Kaslı bir vücut için 4 protein deposu yiyecek

Güncelleme Tarihi:

Kaslı bir vücut için 4 protein deposu yiyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 11:47

Kaliteli karbonhidrat ve yağlar vücut için önemli olsa da kaslar için en önemli besin kaynağı proteinlerdir. İşte, sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken 4 protein deposu yiyecek...

Haberin Devamı

Yağsız ve kaslı bir vücuda sahip olmak herkesin hayali. Biçimli bir vücuda sahip olmanın yolu ise sadece saatlerce spor yapmaktan geçmiyor. Doğru spor tekniklerinin yanında size enerji verecek ve kaslarınızı besleyecek yiyecekler tüketmelisiniz. Kaliteli karbonhidrat ve yağlar vücut için önemli olsa da kaslar için en önemli besin kaynağı proteinlerdir. Metabolizmayı hızlandıran protein, karbonhidrat ve yağa göre çok daha doyurucu özellik taşır. İnsülin ve kan şekerini dengeleyen protein var olan kasları korumayı ve yeni kas yapılanmasını destekler. İşte protein deposu olan 4 yiyecek:

Kaslı bir vücut için 4 protein deposu yiyecek

1. YUMURTA

Haberin Devamı

Harika bir protein kaynağı olan yumurta, en kaliteli protein kaynakları listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Zengin amino asit içeriği ile vücudun kas dokusunu onarmaya yardım eden yumurta, içinde beyine faydalı sağlıklı yağlar da barındırıyor. Uygun fiyatlı protein kaynağı olması da yumurtayı gözde besinler arasına sokuyor. D ve K vitaminleri açısından zengin olan yumurta vücudun kas kalitesini en üst seviyeye çıkarmaya yardımcı oluyor. İnsülin sağlığını ve metabolizmayı iyi seviyede tutan yumurta ayrıca antioksidanlar açısından da oldukça zengin.

2. BALIK

Ton balığı, uskumru, somon ve sardalya gibi balık çeşitleri yüksek oranda Omega-3 içerdiklerinden yağ yakımına önemli katkıları var. İçerisinde birçok amino asit bulunduran balık selenyum, potasyum ve demir açısından da oldukça zengin.

Yapılan bazı araştırmalara göre diyetlerinde balık tüketenler, tüketmeyenlere göre çok daha hızlı kilo kaybı yaşıyor. Balık yerken her gün sadece somon veya morina balığı yemek yerine farklı balık çeşitlerini tüketmeye özen gösterin.

Kaslı bir vücut için 4 protein deposu yiyecek

3. KIRMIZI ET

En iyi amino asit oranlarından birine sahip olan kırmızı et, yağ yakıcı ve bağışıklık sistemini güçlendiren pek çok besinle dolu. Yapay yemle beslenen hayvanlar yerine otla beslenen hayvanların etini tüketmeniz daha kaliteli besin almanızı sağlar. Kırmızı et ayrıca magnezyum, çinko ve demir gibi vitaminler de içeriyor. Kırmızı et vücudun daha tok hissetmesini sağlarken kas yapımını da önemli ölçüde artırıyor.

4. TAVUK

Haberin Devamı

Gram başına en yüksek proteine sahip olan tavuk, içindeki amino asitlerle zayıflatan ve kas yapan bir etkiye sahip. Tavuk tüketirken serbest dolaşan tavukları tercih etmeniz daha kaliteli besin almanızı sağlar. Köy tavuğu yemek de yine sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!