İkiz anneleri hem keyifli hem dertli

Güncelleme Tarihi:

İkiz anneleri hem keyifli hem dertli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2007 11:39

İNTERNETTEKİ web sitesine üye olan İzmir'deki ikiz anneleri, tanışmak ve deneyimlerini paylaşmak için bir araya geldi. İkiz anneleri, boyunlarına dört kolun sarılmasının keyfini yaşarken, ikiz büyütmenin sıkıntılarını da deneyimlerini birbirlerine aktararak aştıklarını söyledi.

Özlem Ünal, İlknur Olcay ve Pınar İlbasmış özel ve kamu şirketlerinde yönetici olarak çalışıyor. Ortak özellikleri ikizlerinin olması. İkiz bebek sahibi olmanın keyfini ve zorluklarını iki ay önce açtıkları ‘www.ikizanneleriyiz.biz’ adresli web sitesinde paylaşıyorlar. Günde ortalama 350 kez ‘tık’lanan sitenin 850 üyesi var. Bunların 90'ı İzmir'den. Sitenin kurucuları İzmir'deki ikiz anneleriyle Bornova Kort Kafe'de buluştu. İkizleriyle oyunlar oynayan anne ve babalar, yaşadıkları sıkıntıları ve çözümleri paylaştı. Pınar İlbasmış, “Boynunuza sarılan dört kol, yanaklarınızdan öpen iki dudak var” diyerek ikiz çocuk sahibi olmanın keyifli yanlarından birine dikkat çekerken, İlknur Olcay “İlk aylarda uykuyu unuttuk. Çünkü bir anne ve iki bebek var. Kesinlikle aynı anda uyumuyorlar. İkiz bebek sahibi olup da ilk iki yıl boşanmayı düşünmeyen çift yoktur. Çocuğun su biberonundan su içen bakıcılarla mücadele ediyoruz. İkiz anneleri işveren gözünde izin avcısı olarak görülüyor. Ancak ikiz bebek büyütmek maliyetli olduğu için çalışmama lüksü yok. Çocuklar büyüdüklerinde birbirlerini kıskanıyorlar” dedi.

Sitede beslenme, eğitim, oyuncaklar, arkadaşlık ilişkileri, masallar şarkılar tekerlemeler, bakıcılar, çalışan anneler, seyahat, güvenlik gibi konular uzmanların, pedagogların görüşleri ve ikiz sahibi olan anne ve babaların deneyimleriyle aktarılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!