"Kelebek çocuk" Elfida'nın umudu

Güncelleme Tarihi:

Kelebek çocuk Elfidanın umudu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 13:03

İzmir'in Çiğli ilçesinde, parmakları ameliyatla açılan 7 yaşındaki kelebek çocuk Elfida, artık kalem tutmaya ve hayalleri için çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

Halk arasında "kelebek hastalığı" olarak bilinen ve nadir görülen Epidermolyssis Bullosa hastalığıyla dünyaya gelen Elfida Gündüz'ün yüzünü Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyat güldürdü.

DERİSİ GELİŞMİYOR SÜREKLİ KANIYOR

Derisinin, kemikleri kadar hızlı gelişmemesi sonucu parmakları yapışan, yaraları sürekli kanayan ve iç organlarında komplikasyonlar gelişen Elfida, tek hayali olan "kalemine" parmaklarının ameliyatla açılması sonucu kavuştu.

Suni deri yardımıyla parmakları açılan Elfida Gündüz, ameliyatından 6 ay sonra yazı yazmaya, basit günlük işlerini yapmaya başladı ve böylece ilk hayaline de kavuştu.

Kelebek çocuk Elfidanın umudu



KELEBEK KIZ MUTLU, ANNESİ DE MUTLU

Anne Zülfiye Gündüz, Elfida'nın İzmir'deki hastanelerde zaman zaman tedavi gördüğünü, ameliyatın ise ancak Elazığ'da gerçekleştirilebildiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Ameliyatın ardından tedavi süreciyle Elfida'nın sosyal hayata da daha çok katılmaya başladığını anlatan anne Gündüz, şöyle konuştu:

"Elfida artık parmaklarının arasında kalem tutabiliyor ve hayata daha iyi bakıyor. Bu bir hayalin gerçekleşmesi anlamına geliyor. Artık dışarı da çıkıyoruz. Eğitimle birlikte Elfida'nın hayatı çok renklendi ve biz çok mutlu olduk. Her şey mükemmel değil. Hala bebek gibi bakıyoruz. Düşmemesi, çarpmaması lazım, hemen kanama oluyor ama zorluklar nedeniyle pes etmiyoruz. Elfida'nın hayalini gerçekleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz."

Kızının bir sonraki hedefinin ise eğitimini okulda sürdürmek olduğunu ifade eden Zülfiye Gündüz, kelebek çocuk Elfida'nın sağlıklı çocuklar gibi 2 yıl sonra bir ortaokula gitmesini hedeflediklerini belirtti.

Kelebek çocuk Elfidanın umudu


ÖĞRETMENİ DE ÇOK MEMNUN

Evka 6 İlkokulu'nun 2. sınıf öğrencisi Elfida'ya evde eğitim veren öğretmeni İnci Açıkgöz de ameliyat öncesi ve sonrasını değerlendirdiğinde akademik başarı açısından büyük fark olduğunu, küçük kızın tüm derslerinde çok başarılı olduğunu ifade etti.

Parmakları yapışık olduğu için Elfida'nın kalem tutamadığını anlatan Açıkgöz, "Elfida, sınıf seviyesinin çok üstünde, şimdi doktor olmak için çalışıyor" dedi.

Sadece Türkçe, matematik, hayat bilgisi eğitimi vermediğini söyleyen İnci Açıkgöz, aynı zamanda rutin işleri de birlikte yaparak Elfida'nın motor becerisini arttırmayı hedeflediklerini anlattı.

Çok istediği ameliyat sayesinde Elfida'nın artık özgüvene kavuştuğunu dile getiren Açıkgöz, artık parklara çıkabilen Elfida'nın daha mutlu bir çocuk olduğunu vurguladı.

KELEBEK ÇOCUĞUN HAYALLERİ BİTMEDİ

Elfida Gündüz de ameliyata giderken biraz tedirgin olduğunu ama yazı yazabilmek için ameliyattan kaçmadığını belirtti.

Parmaklarının açıldığına çok sevindiğini anlatan Elfida Gündüz, şunları söyledi:

"Benim için bir mucizeydi, çok sevindim çünkü benimle çok dalga geçiyorlardı. Bana üzücü şeyler söyledikleri için dışarı bile çıkmak istemiyorum. Artık korkmuyorum çünkü kalem tutabiliyorum. Önce ortaokula gitmek istiyorum. Arkadaşlarım da olacak. Sonra doktor olacağım. Hasta çocukları iyileştirmek istiyorum. İnsanların hayatını kurtarmak istiyorum."

Parmakları yapışan, açılan yaraları sürekli kanayan Elfida Gündüz'ün acılarını hafifletmek amacıyla "Mutlu Olalım Projesi" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, bazı ünlüler ilaç yardımı yapmıştı.


BAKMADAN GEÇME!