafından da onaylı.

Haberin Devamı

Benecol ürünler:
- Margarin ve sürülebilir yağlar
- Süt, yoğurt ve peynir
- Hazır yemekler ve et ürünleri
- Tahıl ürünleri
- Şekerlemeler, atıştırmalık ürünler
- Kapsüller
- Meyve suları
Tabii bu ürünlerin hepsi henüz Türkiye'de satılmıyor.

Activia ile Türkiye'de fonksiyonel gıda pazarına giren Danone'in kolesterol düşürücü ürünü: Danacol. Az yağlı sütlü bir ürün olan Danacol, içerisindeki bitkisel sterollerle kolesterolün bağırsakta  emilimini azaltarak, kolesterol seviyesinin düşmesini sağlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!