Kalbinizi internetle koruyun

Güncelleme Tarihi:

Kalbinizi internetle koruyun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2008 10:33

Türkiye'deki kalp ve damar hastalıklarıyla uğraşan değişik branşlardaki hekimlerin mezuniyet sonrası eğitimlerine katkıda bulunmak, vatandaşları kalp damar hastalıkları konusunda bilgilendirmek amacıyla Kardiyoloji Pratisyenleri Derneği tarafından “pratikardiyoloji.org” adresiyle bir web sayfası oluşturuldu.

Haberin Devamı

Kardiyoloji Pratisyenleri Derneği Başkanı Doç. Dr. Cem Nazlı, Prof. Dr. Oktay Ergene ve Prof. Dr. Ömer Kozan ile iletişime geçilerek, editörlük için onaylarını aldıktan sonra sitenin oluşturulması için çalıştıklarını ifade etti. Doç. Dr. Nazlı, “Şu anda meslektaşlarımıza kalp sağlığı konusunda pratik bilgiler verdiğimiz sitemizde, çok kısa bir süre sonra vatandaşlarımıza yönelik bilgiler de yer alacak. Bu konudaki çalışmalarımız sonuçlanmak üzere” diye konuştu.
İnternet aracılığıyla yapılacak eğitim çalışmalarıyla mümkün olduğunca çok hekime ve vatandaşa kolaylıkla ulaşabileceklerini ve hekimlerin günlük klinik uygulamalarına yararlı olabileceklerini düşündüğünü ifade eden Doç. Dr. Nazlı, şunları söyledi:
“Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kalp ve damar hastalıklarıyla uğraşan hekimlerin başında kardiyologlar, kalp-damar cerrahisi uzmanları, iç hastalıkları uzmanları, acil hekimliği uzmanları, aile hekimliği uzmanlarıyla bu dallarda ihtisas yapan öğrenciler gelmektedir. Bunların yanında bu hastalar ile en çok karşılaşan diğer bir hekim grubu da pratisyenlerdir. Ülkemizde yeni başlayan aile hekimliği uygulamasıyla pratisyen hekimlerimiz çok daha yoğun şekilde bu tip hastalar ile karşılaşacaklardır. Hizmete sunulan bu web sitesiyle hekimlerimize kalp damar hastalıkları alanındaki son gelişmelerin mümkün olduğunca kısa ve özet bilgiler halinde ulaştırılması amaçlanmıştır.”

Haberin Devamı

Doç. Dr. Cem Nazlı, vatandaşların da kalp sağlığıyla ilgili merak ettikleri konularda, sitede pratik bilgileri bulabileceklerini belirterek, “Dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırayı kalp damar hastalıkları almaktadır. Bu konudaki bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması için hekimlerin vatandaşları bilgilendirmeleri gerekiyor. Günümüzde internetin bu kadar yaygın olması bilgiye ulaşmayı kolaylaştırıyor. Bizim amacımız vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek” dedi.
Kardiyoloji alanındaki yeni araştırmaların ve sürekli güncellenen bilgilerin siteye destek veren öğretim üyesi ve akademisyenler tarafından ekleneceğini ifade eden Doç. Dr. Nazlı, doktorların sitede yayınlanacak konular ve bilgilerle ilgili görüşlerini ve sorularını kendilerine iletmelerinin, siteyi daha kapsamlı, daha işe yarayan hale getireceğini kaydetti.

Haberin Devamı

KARDİYOLOJİ PRATİSYENLERİ DERNEĞİ
Kardiyoloji Pratisyenleri Derneği 2007 yılında, kardiyoloji alanında çalışan değişik branşlardaki hekimler arasındaki bilimsel ve sosyal iş birliğin geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacıyla kuruldu. Dernek, tüm kliniklere yönelik yaygın eğitim çalışmaları düzenlemek, kardiyoloji pratiğine uygun bülten ve yayınlar oluşturup dağıtmak, internet üzerinden üyelere bilgi ve iletişim ağı sağlamak, kalp ve damar sağlığı alanında araştırmalar ve çalışmalar yapmak, kalp sağlığı konusunda halka yönelik eğitici programlar oluşturmak üzere faaliyete geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!